GÜNDEM - 21 Şubat 2015 Cumartesi 15:23

Beşiktaş’ta Özgecan Aslan için dev yürüyüş

A
A
A
Beşiktaş’ta Özgecan Aslan için dev yürüyüş

Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı

Kadın cinayetlerinin protesto edildiği yürüyüşe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetleriyle ilgili, temelde bir zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu belirtirken, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Bu ülkede bir kadın sorunu yoktur, erkek sorunu vardır. Benim canım yanıyor” dedi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Beşiktaş’ta dev bir yürüyüş gerçekleştirildi. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Dolmabahçe Sarayı önünden başlayarak, Barbaros Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşe; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, oyuncu Nilgün Belgün, sanatçı Feridun Düzağaç, spor yorumcusu Sinan Engin, Çarşı grubu taraftarları, LGBT bireyler ve çok sayıda kişi katıldı.
Ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafları ve “Hür doğdum, hür yaşarım”, “Çek elini bedenimden”, “Kadın cinayetlerine dur de” yazılı pankart ve dövizlerle yürüyen vatandaşların yakalarına mor kurdele taktıkları görüldü. Özgecan Aslan cinayeti ve kadınlara yönelik şiddeti protesto eden vatandaşlar ıslıklar ve sloganlar eşliğinde Barbaros Meydanı’na yürüdü.

“ZİHNİYET DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR”
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, kadın cinayetlerine dur denilmesi gerektiğini belirterek, Bu topraklarda yaşayan insanların geleceği için yürüyoruz. İnancımızda, kültürümüzde kadına şiddet yok. Töre diye bir şey çıkardılar. Ne töre tanıyoruz, ne de kadına yönelik şiddeti kabul ediyoruz. Buna dair isyanımızı toplumun bütün değerleriyle, toplumun tamamını kucaklayarak gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Hazinedar, idam tartışmalarıyla ilgili de, “Temelde bir zihniyet değişimine ihtiyaç var” dedi.

“BU ÜLKEDE KADIN DEĞİL, ERKEK SORUNU VARDIR”
Yürüyüşe destek veren İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstererek, şunları söyledi; “Bu ülkede bir kadın sorunu yoktur. Bu ülkede bir erkek sorunu vardır, bir zihniyet sorunu vardı. Dolayısıyla kadınlar benim baş tacımdır. Başta bir tanem karım olmak üzere. Elbette kadına yönelik bu şiddete hayır diyeceğim. Ayrıca bir kızım var. Şiddete uğrayan o kadınların hepsi benim insanlarım. Benim canım yanıyor. Ama bu tartışmalar üzerinden kadını daha da güç duruma düşürecek, çağ dışı bir takım şeylerin tartışılmasına, ya da hukukun ortadan kaldırılmasına da bir hukukçu olarak izin veremem.”

ÜNLÜLER, KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ
Ünlü oyuncu Nilgün Belgün, kadına yönelik şiddeti kınayarak, “Kadına şiddete karşı her yerdeyim. Özellikle kadına negatif düşünceleri asla kabul etmiyorum. Cinsel sapkınlık içeren şeyleri asla duymak istemiyorum. Bir kadınım, bir anneyim, bir sanatçıyım. Görevimi yerine getirmek üzere artık her yerde olacağım” dedi.
Sanatçı Feridun Düzağaç, “Bir erkek olarak utancımı da paylaşmak adına buradayım” şeklinde konuştu.

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN YÜRÜDÜ
Yürüyşe destek veren çok sayıda erkek ise, “Kadına yönelik şiddeti Ortaçağ skolastilk düşüncesine bağlıyorum. Bu skolastiği yıkacağız. Kadına insan olduğu için saygı gösteriyoruz. Özgecan’dan sonra 3 insan daha katledildi. Bu ailede başlar. Erkek egemenliği yetiştirmemek lazım” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Erdem görevden alındı ve yerine İsmail Aydın atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Musa Eker getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığında ise Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne Halil İbrahim Azal, Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına Bedriye Bilgici Koçdemir ve Onur Güneş, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Osman Kılınçel, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Mesut Türkay ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Koca atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yanık getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Alper Avluk atandı. Milli Eğitim Bakanlığında ise Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir görevden alındı. Ayrıca karar ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 6’ncı Bölge Müdürü Celal Tokalak ve 9’uncu Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı görevden alındı. Helal Akreditasyon Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine ise Hakkı Karabörklü atandı.