GÜNDEM - 16 Haziran 2023 Cuma 10:55

Bu okulda 10 ikiz ve 2 üçüz öğrenci karne heyecanı yaşadı

A
A
A
Bu okulda 10 ikiz ve 2 üçüz öğrenci karne heyecanı yaşadı

Samsun’da aynı okulda okuyan 10 ikiz öğrenci ve 2 üçüz öğrenci karne heyecanı yaşadı. İkiziler ve üçüzler karne başarılarıyla dikkat çekti.

Samsun’da 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 285 bin 165 öğrenci karne aldı. Atakum ilçesinde 900 öğrencisi bulunan Bayındır İlkokulu'nda ise minik 10 ikiz ve 2 de üçüz öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Karnelerini alan ikizler ve üçüzlerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Kimi zaman birbirlerine benzemenin dezavantaj kimi zaman da aynı okulda okumanın bir avantaj olduğunu anlatan öğrenciler, birbirlerinin derslerine ve ödevlerine yardımcı olduklarını, kimi zaman arkadaşları kimi zaman ise öğretmenleri tarafından karıştırıldıklarını söylediler.

Bu okulda 10 ikiz ve 2 üçüz öğrenci karne heyecanı yaşadı

Bayındır İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sonnur Demirbaş ise "Okulumuzda ikizlerimizin, üçüzlerimizin sayısı fazla. Benim sınıfımda da 3 tane ikiz öğrencim var. Onlarla birlikte olmak çok güzel ve eğlenceli. Çok güzel bir yıl geçirdik. Bütün çocuklarımız güzel bir tatili hak etti" dedi.

Bu okulda 10 ikiz ve 2 üçüz öğrenci karne heyecanı yaşadı

Furkan Abrek Ünal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Mezun olduğu okuluna yıllar sonra dönerek kursiyerlere dikiş kursu verdi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesinde yıllar önce mezun olduğu okuluna dikiş öğretmeni olarak geri döndü. Yıllar sonra kendi okulunda dikiş öğretmeni olan Azime Dilara Kavas , Kuruçay’daki ilk yılında dikiş kursuyla büyük beğeni topladı. Tavşanlı’da Halk Eğitim Merkezi’nin giysi dikim hocası Azime Dilara Kavas, seneler önce mezun olduğu Kuruçay Ortaokulu’na dikiş hocası olarak geri döndü. Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından Kuruçay’da açılan dikiş kursu, büyük bir sergiyle görücüye çıktı. Sergiye Kuruçay’ın ilk kadın Belediye Başkanı Rengül Atıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, MHP İlçe Başkanı Kürşat Öztaş, kursiyerler ve Kuruçay halkı katıldı. Sergide, kursiyerlerin sezon boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, sergi açılışında yaptığı konuşmada, kursun hem maddi hem de sosyal yönden katılımcılara büyük fayda sağladığını belirtti. Atıcı, "Bu tür kurslar, kadın istihdamına önemli katkılar sunuyor. Kadınlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmesi için her zaman yanlarında olacağız. Bu sayede hem maddi hem de sosyal yönden gelişimlerine fayda sağladığını, bu tür kurslara ve kadın istihdamına faydalı olacak, emeklerinin karşılığını almalarını sağlamak için kadınların her zaman yanında olacağız" dedi. "Kursiyerimizle birlikte dikimler yaptık" Kursun hocası Azime Dilara Kavas ise yıllar sonra mezun olduğu okula geri dönmenin heyecanını yaşadığını ifade etti. Kavas, kurs sürecinde kimsenin gönlünü kırmadan, herkesin ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca Kavas yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı: "Kuruçay’a yıllar sonra kendi okuluma dikiş öğretmeni olarak geri geldim. Burada Kuruçay halkına, annelerimize, teyzelerimize kurslar verdik. İhtiyaçlara yönelik birçok kıyafetimizi diktik. Okulumuza faydası olması için sergimizi okula açtık. 12 kursiyerimizle birlikte düğünlerimize ve günlük kıyafetlerimize yönelik dikimler yaptık. Herkesi mutlu etmeye çalıştık. Kuruçay’a yıllar sonra kendi okuluma dikiş öğretmeni olarak geri geldim. Burada Kuruçay halkına annelerimize teyzelerimize kurslar verdik. İhtiyaçlara yönelik birçok kıyafetimizi diktik. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum, teyzelerimiz hep arkamda durdular, bana destek verdiler. Okulumuza faydası olması için sergimizi okula açtık. 12 kursiyerimizle ile birlikte onların ihtiyaçları üzerine düğünlerimize günlük kıyafetlerimize yönelik dikimler yaptık."
Kütahya Mezun olduğu okuluna yıllar sonra dönerek kursiyerlere dikiş kursu verdi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesinde yıllar önce mezun olduğu okuluna dikiş öğretmeni olarak geri döndü. Yıllar sonra kendi okulunda dikiş öğretmeni olan Azime Dilara Kavas , Kuruçay’daki ilk yılında dikiş kursuyla büyük beğeni topladı. Tavşanlı’da Halk Eğitim Merkezi’nin giysi dikim hocası Azime Dilara Kavas, seneler önce mezun olduğu Kuruçay Ortaokulu’na dikiş hocası olarak geri döndü. Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi tarafından Kuruçay’da açılan dikiş kursu, büyük bir sergiyle görücüye çıktı. Sergiye Kuruçay’ın ilk kadın Belediye Başkanı Rengül Atıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, MHP İlçe Başkanı Kürşat Öztaş, kursiyerler ve Kuruçay halkı katıldı. Sergide, kursiyerlerin sezon boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, sergi açılışında yaptığı konuşmada, kursun hem maddi hem de sosyal yönden katılımcılara büyük fayda sağladığını belirtti. Atıcı, "Bu tür kurslar, kadın istihdamına önemli katkılar sunuyor. Kadınlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmesi için her zaman yanlarında olacağız. Bu sayede hem maddi hem de sosyal yönden gelişimlerine fayda sağladığını, bu tür kurslara ve kadın istihdamına faydalı olacak, emeklerinin karşılığını almalarını sağlamak için kadınların her zaman yanında olacağız" dedi. "Kursiyerimizle birlikte dikimler yaptık" Kursun hocası Azime Dilara Kavas ise yıllar sonra mezun olduğu okula geri dönmenin heyecanını yaşadığını ifade etti. Kavas, kurs sürecinde kimsenin gönlünü kırmadan, herkesin ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca Kavas yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı: "Kuruçay’a yıllar sonra kendi okuluma dikiş öğretmeni olarak geri geldim. Burada Kuruçay halkına, annelerimize, teyzelerimize kurslar verdik. İhtiyaçlara yönelik birçok kıyafetimizi diktik. Okulumuza faydası olması için sergimizi okula açtık. 12 kursiyerimizle birlikte düğünlerimize ve günlük kıyafetlerimize yönelik dikimler yaptık. Herkesi mutlu etmeye çalıştık. Kuruçay’a yıllar sonra kendi okuluma dikiş öğretmeni olarak geri geldim.Burada Kuruçay halkına annelerimize teyzelerimize kurslar verdik. İhtiyaçlara yönelik birçok kıyafetimizi diktik. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum, teyzelerimiz hep arkamda durdular, bana destek verdiler. Okulumuza faydası olması için sergimizi okula açtık. 12 kursiyerimizle ile birlikte onların ihtiyaçları üzerine düğünlerimize günlük kıyafetlerimize yönelik dikimler yaptık."
Antalya Beldibi sakinlerinden karavan kampı açıklaması Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi bölgesinde bulunan Atatürk Parkı’nın karavan parkına dönüştürülmesine bölge sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi. Alana gelen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bölge sakinlerine projenin iptal edilmesi için bakanlık ile görüşeceğini söyledi. Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi bölgesinde bulunan Atatürk Parkı’nın karavan kampına dönüştürülmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihale edilerek çalışmalara başlanmasına bölge halkı ve çevreciler tepki gösterdi. Atatürk Parkı’nda toplanan çok sayıda bölge halkı ve çevreciler projenin iptal edilmesi için basın açıklaması yaptı. "Alan imarsız, çalışmaların durması gerekir" Grup adına açıklama yapan karavan kampına karşı olmadıklarını belirten Gündüz, "Parkın çevresindeki çitler kaldırılmalı ve halk parkı daha rahat kullanması sağlanmalıdır. Bizler Karavan kamplarına karşı değiliz. Karavan kampı için daha uygun başka bir alan bulunmalı ve onların da bütün altyapı ihtiyaçları karşılanmalıdır. Beldibi’de de halkın karavancılarla karşı karşıya getirilmesinden vazgeçilmelidir” şeklinde konuştu. Bölge halkı ile birlikte alanda bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’da, pazartesi günü bakanlık ile gerekli yazışmalara başlayacaklarını ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bizzat görüşerek konuyu detaylı anlatacağı ve projenin iptal edilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.