GÜNDEM - 19 Ekim 2014 Pazar 15:49

Bitlisli icatçı 'bitmeyen enerji' üretti

A
A
A
Bitlisli icatçı 'bitmeyen enerji' üretti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan bir icatçı, 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda dünyada bir ilke imza atarak “bitmeyen enerji” üretti.

Doğuştan elektrik ve enerji üretmeye merakı bulunan 55 yaşındaki emekli memur elektrik teknikeri Medeni Karakaplan, 4 yıl boyunca üzerinde çalıştığı çalışmasını tamamlayarak enerji üretimi alanında bir ilke imza attı. Farklı metallerle bitmeyen enerji üretmeyi başaran icatçı, deneme aşamasında evinde kullandığı bu icat sayesinde ev elektriğinde yüzde 50 tasarruf ettirmeyi başardı. Çalışmasıyla enerji alanında çığır açan bir buluşa imza atan Medeni Karakaplan’ın icadı, aynı zamanda akıllı telefonlarda sorun haline gelen şarj problemine çözüm sağlarken, elektrikli araç üretimi için de oldukça önemli bir buluş olarak tarihe geçecek nitelikte. Karakaplan, icadını TÜBİTAK ve değişik üniversitelerdeki bilim adamlarından aldığı desteklerle her geçen gün geliştirerek, elektrikli araç üretiminde ve daha birçok alanda kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

İCAT DÜNYADA İLK VE TEK
İcadının sırrını vermeyen Bitlisli 55 yaşındaki Medeni Karakaplan, değişik metallerin bir araya gelmesiyle oluşturduğu bitmeyen enerji buluşunun dünyada ilk ve tek olduğunu söyledi. Medeni Karakaplan, “Elimizin altında birçok enerjisi bitmeyen enerji bulunuyor. Ancak bizler bunun farkında değiliz. Ben 4 yıldır üzerinde çalıştığım bu icadımla sonunda enerjisi bitmeyen piller üretmeyi başardım. Yaptığım icat dünyada ilk ve tek. Çünkü dünyada bu alanda çok çalışma yapılmış, ancak hiçbir çalışma da bitmeyen bir enerji üretilememiştir. Ancak benim değişik metallerden ürettiğim enerjim hiçbir şekilde bitmiyor” dedi.

“ELEKTRİKTE YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLADI”
İcadını yaklaşık bir yıldır kendi evinde kullandığını anlatan Medeni Karakaplan, evin farklı yerlerine yerleştirdiği icadı sayesinde her ay elektriğe ödediği faturasında yüzde 50-60 civarında tasarruf sağladığını kaydetti. Evinin bir odasında yaptığı icadıyla şimdiye kadar 3 ila 12 watt arasında elektrik üretmeyi başardığını açıklayan Karakaplan, “Pil sayısını çoğaltmayla ve icada eklenti olarak güç kaynağı takviyesi yapılarak bitmeyen bu enerji 250 wattlık güce kadar çıkarılabilir. Bu da şu demek oluyor. Bu güce ulaşan enerjiyle ev elektriğinin tamamını karşılayarak, ömür boyu elektrik faturalarından kurtulabiliriz” diye konuştu.

“BİTMEYEN ENERJİYLE TELEFONLAR 1 DAKİKADA ŞARJ EDİLEBİLİYOR”
Karakaplan, icadı sayesinde akıllı telefonların ve diğer elektronik cihazların şarj sorununa da kökten çözüm getirdiğini belirterek, “Normal elektrikle ancak bir saatte şarj edilebilen elektronik cihazlar, icadımla en fazla 1 dakika içinde şarj edilebiliyor” şeklinde konuştu. 

HAKAN OKAY 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.