POLİTİKA - 07 Haziran 2015 Pazar 20:45

Burhan Kuzu: 'Erken seçim kaçınılmaz'

A
A
A
Burhan Kuzu: 'Erken seçim kaçınılmaz'

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, resmi olmayan sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Erken seçim kaçınılmaz gözüküyor" dedi.

BBC Türkçe’ye değerlendirmelerde bulunan Kuzu, "Bu tabloyu hak etmedik. Millete hizmetten başka bir şey yapmadık. Ama milletin kararına saygılıyız" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin uzun süre koalisyonlarla çalkalanacak bir sürece ve kaosa gireceğini ifade eden Kuzu, "Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Erken seçim kaçınılmaz gözüküyor" diye konuştu.

Mevcut sonuçların parlamenter sistemin zaaflarını gösterdiğini de söyleyen Kuzu, "Parlamenter sistem denen kokuşmuş sistem, bütün dünyanın başına beladır. Türkiye’de de hep tek parti hükümetleri çalışmış, koalisyonlar tüketmiştir" dedi. Kuzu, çözümün başkanlık sistemine geçiş olduğunu savundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Mucur Belediye Başkanı Şahin: "Adli süreç başlatıldı" Kırşehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkanı seçilen Ali Şahin, mazbatasını aldıktan sonra usulsüzlüklerin örtülmeyeceğini ve adli işlem başlatıldığını söyledi. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini aktaran Belediye Başkanı Ali Şahin, "Ama bazıları kabullenemedi. Mazbatamızı alarak göreve başladık. Mucur’a hizmet için biz siyasi kimliğimizi bir tarafa bıraktık. Elimizden gelen gayreti göstererek hizmet edeceğiz. Bu konuda da kararlıyız. Mucur’un 5 yıllık kaybını telafi ederek hak ettiği yere getireceğiz inşallah” dedi. Mucur Belediyesi’nin çok fazla borcu olduğunu söyleyen Şahin, "Mucur Belediyesi’nde şu anda 337 milyon lira gözüken borç var. Nüfusu bizden 10 kat olan belediyelerin bile bu kadar borcu yok. Bunun dışında gözükmeyen, bizim bilmediğimiz birtakım haciz işlemleri gerçekleşiyor. Faturalar var. Onların da ne kadar olacağını bilmiyoruz ama bir 400 milyonu bulacak gibi gözüküyor. Bir işçi yığılması olmuş. Bir odada 6-7 kişi çalışan bir işçi firması olmuş. En önemlisi altyapı yapılıyor diye eskisini arar hale gelmişiz" diye konuştu. "22 B’ye göre ihaleler yapılmış” Usulsüz ihalelerin olduğunu iddia eden Başkan Şahin, "Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle bir harcama görmedim. İhale de yapılmamış. 22 B’ye göre yapmışlar. 22 B olağanüstü durumlarda yapılan bir ödeme türüdür. Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince bu kalemde hiç ihale yapmadım. İhale değil, doğrudan temin gibi bir şey" ifadelerini kullandı.