GÜNDEM - 26 Haziran 2017 Pazartesi 14:59

Bozcaada'ya turist akını

A
A
A
Bozcaada'ya turist akını

Kuzey Ege’nin tatil bölgelerinden biri olan Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi bu bayramda da tatilcilerin en önemli turizm noktalarından biri oluyor.

Her yıl özellikle İstanbul ve çevresinden yaz sezonu boyunca yüzlerce turist ağırlayan Bozcaada, bu yıl da tatilcilerin akınına uğruyor. 4 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler, Bozcaada’daki konaklama işletmeleri ile günübirlik tesisleri doldurdu.

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinin turizm açısından şanslı bir ilçe olduğunu ifade eden Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Turizmin geçen yıl çok gerilediği bir dönemde bile ilçemiz turizmden en az etkilenen yerlerden biri oldu. Sadece deniz, kum güneş üçgeninden değil, bölgemiz kültürel doğal güzelliği ve mimari dokusuyla da turistlerin ilgisini çekiyor. Biz bu yıl Ramazan Bayramı’nda bu yoğunluğu hissediyoruz. Haziran ayı içerisinde olmamız ve öğrencilerin sınav zamanının yeni bitmesine rağmen ülke genelinde turizmi etkilese de bizi etkilemedi. Bu akşam itibariyle de ilçemizdeki konaklama işletmelerinin kapasitesinin yüzde yüzünün dolmasını bekliyoruz. Bizde bu yüzde yüze hizmet vermek üzere gerek yerel yönetim, gerek deniz ulaşımı ve gerekse tüm işletmeler bu kapasiteyi kaldırabilmek için çalışıyoruz” dedi.

İlçede hazırlıkların günler öncesinden yapıldığını ifade eden Yılmaz, “İlçemiz bu yoğunluğa günler öncesinden hazırlandı. İlçemize gelen misafirlerimizin huzurlu ve mutlu bir bayram tatili geçirmesini istiyoruz. İlçemizdeki esnafımız için de kazançlı bir bayram geçirmelerini dilerim. İlçemizde ayrıca belediyemiz tarafından başlatılan elektrikli araç hizmeti ile 45 dakikada bir adaya tatile gelen yaşlı ve engelli vatandaşlar, konaklayacağı otel ve pansiyonlara ücretsiz taşınıyor” diye konuştu. 

İpek Güney

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.