POLİTİKA - 03 Mayıs 2017 Çarşamba 11:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Baykal’a sert cevap

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Baykal’a sert cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’un cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili sözlerini eleştirerek, bunun tamamen bir virüs ve fitne hareketi olduğunu, Baykal’ın kendi başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

Rusya ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin gündeminde şu anda kabine revizyonu olmadığını belirterek, özellikle CHP kanadından partili cumhurbaşkanlığına yönelik gelen eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olması halinde destekleyebilecekleri yönündeki açıklamasına ilişkin, “Onu değerlendirmeye gereksiz buluyorum. Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işlere oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın” dedi.

“Kabine revizyonu şu anda hükümetin gündeminde yok”

Kabine revizyonu olup olmayacağı yönündeki sorulara cevap veren Erdoğan, “Şu anda hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Böyle bir teklif ile Sayın Başbakan bana gelmiş değil. Dün yapılan programın ardından bir araya gelişimiz, şu anda tabi ki özellikle devlette atılan bazı adımlar var, bu adımlarla ilgili olarak beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı, bu konuları paylaşma fırsatı bulduk” dedi.

“Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz”

Genel başkan olduktan sonra parti yönetiminde bir değişiklik olup olmayacağına ilişkin soruya cevap veren Erdoğan, “Sizler doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Daha durun bir bakalım. Resmen böyle bir görev tevdi edilmesi halinde atılacak adımları görme imkanınız olacak. Böyle bir görev verilirse genel kurulumuz tarafından tabi ki yeniden birimleri ele alıp değerlendirme, hepsi çok ciddi istişareler neticesinde olacaktır. Ülkenin genel profilini değerlendirmek suretiyle, belli bir bölgenin temsil edildiği değil, 81 vilayetin temsilini gördüğü bir yapının oluşması her zaman benim şiarım olmuştur. Böyle bir adımı bu istişareler neticesinde görmek mümkün olacaktır. İstişareler neticesinde ideal olanı tespit etme fırsatı olur. Eğer irade bize böyle bir görevi verirse” diye konuştu.

“Dün yaptığı konuşma ile zaten kimlerin temsilcisi olduğunu da ortaya koydu”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partili cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerine cevap veren Erdoğan, “Onu ben pek yoruma gerekli görmüyorum. Kendisine bir tavsiyem var. Siyasi tarihi okusun, öğrensin. Hepsinden öte kendi partisinin siyasi tarihini öğrenmesi lazım. Dün yaptığı konuşma ile zaten kimlerin temsilcisi olduğunu da ortaya koydu, ‘Aykırı sese tahammülüm yok, gereğini yaparım’ dedi. Aykırı sesler her zaman her yerde olacaktır, asıl olan ona tahammül edebilmektir. Tavsiyem şu, siyasi tarihi öğrensin, partisinin siyasi geçmişini, hep övünüyor ya, onu iyi öğrenmesi lazım. Gazi Mustafa Kemal’den İnönü’ye kadar onları iyi değerlendirir, okursa bunu da öğrenecektir” şeklinde konuştu.

“Duygusal olmamak mümkün değil. 979 gün az bir süre değil”

33 ay sonra partisine geri dönmesinin kendisine neler hissettirdiğini anlatan Erdoğan, “O yapının ilk harcından itibaren emeğim var. Temelini attık, hamdolsun ortaya güzel bir proje ile beraber güzel bir eser çıkarttık. O günden bugüne bu hareket gerek fiziki şartları ile gerekse izindeki ruh tablosu ile güçlenerek geldi. Duygusal olmamak mümkün değil. 979 gün az bir süre değil. O yasayı kimler hazırlamışsa, o anayasayı kimler hazırlamışsa, ‘partisinden istifa etmesi gerekir’ kaydını kimler düşmüşse onlar siyasi bir cinayet işlemiştir. Bunun kadar yanlış bir şey olabilir mi? Buna dair bizde daha çok yanlışlar var. Benzetmeler yapılıyor, ‘maça çıkan kişi partili olur mu, öyle bir hakem partili olur mu, bir takımın üyesi olur mu?’ gibi yaklaşımlar çok yanlış. İlla üye olması şart değil ki. Onun gönül dünyasında bir takım yatıyor mu, orada kaydı olsa ne yazar olmasa ne yazar. Mesele nedir, aranan nedir, adil olarak o işi yönetmektir. Bu maçta da adil yönetmektir, ama ülkeyi de adil yönetmektir. Başbakan partiye üye oluyor, ülkeyi yönetiyor. Başbakan için böyle bir şey söylemiyorsun. Cumhurbaşkanı, benzerleri var, o da ülkeyi yönetecektir. Asıl olan adil olarak ülkeyi yönetmesidir. Adil olarak ülkeyi yönettikten sonra zaten mesele yok. Burada kararı verecek olan milli iradedir. Milli iradeye saygı duyduğumuz sürece adil olmayan bir yönetim söz konusuysa, görevi tevdi eden millet verdiği gibi almasını da bilir. Bundan önce biz 367 garabeti yaşadık. Bunu neyle izah edeceksin. Hem 367 aranır diyorsun, 367 görevi tevdi ediyor, ondan sonra ona ‘tamam’ demiyorsun. Onu da kabul etmediler. Onu kabul etmezsiniz, bunu kabul etmezsiniz, en sonunda bunu da mı kabul etmiyorsunuz haydi millete. Bu sefer millet verdi görevi. Şimdi milletin verdiği görevi kabul etmiyor. Böyle bir garabet olur mu? İşte CHP zihniyeti budur. Bunların açın basın arşivlerini geçmişten bu güne nasıl geldiklerini göreceksiniz. Hep aynı senaryo. Kasetle gelen bir kişi kimden aldığı görevi belli. Şimdi bakıyorsunuz o da başladı, şimdi 49 meselesi, şu meselesi, bu meselesi, bunlar bizi ilgilendirmiyor, biz kendi işimize, ülkemizin geleceğine bakacağız” ifadelerini kullandı.  

Derya Yetim - Cem Geçim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman’da emniyet ve jandarmaya 151 yeni araç teslim edildi Batman İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 151 yeni araç, Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi. Batman Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Veysel Aksoy katıldı. Törende konuşan Vali Ekrem Canalp, güvenlik hizmetlerinde başarı ile güçlü donanım arasında doğrudan bir ilişki bulunduğunu belirterek, emniyet ve jandarma teşkilatının yeni araçlarla birlikte halka daha etkin hizmet vereceğini söyledi. Vali Canalp, güvenlikte personelin yanı sıra imkan ve donanımın da büyük önem taşıdığını vurguladı. İki hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikleriyle İstanbul’da Türkiye genelinde emniyet ve jandarma teşkilatlarına toplam 9 bin 121 aracın teslim edildiğini hatırlatan Canalp, araçların 81 ile dağıtıldığını ifade etti. Batman’a toplam 151 aracın tahsis edildiğini belirten Canalp, bu araçların 25’inin jandarmaya, 126’sının ise emniyet teşkilatına verildiğini kaydetti. Emniyet ve jandarmanın görevlerini daha iyi şartlarda yerine getirebilmesi için bina, lojistik ve donanım ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Canalp, il merkezi ve ilçelerde karakol ile hizmet binalarının yenilenme sürecine girildiğini söyledi. Vali Canalp, şehir merkezinde yapımı tamamlanan ve son aşamaya gelen hizmet binalarının yanı sıra yeni projelerin de planlandığını aktardı. Batman şehir merkezinde dört yeni polis hizmet noktası kurulacağını açıklayan Canalp, bu projelerin 2026-2027 yılları arasında hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Batman’ın asayiş olayları açısından Türkiye genelinde en az olayın yaşandığı iller arasında yer aldığını vurgulayan Canalp, bu başarının emniyet ve jandarma personelinin özverili çalışmaları sayesinde elde edildiğini söyledi. Yeni araçlardan en büyük beklentilerinin uyuşturucuyla mücadele olduğunu belirten Vali Canalp, araçların uyuşturucu operasyonlarına önemli katkı sunacağını ifade etti.
Sivas Sivas’ta karla mücadele hazırlıkları tamamlandı, ekipler yağışı beklemeye başladı Kışın en sert geçtiği illerden birisi olan Sivas’ta İl Özel İdare karla mücadele ekipleri kış hazırlıklarını tamamladı. İl genelinde 93 araç ve 124 personelin görev alacağı karla mücadele çalışmaları filoya katılacak yeni araçlarla birlikte kesintisiz sürecek. Türkiye’de kış aylarının en sert ve yağışlı geçen illerinden birisi olan Sivas’ta karla mücadele ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük kenti olan bin 231 köyü bulunan kentte 93 araç ve 124 personel görev alacak. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas İl Özel İdaresi Makine İkmal Müdürlüğünü ziyaret ederek kış hazırlıklarını inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Yeşilyurt’tan bilgi alan Vali Şimşek, personele de kolaylıklar diledi. Sivas’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğuna vurgu yapan Vali Şimşek, "7 bin 489 kilometrelik yol ağında karla mücadele faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle yürüteceğiz. Bu kapsamda, il genelinde 93 araç ve 124 personelimiz kış sezonu boyunca sahada aktif olarak görev yapacaktır. Ayrıca önümüzdeki günlerde filomuza katılacak yeni araçlarla birlikte karla mücadele kapasitemiz daha da güçlenecektir" dedi. "Önceliğimiz, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği" Kış dönemi boyunca personelin mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağını belirten Vali Şimşek, "Önceliğimiz, her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğidir. Özellikle hastalık, doğum, ölüm gibi acil durumların yaşandığı bölgeler ile taşımalı eğitim yapılan köy yolları ilk etapta ulaşıma açılacak; ihtiyaç duyulan her noktada ekiplerimiz gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapacaktır. İnşallah kış sezonu boyunca ilgili kurumlarımız ile koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüleceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımızdan da yaşanacak her türlü olumsuzluğu bize ihbar konusunda duyarlılık göstermelerini istirham ediyorum. Bu vesileyle, zorlu kış şartlarında fedakârca görev yapacak tüm personelimize şimdiden kolaylıklar diliyor; ilimizde kazasız, belasız ve sorunsuz bereketli bir kış sezonu geçirmeyi temenni ediyorum." diye konuştu.
Konya Yağışlar Anamas’ın zirvesini beyazlattı Konya merkez ve ilçelerinde etkili olan yağışların ardından metrekareye düşen yağış miktarları belli oldu. Yağışlar Konya’nın bazı bölgelerinde yüksek kesimlere kar olarak düşerken, Beyşehir ilçesinin simgesi haline gelen Anamas Dağı’nın Dedegöl zirvesi de beyaza büründü. Yağışlar Konya’nın bazı bölgelerinde yüksek kesimlere kar olarak düşerken, bazı yerleşim merkezlerinde yağmur yağışı etkili oldu. Bazı dağların zirveleri ise beyaz örtüyle kaplandı. Beyşehir ilçesinin simgesi haline gelen Anamas Dağı’nın Dedegöl zirvesi de beyaza büründü. Beyşehir ilçe merkezinden de görülebilen Anamas, bulutlar arasındaki kartpostallık görüntüsüyle ilgi çekti. Konya’da son 24 saat içerisinde en çok yağışın düştüğü ilçe Derebucak oldu. İlçede rekor ölçüde yağış kaydedildi. Meteoroloji verilerine göre Derebucak’a son 24 saat içerisinde 21,7 kilogram yağış düştü. Derebucak’ı sıralamada Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası izledi. Yeşildağ Orman Sahası’nda 19,5 kilogram yağış kaydedildi. Beyşehir merkez de yağışlardan nasibini aldı. Beyşehir’de 5,2 kilogram yağış ölçülürken, Hüyük’te 4,8, Seydişehir’de ise 4,4 kilogram yağış kayıtlara geçti. Derbent ilçesinde ise 1,0 kilogram yağış verilere yansıdı. Bu ilçeler dışında kalan Konya’nın merkez ve diğer bölgelerinde kayda değer bir yağış görülmedi.