GÜNDEM - 12 Mayıs 2018 Cumartesi 13:03

Bu da mobil ayakkabı boyacısı

A
A
A
Bu da mobil ayakkabı boyacısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 20 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ayağından engelli Hasan Ergün, kendi düşünüp hayata geçirdiği mobil ayakkabı boyama aracı ile müşterilerinin ayağına kadar gidip ayakkabılarını alıyor, boyadıktan sonra elektrikli aracı ile tekrar onlara teslim ediyor.

Mobil ayakkabı boyama aracı ile ilçenin her yerine giderek müşterilerine özel ve farklı hizmet sunan Hasan Ergün, mobil ayakkabı boyama projesini çok önceden hayata geçirmek istediğini fakat imkanları el vermediği için şimdi yapabildiğini söyledi.

"Ev hanımları da artık müşterilerim oldu"

Müşterilerin kendisine telefon ile ulaşarak iletişim sağladığını belirten 45 yaşındaki Hasan Ergün, “Ayakkabı tamiratı üzerine iş yerim vardı. Kapattıktan sonra ayakkabı boyacılığına başladım ve mesleğimi başarılı bir şekilde sürdürmekteyim. Mobil ayakkabı boyama hizmetinin eksik olduğunu fark ettim ve kendim geliştirerek bu yöntemi hayata geçirdim. Engelli olduğum için kendi yapacağım bir şeyi geliştirdim ve elektrikli motorumun arkasına reklamımı yazdırdım ve insanlar artık devamlı aramaya başladı. İhtiyaçlarını bu anlamda karşılayan bir kişi oldum. Müşteriler memnun. İlk bu hizmetimize giren müşterilerimiz şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Motor ile gidip alıyorum. Ev hanımları da artık müşterilerim oldu. Balkondan veya camdan sepet salarak ayakkabılarını bana indiriyorlar ve ben de tekrar boyadıktan sonra geri teslim ediyorum. Artık halkın ayakkabı boyacısı oldum diyebilirim. Yaptığım bu önemli hizmetten dolayı mutlu oluyorum” dedi.

Bu da mobil ayakkabı boyacısı

Halı yıkamacılarından esinlendi 

Ayakkabı boyacısı Ergün şunları kaydetti:
"İlk olarak müşterilerin telefon açarak halıcılara yıkatmak için verdikleri halılardaki yöntem ile bu projeyi akıl ettim. Ben de bu yöntemin mesleğimde uygulamaya başladım ve başarılı oldum. Boyacılığın yanı sıra tamiratını da yapıyorum. Projem beğenildi ve gerçekten ayakkabı boyama sayım bile günde arttı. Diğer boyacı arkadaşlarım bu yöntemi çok beğendi. Devlet dairesindeki müşterilerim daha çok. Hem işlerinden olmuyorlar hem de zaman kazanıyorlar." 

Müşterileri ise boyacı Hasan Ergün’ün bulduğu yöntemden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, "Telefon açıyoruz, hemen geliyor ve ayakkabılarımızı alarak boyadıktan sonra getiriyor. Günümüz çağında bu hizmetlerin oluşması gerçekten hoş bir durum. Boyacı Hasan Ergün’ü kutluyoruz" diye konuştular.  

Ahmet Altay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.