TEKNOLOJİ - 12 Haziran 2015 Cuma 12:06

Casper, İntel ve Turkcell’den işbirliği

A
A
A
Casper, İntel ve Turkcell’den işbirliği

Casper, Intel ve Turkcell’le birlikte başlattığı yeni kampanya ile Intel işlemcili Casper Nirvana bilgisayar, 2si1 veya Casper VIA tablet alanlar, Turkcell Müzik, Turkcell Akademi, Akıllı Depo, AppMarket servislerinden ücretsiz yararlanacak.

Casper, masaüstü, dizüstü, 2si1 ve tablet bilgisayar kullanıcılarını Dünya çip üreticisi Intel, Turkcell ve Casper’ın gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Intel işlemcili Casper bilgisayar, 2si1 veya tablet alanlar, 200 TL değerinde içerik servislerine ücretsiz yararlanacaklar. Yapılan açıklamada, üç şirketin başlattığı kampanya ile sınırsız müzik, akıllı depolama alanı, binlerce uygulama ve dil eğitimi tek bir pakette sunulacak. Ürünlerle birlikte verilecek hediye kartı ile Casper kullanıcıları Turkcell Müzik’ten 6 ay boyunca milyonlarca yerli-yabancı şarkıyı ücretsiz dinleyecek, ‘Akıllı Depo’ ile yer sıkıntısı olmadan belgelerini saklayabilecek, Turkcell AppMarket’ten 100 TL değerinde hediye çeki ile 10 binin üzerinde oyun ve uygulamayı indirebilecek. Ayrıca, 1 yıl boyunca Hollywood yıldızlarının videoları ile hazırlanan ‘Turkcell Akademi Hollywood İngilizcesi’ eğitiminden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Mobilite keyfini taçlandıran işbirliği kapsamında Casper kullanıcıları 50 GB Turkcell Akıllı Depo ek hafıza hizmetine de kavuşacak. Tüm dosyaların şifrelenerek saklandığı hizmet sayesinde mobilite kullanıcıları, hiçbir fotoğraf ya da videosunu silmeden sahip oldukları cihazların yanı sıra video ya da fotoğraflarına Akıllı Depo uygulaması sayesinde istedikleri cihaz üzerinden ulaşabilecek. Bu sayede mobil cihazlar üzerinden ayrıca bilgisayara fotoğraf aktarma derdi de sona erecek. Kampanya, Casper kullanıcıları 1 yıl boyunca Brad Pitt'ten Madonna'ya kadar pek çok dünya yıldızının film ya da klipleriyle İngilizcesini geliştirecek. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı Eskişehir’de çarparak yayayı ağır yaralayan sürücünün, 1.17 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün daha önce iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetini kaptırdığı öğrenilirken, polis ekiplerince üçüncü kez sürücü belgesine el konuldu. Olay, Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1549 sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere E.B. (27) idaresindeki 26 EB 255 plakalı hafif ticari araç henüz bilinmeyen bir sebeple yolda yaya olan Davut D. isimli şahsa çarptı. Kaza sonrasında olay yerine ihbar üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerin ardından kapalı olan Davut D.’yi Yunus Emre devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi. Davut D.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 39 bin 521 TL para cezası kesilen sürücü 3’üncü kez ehliyetini kaptırdı Sürücü E. B.’ye polis ekiplerince yapılan alkol kontrolünde 1.17 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha önce 2 kez ehliyetini alkollü araç kullanmaktan kaptıran sürücünün sürücü belgesinin olmadığı öğrenildi. Sürücünün 3’üncü kez ehliyetine el konuldu. Sürücünün ehliyetine 5 yıl süreyle el konulurken, önceki cezası da hesaplandığında sürücünün 2032 yılına kadar ehliyete el konulduğu öğrenildi. Sürücüye çeşitli maddelerden 39 bin 521 TL para cezası kesildi. E.B. işlemleri için karakola götürüldü. Polis konuyla alakalı inceleme başlattı.