SPOR - 22 Ekim 2016 Cumartesi 00:21

Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

A
A
A
Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Napoli fatihi Beşiktaş, sahasında geçtiğimiz sezonu mumla arayan Eto'o'lu Antalyaspor'u ağırlıyor. Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman başlayacak? Beşiktaş Antalyaspor maçı hangi gün, Beşiktaş Antalyaspor maçı saat kaçta başlayacak? İşte aklınıza takılan bu soruların cevabı (BJK Antalya maçı)

Beşiktaş ara vermedi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Antalyaspor ile pazar günü oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla ara vermeden başladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman dinlenme, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Antrenmanda dünkü maçta forma giyen oyuncular salonda rejenerasyon çalışması yaparak antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise ısınma koşuları, streching çalışması, kondisyon koşuları ve 2 grup halinde ayak tenisi çalışması yaptı. Oldukça çekişmeli gecen ayak tenisinde kazanan taraf Cenk Tosun, Gökhan Gönül ve Atınç Nukan oldu.

Beşiktaş, hazırlıklarına dün saat 18.00’da basına kapalı yaptığı antrenmanla devam etti.

Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

Antalyaspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak Antalyaspor hazırlıklarını sürdürüyor.

Süper Lig’de 7 haftada aldığı 3 beraberlik ve 4 yenilgi ile son sırada bulunan Antalyaspor, zirve mücadelesi veren Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürüyor. Kırmızı-beyazlılarda antrenman öncesi Teknik Direktör Rıza Çalımbay oyuncularıyla yaklaşık 10 dakikalık bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından antrenman koşuyla başlarken, açma-germe hareketleri, 5’e 2 top kapma çalışması, dayanıklılık çalışması ile sürdü. Antrenman yarı alanda yapılan çift kale maçla sona erdi. Akdeniz temsilcisinde yapılan antrenmanın 5’e 2 top kapma çalışmasında Teknik Direktör Rıza Çalımbay’da yer aldı. 5’e 2 top kapma çalışmasında zaman zaman oyuncular keyifli anlar da yaşadı.

3 oyuncu sakat

Antalyaspor’da zorlu Beşiktaş maçı öncesi Emre Güral, Rıdvan Şimşek ve Serdar Özkan sakatlıklarından dolayı yapılan çalışmaya katılmadı. 3 oyuncunun da durumu maç öncesi belli olacak. 


MAÇ BİLGİLERİ

Maçın günü: 23 Ekim Pazar

Maçın saati: 19:00

Stadyum: Vodafone Arena 

Hakem: Barış Şimşek

Canlı Yayın: Lig TV

Canlı Anlatım: İha.com.tr


Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

Beşiktaş ile Antalyaspor Süper Lig’de 41. randevuda

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında karşılaşacak Beşiktaş ile Antalyaspor Süper Lig’de 41, toplamda ise 47. kez karşı karşıya gelecekler. 

Spor Toto Süper Lig’de 7 hafta sonunda 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak sadece 3 puan toplayan Antalyaspor, 8. haftada deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Kırmızı-beyazlılar ile siyah-beyazlılar toplamda 47, Süper Lig’de ise 41. kez karşı karşıya gelecek.

Rıza Çalımbay ilk maçında berabere kaldı
A Milli Futbol Takımı’nın 2018 Dünya Kupası grup eleme maçları nedeniyle lige verilen arada Teknik Direktör Jose Morais ile yollarını ayıran ve yerine Rıza Çalımbay ile anlaşan Antalyaspor’da deneyimli teknik adam takımın başında çıktığı ilk maç olan Ç. Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-beyazlılar, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan Gaziantepspor maçıyla beraber son 8 haftadır galibiyet yüzü göremedi.

Eto’o geçen seneyi aratıyor
Süper Lig’de geçen seneyi 20 gol, 5 asistle tamamlayan Antalyaspor’un dünyaca ünlü Kamerunlu oyuncusu Samuel Eto’o bu sezon isteneni bir türlü veremedi. 35 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon sadece 5 maçta forma giyerken 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Öte yandan Eto’o, sezon başında takımdan ayrılmak istediğini bildirip Beşiktaş ile görüşmelerde bulunmuş ve transfer gündemini epeyce meşgul etmişti. Kamerunlu oyuncunun siyah-beyazlılar karşısında nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyor.

Beşiktaş’ın ezici üstünlüğü bulunuyor
Bugüne kadar Beşiktaş ile Antalyaspor 46 kez karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlılar, geride kalan 46 maçta 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 33 yenilgi aldı. İstanbul’da oynanan 23 maçta ise Antalyaspor yalnız 1 galibiyet elde ederken, 19 kez yenildi ve 3 kez de rakibiyle yenişemedi. İki takım Spor Toto Süper Lig'de ise 40 kez karşılaştı. 40 mücadele sonunda Antalyaspor 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 28 kez de yenildi.

Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

En gollü maçta 8 gol
Kırmızı-beyazlılar ile siyah-beyazlılar ilk kez 1982-1983 yılında Süper Lig’de karşı karşıya gelirken, mücadeleden siyah-beyazlılar 6-0 üstün ayrılan taraf oldu. Bu maç iki takım arasında oynanan 46 mücadele de en farklı biten skor olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş ile Akdeniz temsilcisi arasında oynanan 46 maçta en çok golün atıldığı iki maç göze çarpıyor. 2006-2007 yılında Süper Lig’de oynanan 4-4 berabere biten ve 2012-2013 sezonunda yine Süper Lig’de oynanan ve Kara Kartal'ın 5-3 galibiyetiyle sona eren mücadele iki takım arasında oynanan en gollü maç olarak kayıtlara geçti.

En fazla alınan skor 1-0
Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçlarda en çok alınan skor ise 1-0’lık skor oldu. İki takım 46 maç sonunda 8 kez 1-0’lık skorla sahadan ayrıldı. 7 kez de 2-0 ve 2-1’lik sonuçlarla sahadan ayrılan iki takım, 5 kez ise 3-0’lık sonuç elde etti. 4 maçta ise 0-0’lık sonuç elde eden Antalyaspor ve siyah-eyazlılar, 2’şer kez 3-2, 4-0 ve 5-1’lik sonuçları elde etti.

Beşiktaş 102, Antalyaspor 35 gol attı
Beşiktaş ile Antalyaspor arasında 1982-1983 sezonundan bu yana oynanan 46 maçta atılan gollerde siyah-beyazlıların ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan 46 maç sonunda iki takım toplamda 137 gol kaydetti. Atılan 137 golün 102’sini Beşiktaş atarken, kırmızı-beyazlılar ise 35 golle rakibine karşılık verdi.

Antalyaspor’da 3 oyuncu sakat
Antalyaspor’da zorlu mücadele öncesi sakatlıkları bulunan Rıdvan Şimşek, Emre Güral ve Serdar Özkan’ın durumları maçtan önce belli olacak. Kırmızı-beyazlılarda sakat 3 oyuncu dışında cezalı oyuncu bulunmuyor.

Muhtemel 11
Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşması pazar günü saat 19.00’da Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu’nda oynanacak. Kırmızı-beyazlıların mücadeleye şu 11 ile çıkması bekleniyor:
"Ferhat, Celustka, Diego Angelo, Motta, Chico, Charles, Zeki Yıldırım, Danilo, M’billa, Deniz Kadah ve Eto’o." 

Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

Ligde kötü günler geçiren Antalyaspor için kurban kestiler

Spor Toto Süper Lig’de 7 hafta sonunda istediği puanları alamayan Antalyaspor’da bir iş adamı takımın kötü gidişatından kurtulması için tesislerde kurban kestirdi. Kesilen kurbanın kanı bütün futbolcuların kramponlarına sürüldü. 

Süper Lig’de oynadığı 7 maçta 3 beraberlik, 4 yenilgi sonucunda sadece 3 puan toplayan ve ligin son sırasında yer alan Antalyaspor’da pazar günü deplasmanda oynanacak Beşiktaş maçının hazırlıkları sürüyor. Kırmızı-beyazlıların antrenmanı öncesi Antalyalı iş adamı Hilmi Şahin ve taraftarlar takımın kötü gidişattan kurtulması için Hasan Subaşı Tesisleri’nde kurban kesti. Kesilen kurbanın kanı bütün futbolcuların kramponlarına sürüldü.
Kurban kestiren Antalyalı iş adamı Hilmi Bulut, “Üzerimizdeki kara bulutları dağıtmak için kurbanımızı kestik. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.
Öte yandan iş adamı Hilmi Bulut ve taraftarlar bir süre geçtiğimiz hafta takımın başına geçen deneyimli Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Çalımbay, sahaya geçerek takımının antrenmanına katıldı.

 Beşiktaş Antalyaspor maçı ne zaman hangi gün saat kaçta (BJK Antalya)

Beşiktaş - Antalyaspor maçının yardımcı hakemi değişti

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş’ın Antalyaspor’u konuk edeceği maçın yardımcı hakemi değişti. Karşılaşmanın yardımcı hakemlerinden Mehmet Metin’in adele sakatlığından dolayı Tarık Ongun atandı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 8. Haftası'nda 23.10.2016 günü saat 19.00'da oynanacak olan Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasının yardımcı hakemi değiştirildi. Vodafone Arena Stadı'nda oynanacak olan maçın yardımcı hakemi Mehmet Metin'in idmanda adele sakatlığı geçirmesi nedeniyle Merkez Hakem Kurulu, karşılaşmaya yardımcı hakem olarak FIFA Yardımcı Hakemi Tarık Ongun'u atadı.” 

Sakatlara Fornezzi’de eklendi
Kırmızı-beyazlılarda zorlu maç öncesi sakatlar kervanına serdar Özkan, Rıdvan Şimşek ve Emre Güral’dan sonra kaleci Fornezzi de eklendi. Bu 4 oyuncunun Beşiktaş maçında görev alması beklenmiyor.

Çalışmaların Antalya etabı tamamlandı
Antalyaspor, sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla çalışmalarının Antalya etabını tamamladı. Akdeniz temsilcisi, gece saatlerinde uçakla İstanbul’a uçacak. Kırmızı-beyazlılar yarın Medipol Başakşehir'in tesislerinde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak. 

Süper Lig'de 8. haftanın programı açıklandı

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftada oynanacak maçların programı ve karşılaşmaları yönetecek hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ligde 8. haftanın programı şöyle:

21 Ekim Cuma
19.00 Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği: Serkan Çınar
20.00 Gaziantepspor - Kayserispor: Arda Kardeşler

22 Ekim Cumartesi
16.00 A. Alanyaspor - Bursaspor: Hüseyin Göcek
19.00 Akhisar Belediyespor - Adanaspor: Özgür Yankaya
19.00 Galatasaray - Trabzonspor: Fırat Aydınus

23 Ekim Pazar
13.30 Kardemir Karabükspor - Medipol Başakşehir: Cüneyt Çakır
16.00 Osmanlıspor - Kasımpaşa: Ümit Öztürk
19.00 Beşiktaş - Antalyaspor: Barış Şimşek

24 Ekim Pazartesi
20.00 Atiker Konyaspor - Fenerbahçe: Bülent Yıldırım 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Öğretmenlere, meslek liselerine destek çağrısı Aydın’ın Nazilli ilçesinde ilçenin en köklü liseleri arasında ilk sıralarda yer alan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden, ortaokulların rehber öğretmenlerine, meslek liselerine destek çağrısı geldi. Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek’in öncülüğünde Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Al’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek başta olmak üzere Aydın Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, Nazilli İş Kurumu Müdürü Yakup Ergenlik, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Çatma, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Yönetim Kurulu ve komite üyeleri, iş dünyasından temsilciler ve ilçedeki ortaokulların rehber öğretmenleri katıldı. Meslek Lisesi müdür yardımcıları ile alan şeflerinin de hazır bulunduğu toplantıda Meslek Liselerinin her geçen gün öneminin artması, mezunlarının ise düz liselere ve üniversite mezunlarına karşı avantajları anlatıldı. Beyaz yakalı-mavi yakalı kavramlarının değişimi, mesleki eğitimin önemi ve iş avantajları tartışıldı. “Meslek liseleri çok önemli” Toplantının açılış konuşmasını yapan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Al, okullarının öneminden söz ederek ülkenin ve ekonominin kalkınmasında çok önemli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin meslek liselerine yönlenmesi konusunda rehber öğretmenlerin kanalize etmeleri açısından paydaşlarla bilgi alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını belirtti. “Meslek lisemizdeki teknoloji dışarıyla yarışıyor” İlçedeki meslek liseleri hakkında bilgi veren Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek: “Nazilli’deki Mesleki Eğitim Merkezi dahil olmak üzere meslek liselerimizde toplam 3 bin 337 öğrencimiz var. İlçemizdeki 7 bin 800 olan toplam lise öğrencilerimizle oranladığımızda yüzde 42 ediyor. Bizim için bu oran yeterli değil. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 60’larda. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde bu oranın yüzde 70’lerde olması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda toplantı yaptığımız okulumuz Türkiye’de köklü geçmişi olan en başarılı okullar arasında yer alıyor. İlçemizdeki toplam 5 meslek okulumuzda farklı misyon ve vizyona sahip. Bu okulumuzda geleceğin meslekleri diyebileceğimiz 8 alanımız var. Geçen 10 yıl içerisinde de bu okulumuz son teknoloji sanayilerle yarışır teknolojiye sahip hale geldi. Her geçen yıl da kendini geliştirerek teknoloji ve imkanları ile en iyi eğitimi vermeye devam ediyor. Bizlerin düşüncesi siz rehber öğretmenlerimizin meslek liselerimizi iyi tanımaları ve gelecekte vasıfsız eleman sayısının azaltılmasında önemli rol oynamanız. Teknolojiyi iyi kullanan vasıflı elemanlar meslek liselerinde yetişiyor. Sanayici ise vasıflı çırak, kalfa ve usta tercih ediyor. Bu da meslek liselerimizin önemini kat kat artırıyor. Rehber öğretmenlerimizden ricamız, çocuklarımıza meslek liselerimizi en iyi şekilde anlatarak vasıflı eleman olarak daha kolay iş bulmalarını sağlamak için yönlendirme yapmanızdır” dedi. “Üretimin artması gerekiyor” Aydın Bilim, Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı ise kendisinden örnek vererek 1990’lı yıllarda beyaz yakalının az, mavi yakalının ise çok olduğunu ifade etti. Günümüzde ise beyaz yakalının çok olması nedeniyle iş bulmada büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Ancak meslek lisesi mezunlarının kısa sürede meslek edinmesi ile iş sıkıntısı yaşamadıklarını, üretimi artırarak enflasyonun düşmesinde büyük rol oynadıklarını ifade etti. “Lisans mezunu olmak sorunları çözmüyor” Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan da konuşmasında meslek liselerinin üretimde büyük önem arz ettiğini ifade ederek: “Biz üretmeden büyüyecek bir ülke değiliz. Çocuklarımızın gelecekte refah düzeyinin artmasını istiyorsak bizim gibi odaların katkıda bulunması ve meslek liselerinin öneminin acilen anlatılması gerekiyor. Bizlerin acilen sorunların tespitini yapmamız lazım. Çocukların lisans mezunu olması sorunları çözmüyor. Bizim dileğimiz meslek lisesi çıkışlı olarak çocuklarımızın mühendisliklere geçmesidir. Çocuklarımız gelecekte başarılı olacaksa en azından meslek lisesi mezunu olmaları hayatlarını kolaylaştıracaktır” dedi. Toplantıya katılan rehber öğretmenler ve sanayiciler, sıkıntılarını ve düşüncelerini dile getirerek uzun bir süre fikir alışverişinde bulundu.
Şanlıurfa Binlercesi iş yerini bastı, esnaf neye uğradığını şaşırdı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde nereden geldiği belli olmayan arılar, sanayideki iş yerlerini bastı. Arıların baskınına çalışırken yakalanan esnaf neye uğradığını şaşırdı. Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesinde yaşandı. İş yerinde çalışan esnaf gökyüzünde bulut şeklinde bir karartı gördü. Yaklaşan karartıya dikkatlice bakan esnaf, binlerce bal arısının kendilerine doğru geldiğini fark etti. İlk şoku atlatan esnaf, dışarı kaçarak arı sokmalarına karşı kendilerini korumaya çalıştı. Arıları uzaklaştırmak için her yolu denediler Sanayi esnafı, iş yerlerini istila eden arılardan kurtulmak için her yolu denedi. İlk önce ateş yakıp duman yaparak arıları uzaklaştırmaya çalışan esnaf, bunu başaramayınca bu defa hava tabancasıyla arılara müdahale etti. İş yerlerine hava sıkan esnaf, arıların dışarı kaçmasını sağlamaya çalıştı. Bunun da işe yaramadığını gören esnaf, bu defa tazyikli su ile arıları uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat mücadele eden esnaf, sonunda arılardan kurtulmayı başardı. Geçen yıl da aynı olay yaşandı Geçen yıl da aynı şekilde arıların baskınına uğradıklarını söyleyen sanayi esnafı Halil Ölmezler, “İş yerinde çalışırken aniden bulut şeklinde arıların geldiğini gördük. Neye uğradığımızı şaşırdık. Ondan sonra kendi imkanlarımızla, onlara da zarar vermemek için hafif bir duman yaptık. Bizi de rahatsız ettiler çünkü burada iş yapamaz olduk. Aynı şekilde geçen yıl da bunu yaşadık. Nereden geliyorlar, ne şekilde geliyorlar bilmiyorum” diye konuştu.
İstanbul Fenerbahçe - Beşiktaş maçları hırçın geçiyor Süper Lig’in 34. haftasında yarın karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan müsabakalar hırçın geçiyor. Son 10 yıldaki derbilerde 13 kırmızı ve 124 sarı kart olmak üzere toplam 137 kart çıktı. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, 27 Nisan Cumartesi günü kozlarını paylaşacak. Kadıköy’de oynanacak mücadele öncesi ezeli rekabette son dönemlerde sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkat çekiyor. İki takım arasında oynanan son 20 lig maçında hakemler, toplam 13 kırmızı ve 124 sarı kart gösterdi. Sarı-lacivertli futbolcular, söz konusu müsabakalarda 61 sarı, 4 kırmızı kartla cezalandırıldı. Siyah-beyazlı oyuncular ise 63 sarı, 9 kez de kırmızı kart gördü. Söz konusu süreçte Fenerbahçe 6 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 5 maçta gülen taraf oldu. 9 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. 339 faul, 13 penaltı Nisan 2014’ten bu yana oynanan iki ekip arasındaki lig maçlarında 339 kez faul düdüğü çalındı. En fazla faul yapılan mücadele, 25 Şubat 2019’da Beşiktaş’ın ev sahipliğindeki 3-3’lük müsabaka oldu. İki takım lehine toplam 41 faul kararı verildi. 24 Eylül 2017’de Kadıköy’deki karşılaşmada ise 5 kırmızı, 9 sarı kartın yanı sıra 2 penaltı kararı çıktı. Son 20 maçta toplam 13 kez beyaz noktaya gidildi. Sarı-lacivertliler, 9 penaltının 7’sini gole çevirirken, 2 penaltıdan yararlanamadı. Siyah-beyazlılar ise 4 penaltının 3’ünde gol sevinci yaşadı.