SPOR - 20 Kasım 2008 Perşembe 13:44

Cemal Aydın'dan sert açıklamalar

A
A
A
Cemal Aydın'dan sert açıklamalar

Süper Lig'in 12. haftasında oynanacak olan Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşmasının hakeminin değiştirilmesinin ardından Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, çok sert açıklamalar yaptı...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın'ın maçın hakemi Halis Özkahya ile görüşmesi nedeniyle hakemin Fırat Aydınus olarak değiştirildiği ve Cemal Aydın'ın tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedildiği bildirilmişti.

Açıklamada, TFF ile Cemal Aydın arasında hakemlerin açıklanmasından önce konuyla ilgili bir telefon görüşmesi yapıldığı kaydedilmişti. Maçın hakeminin değiştiğini ve disiplin kuruluna sevkedildiğini Voleybol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nda öğrenen Cemal Aydın, sert açıklamalar yaptı.

Konuyu internetten öğrendiğini belirten Cemal Aydın, bunun nezaket kurallarına yakışmadığını söyledi. Basın mensuplarına açıklama yapacağı sırada, TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan tarafından telefonla aranan Cemal Aydın, Lütfi Arıboğan ile çok sert bir konuşma yaptı. Cemal Aydın, kameralar tarafından da kaydedilen Lütfi Arıboğan ile karşılıklı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi gününden bu yana gelişmeleri size anlattım. Hakemden kuşku duymadığımı, ancak usulen yanlış olduğunu söyledim. Hakem şerefliyse çıkıp ne söylediğimi açıklasın. Ben size bu Fenerbahçe'nin talebi dedim. Size de aynısı söyledim. Niye bundan güceniyorlar ? Siz, bir kulüp başkanını disiplin kuruluna veriyorsunuz. Sıradan birisini değil. Önce kulüp başkanıyla konuşmanız gerekir. Korkmayın, hakeminizi atayın. Ben, Pazartesi ve Salı günü size bunları ilettiğimde gazel mi çaldım ? 'Bilginiz olsun' dedim. 30 yıldır futbolun içindeyim. Kanun, kitabı iyi bilirim. Disiplin kuruluna verilmenin bir kuralı vardı. Biz, bir kere sünnet edildik. İkinci kez sünnet olmaktan korkmkayız. Lütfü, sen kendini ayrı tut. Bunun hesabını ağır sorarım"

Cemal Aydın, telefonla konuşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, federasyonun açıklamasını tam olarak bilmediğini ifade ederek, konuyla ilgili yarın bir basın toplantısı düzenlemeyi planladığını söyledi. Kendisinin bu şekilde disiplin kuruluna sevmedilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Aydın, "Bir kulüp başkanını, düz bir vatandaş gibi fikri sorulmadan disiplin kuruluna sevketmek yanlış. Ben TFF'nin en yetkili ağızlarına bilgileri verdim. Gereğini yaptım. Disiplin kurulu, terbiye merci değil" dedi. Aydın, maçın hakeminin değiştirilmesiyle ilgili olarak ise, "Hakemi değiştirmeleri kendi yüreksizlikleri" ifadelerini kullandı.

ENGİN KOCABIYIK - ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir