KÜLTÜR SANAT - 06 Eylül 2010 Pazartesi 10:07

Bugün U2 günü

A
A
A
Bugün U2 günü

Müzikseverlerin yıllardır dört gözle beklediği U2 konseri bugün İstanbul’da. Konserin biletleri tüm Biletix satış noktalarında. Erken gelen ilk 2500 kişi konseri en önden izleyecek.

Blackberry sponsorluğunda, Live Nation tarafından düzenlenen U2 360° Avrupa Turnesi’nin İstanbul ayağı, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, bugün gerçekleştirilecek.

 

Saat 21.00’de başlayacak U2 konserinden önce, saat 19.30’da İngiltere’nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne alacak. Stat tribün ve saha içi kapı 17.30’de açılacak.

 

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’na gidiş gelişlerde kolaylık sağlamak için ulaşım alternatifleri belli oldu.

 

Erken gelen ilk 2500 kişi konseri en önden izleyecek


Atatürk Olimpiyat Stadı’na erken gelmek hem ulaşımı kolaylaştırırken hem de 100 TL üzerinden satışa sunulan saha içi bilete sahip olan müzikseverlere konseri en önden izleme şansını verecek. Alana gelen saha içi bilete sahip ilk 2500 müziksever “inner circle(iç daire)” ismi verilen özel bölüme girerek efsanevi grup U2’yu en önden izleme şansını bulacak.

 

Erken gelin, toplu taşıma kullanın!


Konsere geliş gidişlerin rahat bir şekilde gerçekleşmesi için Pozitif ve IKSV, Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım için alternatifli rotalar ve farklı merkezlerden üzerinden U2 konserine özel seferler organize etti. Toplu taşıma ve özel seferler sayesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’na kolayca ulaşılabilecek. Konser sonrası dönüşte yine aynı hatlar üzerinden konulacak ek seferlerle İstanbul’un çeşitli merkezlerine sorunsuz ulaşım imkanı olacak.

 

Stada Yakın Özel Sefer Noktaları


• Tren: Halkalı tren istasyonu
• Metrobüs: Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı (34) Yenibosna durağı
• Hafif Metro: Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı (M1) hattı Yenibosna durağı
• Otobüs: İ.E.T.T Yenibosna durağı

 

Sirkeci-Halkalı banliyö treni hattı ile


T.C.D.D. Sirkeci-Halkalı yönündeki banliyö treni ile son durak olan Halkalı istasyonunda inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Metrobüs ile


Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile


Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

 

Özel araç ile ulaşım


Stad çevresindeki metro inşaatı nedeniyle stadın Doğu – Kuzey bağlantı yolları kullanılamamaktadır. Stada gelmek için 0-3 Karayolu’nun (TEM) Mahmutbey Gişeleri’ne gelmeden Atatürk Olimpiyat Stadyumu Batı – Güney tabelalarını takip ederek TEM Kuzey Yan Yol’a girmek gerekmektedir. Bu yola giren araçlar tabelalar ve yönlendirme ekipleri aracılığı ile stadın ilgili otoparklarına yönlendirilecektir.

 

Bilet fiyatları 50 TL’den başlıyor


Stadın her bölgesinden sahnenin rahatça izlenebileceği konserin bilet fiyatları 50 TL’den başlıyor. Biletler, Biletix’in Türkiye genelindeki tüm satış noktalarından temin edilebilecek.

 

U2, Türkiye konserinin en büyük destekçilerinden NTV’ye verdiği ilk röportajda ''Büyük şair William Butler Yeats'in en önemli şiirlerinden biri İstanbul'la ilgiliydi. Bizim için efsanevi bir yer.'' diyerek heyecanlarını dile getirdi.

 

İstanbul konseri öncesi Bono, NTV aracılığı ile Türk hayranlarına şu mesajı verdi: “İstanbul'da bir dinleyici kitlemiz var. O sıradışı şehirde, o sıradışı kültürde. Öylesine karmaşık, öylesine büyüleyici bir kültürde. Umarım şarkılarımızı dinleyenler vardır. Umarım normalde radyoda şarkılarımızı çalmayanlar, şarkılarımızı çalar. Böylece şarkılarımız öğrenilir. Ve umarım konserimizi izlemeye gelenler, hayatlarının en güzel gecesini geçirirler. Çünkü sahneye çıktığımızda bunu istiyoruz. Bizim için her gece, hayatımızın en güzel gecesi. Sahneye bu düşüncelerle çıkıyoruz. Dördümüz için çok özel bir duygu. O kimyayı yakalamak...”

Daha detaylı bilgi için u2istanbulda.com, biletix.com sitelerini takip ediniz.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun BBP Genel Başkanı Destici: "Vaatlerimizi 5 sene içinde gerçekleştirmek istiyoruz" Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamelerinde verilen vaatleri 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK Üyeleri, BBP Samsun İl ve İlçe Başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Salıpazarı Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden Destici, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Salıpazarı ilçesini kazanan Refaettin Karaca’yı tebrik ederek sözlerine başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Seçim öncesinde genel merkez binamızda başkan adaylarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Toplantılarda; nelere dikkat etmeliyiz, hangi hizmetleri yapmalıyız, hangi anlayışta olmalıyız gibi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştık. Toplantıların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda Sayın Refaettin Karaca’nın bize sunduğu fikir ve öneriler sayesinde Salıpazarı’nda başarı elde etmiş olduk" diye konuştu. Belediye Başkanları ile birlikte toplantılar düzenlediklerine işaret eden Mustafa Destici, “Seçimden öncesi olduğu kadar seçimden sonrası içinde toplantılar düzenledik. Özellikle üzerinde durduğumuz konular seçim vaatlerimiz oldu. Seçim beyannamelerimizdeki vaatlerimizi 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Salıpazarı’nda vatandaşımıza hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul Meşalelerle yolu kapatarak asker eğlencesi yapan gruba ceza Küçükçekmece’de araçları yol ortasında durdurup meşaleler yakarak asker eğlencesi yapan gruba 8 bin lira ceza kesilirken "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı. Olay, 12 Mayıs akşam saatlerinde Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir grup araçlarını yol ortasında durdurup, inmeye başlamış gruptan birkaç şahıs, meşaleler yakıp yol ortasında eğlenmişti. Diğer sürücülerin korna ile tepkisine aldırış etmeyen grup hem yolu kapatmış hem de trafiği tehlikeye düşürmüştü. Sürücülerin tepki gösterdiği gurup, polis araçlarının siren seslerini duyunca araçlarına binip uzaklaşmıştı. Konuya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde kimlik bilgileri tespit edilen Y.A. E.A. ve A.İ. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara yönelik, "aracı zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek" suçundan 690’ar TL, "taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığının bir trafik işareti ile belirtilmiş olduğu yerlerde duraklamak" suçundan 690’ar TL, "yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda, bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları" suçundan 690’ar TL, "saygısızca araç kullanmak" suçundan 690’ar TL, A.İ. isimli araç sürücüsüne ise, "ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak" suçundan 690 TL olmak üzere toplamda 8 bin 970 TL idari para cezası uygulandı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı.