SAĞLIK - 26 Nisan 2016 Salı 14:22

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi

A
A
A
Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde 22-24 Nisan tarihleri arasında 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi etkinliği gerçekleştirildi. Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, BVU Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, BVU Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, BVU Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül, BVU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Güneren, BVU Genel Sekreteri Zeynep Gökçen ve BVU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, tüm öğrencilerin meslektaşlarından faydalanması gerektiğini belirterek, “Düzenlenen bu etkinlikle her birinizin değerli meslektaşlarımdan etkin bir şekilde faydalanacağından eminim. Her bir hocanız ile çekinmeden diyaloğa geçerek merak ettiklerinizi sorun ve sorgulayın. Sarf ettiğiniz her çaba sonucunda başarı her zaman sizinle birlikte olacaktır. Bu noktada bizler, her zaman yanınızda yer alarak size her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kongreye katılan akademisyenlere de teşekkür eden Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, “Türkiye’nin Öncü Sağlık Üniversitesi olarak her alanda başarıyı hedefleyen kurumumuz Bezmialem Valide Sultan’ın “hayır” kültürünü devam ettiriyor. Çalışmalarında her zaman “önce sağlık” diyen okulumuz bugün bir kez daha bu doğrultuda büyük adımlar atıyor. Kongremizde siz değerli akademisyenlerimizin aramızda bulunmasından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

3 gün boyunca düzenlenen kongrenin birinci gününde Transplantasyon, Gastroenteroloji ve Hepatoloji, Kardiyoloji Paneli, ikinci gün ise Onkoloji ve Plastik Cerrahi Paneli düzenlendi. Etkinlik kapsamında ayrıca öğrenciler ile akademisyenler söyleşi ve workshop çalışmaları yaptı. Kongrenin üçüncü gününde ise Tarihi Yarımada gezintisi düzenlendi. Öte yandan kongrede Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Ömer Kılıç, Sözlü Sunum dalında birincilik ödülü kazandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.