SPOR - 29 Aralık 2008 Pazartesi 13:22

Berbatov, Stoichkov'un tahtını sallıyor

A
A
A
Berbatov, Stoichkov'un tahtını sallıyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen forvet oyuncusu Dimitar Berbatov, ülkesi Bulgaristan'dan yılın futbolcusu seçildi...

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen forvet oyuncusu Dimitar Berbatov, ülkesi Bulgaristan'dan yılın futbolcusu seçildi. Berbatov, kariyerinde 5. kez bu ödüle layık görülürken efsane isim Hristo Stoichkov'u yakaladı.

Bulgar futbolunun son dönemde yetiştirdiği en büyük yıldızlarından olan Dimitar Berbatov, ülkesi Bulgaristan'da efsane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Berbatov, 'Yılın Bulgar Futbolcusu' ödülüne layık görüldü. Berbatov, kariyeri boyunca 5. kez bu ödüle layık görülürken Bulgar futbolunun unutulmaz ismi Hristo Stoichkov'un rekoruna da ulaşmış oldu. 27 yaşındaki başarılı futbolcu bir kez daha bu ödüle layık görülürse Stoichkov'un rekorunu tarihe gömmüş olacak.

Daha önce 2002, 2004, 2005 ve 2007 yıllarında bu ödüle layık görülen Berbatov, 283 puanla ödülü alırken, ikinci sırayı 162 puanla Levski Sofya'nın kalecisi Georgi Petkov, üçüncü sırayı ise 122 puanla Slavia Sofya'nın orta saha oyuncusu Blagoy Georgiev aldı.

Ödülü Stoichkov'un elinden alan Berbatov, kendisi için önemli olanın sağlıklı bir şekilde yoluna devam etmek olduğunu söyledi. Berbatov, bu ödülü 5. kez kazanmanın ise kendisi için çok özel bir şey olduğunu belirtti.

Bulgaristan Milli Takımı formasıyla 68 maçta 41 golü bulunan Berbatov, Tottenham formasıyla İngiltere Lig Kupası'nı kazandıktan sonra 1 Eylül'de 38 milyon euro gibi rekor bir ücretle Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Manchester United'a transfer olmuştu.

SOFYA - İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.