KÜLTÜR SANAT - 17 Nisan 2015 Cuma 09:33

Can Dündar, Yaşar Kemal’i anlattı

A
A
A
Can Dündar, Yaşar Kemal’i anlattı

Eserleri 40 dile çevrilmiş, Türk Edebiyatı’nın usta isimlerinden merhum Yaşar Kemal, gazeteci yazar Can Dündar’ın anlatımıyla Beylikdüzü’nde anıldı.

Yaşar Kemal’in hayatından kesitlerin ve bilinmeyenlerin anlatıldığı panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türk Edebiyatı'nın kısa bir süre önce hayatını kaybeden usta ismi Yaşar Kemal, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen panelde gazeteci yazar Can Dündar’ın sunumu ve anlatımıyla anıldı. Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı anma paneline CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dündar, Yaşar Kemal’in birçok yönünün ele alındığı panelde, usta yazarın özellikle ağıtlar konusundaki hassasiyetine değindi. Programda Kemal’in son röportajının yer aldığı bir belgesel de izlendi.

"YAŞAR KEMAL HERKESİN SAYGI DUYDUĞU BİRİYDİ"
Programda çok güzel mesajlar verildiğini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yaşar Kemal bu kadar güzel anlatılabilirdi. Aslında çok önemli bir şey var, bütün toplumun saygı duyduğu insan sayısı azalıyor dedi Can Bey. Yaşar Kemal böyle birisiydi ve herkesin önünde saygı duyduğu birisiydi. İşte toplumun barış elçisi olabilmek böyle bir şey. Bunlara çok ihtiyaç duyuyoruz. Memleketimi seviyorum diyebilmek, ayrışmamak, bütünleşebilmek, bir tarifi var yine Can Bey’in, sarmaşıkların birbirine sarıldığı gibi sarılabilmek. Yaşar Kemal’in dostlarıyla sarıldığı gibi" şeklinde konuştu.

"YAŞAR KEMAL'İN SEVENLERİ OLARAK ONA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"
Yaşar Kemal’in yakınında bulunmuş biri olarak kendisini en çok etkileyen özelliklerine değinen Can Dündar, “Cesareti, son dönem en çok ona ihtiyacımız vardı galiba. Ama tabi yazar olarak kalemi en zor zamanlarda dik duruşu ve kendi yerel geçmişini evrensele taşıyabilme yeteneği, bütün bunlar güçlü motifler. Onun için bugün burada ondan bahsedebilmek de benim için büyük bir onur. Ayrıca Beylikdüzü Belediyesi’ni de tebrik ederim. Çünkü gerçekten Türkiye’de edebiyata, sanatçıya saygı duymak neredeyse ayrıcalık haline geldi. Bunu yapabildiği için de ben başkana çok teşekkür ediyorum. Hakikaten hem yazarlar olarak hem Yaşar Kemal’in sevenleri olarak ona da şükran borçluyuz" dedi.
Panel sonrası Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Can Dündar'a çiçek ve plaket takdim edildi. 

AHMET FARUK SARIKOÇ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’deki dolandırıcılık operasyonunda 5 tutuklama Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince sahte ilanlarla yaklaşık 350 kişiyi 3 milyon lira dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 27 şahıstan 5’i tutuklandı. Nevşehir’de ikamet eden Emrah A. isimli vatandaş internet sitesinde yayınlanan satış ilanında gördüğü elektrikli bisikleti almak istedi. Piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan elektrikli bisikleti ikinci el olarak 5 bin 250 liraya pazarlık yaptı. Dolandırıcılar bir İnternet satış platformunun benzerini yaparak bu site üzerinden ödeme yapılmasını sağladı. Emrah A. almış olduğu 2. el elektrikli bisikletin ödemesini yaptı. Ödemenin gelmediğini söyleyen dolandırıcılar Emrah A. ile tekrar iletişime geçti. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Emrah A. şikayette bulundu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak çalışma başlatan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay fiziki ve teknik takip yaptı. Ekipler Sosyal medyada yer alan ikinci el ürün satış ilanları aracılığıyla, sahibinden.com isimli alışveriş sitesinin benzerini/sahtesini yapmak suretiyle, sahte "güvenli ödeme" siteleri aracılığıyla; dolandırıcılık işlemi yapıldığını belirledi. Nevşehir Merkezli Iğdır, Van, Mardin, Gaziantep, Adana, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve İzmir illerinde yapılan operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştı. Yapılan operasyonda 27 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda; dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan 34 cep telefonu, 38 sim kart, 5 SD kart, 3 laptop ile çok sayıda dijital materyal ve 1 adet kurusıkı silah ele geçirildi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Emniyetteki işlemleri sonrasında Adli makamlara sevk edilen 27 şüpheliden 7’si tutuklandı. 5 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 15 şahısta savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Bursa Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de vaat ettiği üzere; cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına park eden araçlardan ücret alınmayacağının ve geçmişe yönelik otopark borçlarının silineceği müjdesini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması ve suya getirilen yüzde 25 indirimin hemen arkasından alınan yeni kararla, BURBAK noktalarının da ücretsiz olacağını duyurdu. 3 Mayıs Cuma günü itibariyle yürürlüğe girecek uygulama ile birlikte vatandaşlar cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına araçlarını ücretsiz olarak park edebilecek. Bununla birlikte geçmişe yönelik var olan otopark borçları da silinecek. Gülümseten hizmetlere devam Bursalılara en nitelikli hizmetin sunulması ve yurttaşların kentin imkânlarından eşit olarak yararlanması amacıyla sözlerini hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursalı hemşehrilerin yüzlerini gülümsetecek hizmetleri devreye alıyor. Bursalıların, hem altyapı katılım payı hem de otopark ücreti ödemesi yapmasının doğru olmadığının altını çizen Başkan Bozbey, alınan kararla ilgili yaptığı açıklamasında, “Nilüfer Belediye Meclisi’nin 2015 Şubat ayı toplantısında BURBAK’ın yol üzerine çeken araçlardan otopark ücreti almasının yanlış olduğunu gündeme getirmiştim ve bu yanlışın düzeltilmesi için mücadele etmiştim. İşte bu konuyu çözüme kavuşturduğumuzu müjdelemek istiyorum. Bu haksızlığı gidermek amacıyla; 3 Mayıs 2024 Cuma günü itibariyle cadde ve bulvarlardaki uygun yerlere araçlarınızı ücretsiz olarak park edebileceksiniz. Trafik akışını rahatlatmak ve araçların doğru park etmesini sağlamak için BURBAK görevlisi arkadaşlarımız yine sizlere yardımcı olmaya devam edecekler. Ayrıca bugüne kadar cadde ve bulvarlara park eden araçların var olan otopark borçlarının da silineceği bilgisini vermek istiyorum. Sizleri gülümseten hizmetleri bir bir devreye alacağımızı bildiriyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde Beşiktaş ve Sakarya BBSK, final turunda 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde Play-off Şampiyonluk Etabı’nda Beşiktaş ve Sakarya BBSK, final turuna adını yazdırdı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde Play-off Şampiyonluk Etabı’nda ilk turunda Spor Toto’ya karşı Beşiktaş Safi Çimento, 43-22 ve 30-28’lik skorlarla seride iki galibiyet elde ederek, Sakarya BBSK ise Beykoz Belediyesi’ni 35-29 ve 31-30’luk maçlarla yenerek Final Turu’na yükseldi. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş maçlık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takım olan Beşiktaş’ın, üçüncü ve gerekirse dördüncü maçlar ise Sakarya BBSK’nın sahasında oynanacak. Gerekirse beşinci maç Beşiktaş’ın sahasında oynanacak. Seride üç maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi şampiyonu, diğer takım ise Erkekler Süper Ligi ikincisi olacak. Final serisi maçları 20 Mayıs tarihinde başlayacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları sonucunda tur atlayamayan Spor Toto ve Beykoz Belediyesi, üçüncülük-dördüncülük serisi maçları oynayacak. Üç maçlık serilerde iki galibiyet üzerinden oynanacak bu seri sonunda iki maçı kazanan takım Erkekler Süper Ligi üçüncüsü olacak. Diğer takım ise Şampiyonluk Etabını dördüncü olarak tamamlayacak. “Play-Off Şampiyonluk Etabını” dördüncü olarak tamamlayan takım, “Sıralama Etabı” beşincisiyle Süper Lig sıralaması için dördüncülük-beşincilik maçı oynayacak.