POLİTİKA - 30 Ekim 2021 Cumartesi 20:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu yıl Roma'da düzenlenen G20 Liderler zirvesinde diğer devlet başkanlarıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hollanda Başbakanı Mark Ruthe ve Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında geldiği İtalya'nın başkenti Roma'daki Nuvola Kongre Merkezi'nde "Küresel Ekonomi" ve "Küresel Sağlık" konulu ilk oturuma katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun ardından ikili görüşmelerine başladı. Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Draghi’yi kabul etti

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ardından İtalya Başbakanı Mario Draghi’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Widodo ile görüştü

Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20'de önemli görüşmeler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ERÜ’de ‘ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması’ Düzenlendi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından farklı ülkelerden gelerek ERÜ’de öğrenim gören öğrencilerin kültürler arası etkileşimini teşvik etmek ve öğrenciler arasında kültürel alışverişi artırmak amacıyla ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması düzenlendi. Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Emre Toprak, Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengün, Rektör Danışmanı Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Kırpık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilk olarak Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, misafir öğrenciler tarafından kurulan stantları ziyaret ederek, öğrenciler ile sohbet etti. Stant ziyaretinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin her türlü problemlerinde yönetim olarak yanlarında olduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Altun, “Sahip olduğumuz kültürümüzü sizler ile paylaşmak, sizlerin de sahip olduğu kültürü daha yakından tanımak için üniversitemizde düzenlenen birçok uluslararası programa katılmayı ve Üniversitemizin uluslararasılaşması noktasında kendimizi anlatmayı önemli başlıklarım arasında görüyorum. Sizler bizlere emanetsiniz. Bizler sizlere her zaman sahip çıkarak, problemlerinizi çözmekten yanayız” dedi. Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de konuşmasında düzenlenen etkinlik hakkında bilgi vererek, “ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması” etkinliğinin önümüzdeki yıllarda geleneksel olarak yapılmaya devam edeceğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı tarafından konser verildiği etkinlikte çeşitli ülkelerden gelerek ERÜ’de öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel müzik ve dans gösterileri sahnelendi.
Samsun TSK Mehmetçik Vakfı’nın kurban bağış bedelleri belli oldu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, 29 yıldan bu yana sürdürdüğü vekaleten kurban bağış ücretini, 2024 yılı için hisse başı 11 bin 850 TL, 370 ABD doları ve 345 avro olarak olarak belirledi. TSK Mehmetçik Vakfı, 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekaleten kurban temin ve kesim faaliyetini, bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tebliğleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yayımladığı tebliğ hükümlerine uygun olarak yürütüyor. 17 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla vekaleten kurban bağış kabulüne başlayan Mehmetçik Vakfı, bir hisse bedelini 11 bin 850 TL, 370 ABD doları ve 345 avro olarak belirledi. TSK Mehmetçik Vakfı’ndan yapılan açıklamada, vekaleten kurban bağışı faaliyetleri kapsamında kesilen kurbanlıkların etlerinden üretilecek konserve kavurmaların şehit yakınları, malul gazi ve engelli Mehmetçik aileleri ile kurban bağışçılarına dağıtılacağını belirtildi. Tüm kesimlerin görüntülü kayıt altına alındığı ve kesim yapıldığı anda bağışçılara mesaj ile bilgi verildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Vekaleten kurban bağışlarıyla elde edilen gelir, yardım planı dahilinde şehit, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine yapılacak yardımlarda kullanılacaktır” denildi. Açıklamada, kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle hayırseverlerin bağışlarını son günlere bırakmaması gerektiğine dikkat çekildi. Yurt içinden banka aracılığıyla son bağış tarihi 14 Haziran 2024 saat 17.00, yurt dışından dövizle yapılacak bağışlar için son tarih 12 Haziran 2024 saat 16.00 ve vakıf online bağış sisteminden ise 16 Haziran 2024 saat 18.00’e kadar bağış kabul edilecek. 1982 yılında kurulan TSK Mehmetçik Vakfı, şehitlerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine ve çocuklarına maddi ve manevi yardım sağlıyor ve çocuklarını yüksek lisans seviyesine kadar okutuyor. Bu yıl da Mehmetçik Vakfı’na yapılan bağışlar, şehit ve gazi ailelerine ulaşacak.
Antalya Hırsızlık için girdikleri evde ev sahibiyle karşılaştılar, çığlık çığlığa kaçtılar Antalya’da hırsızlık amacıyla girdikleri evde ev sahibi ile karşılaşan ve çığlık atarak kaçan 2 kadın, ekiplerin başarılı çalışması sonucunda Manavgat-Antalya otobüsünde yakalandı. Olay sonrası tanınmamak için bir inşaatta kıyafetlerini değiştirdikleri öğrenilen şüphelilerin, 25’in üzerinde hırsızlık kaydı bulunduğu belirtildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ve iki kadının hırsızlık amacıyla bir eve girdiği, ev sahibi ile karşılaşınca da kaçtıkları ihbarı üzerine polis ekipleri şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Harekete geçen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbarı yapan Bahattin Yılmaz ile görüştükten sonra şüphelileri yakalamak için harekete geçti. Yılmaz’ın verdiği bilgi ve eşkal doğrultusunda çalışma başlatan Asayiş ekipleri; izlediği çok sayıda güvenlik kamerasından şüpheli 2 kadının girdikleri evin 4 sokak ilerisinde bir inşaata girerek tanınmamak için burada üzerlerini değiştirdiğini, ardından minibüs ile Ilıca-Kumköy kavşağına gelip otobüse binerek Antalya’ya gittiğini belirledi. Ekipler ile yapılan görüşmelerin ardından şüpheli 2 kadın Antalya girişinde durdurulan otobüste yakalandı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Antalya’dan alınarak Manavgat’a getirilen 2 kadın Bahattin Yılmaz tarafından teşhis edildi. 25’in üzerinde hırsızlıktan suç kaydı bulunan 2 kadının yarın Adliyeye çıkarılması bekleniyor. Ev sahibi Bahattin Yılmaz, gece iş yerinde nöbete kaldığını belirterek, "Evime gelip istirahate çekildim. Eşim işe gitmek için evden ayrılırken ben de yatmaya hazırlanıyordum. Zil uzun uzun çaldı. Kapıdaki mercekten baktığımda kapıda 2 tane tanımadığım kadın gördüm. Kadınların duymaması için koridordan odaya geçip eşim ve arkadaşımı arayıp hemen gelmelerini istedim. Koridora çıktığımda kadınları birden karşımda gördüm. Beni görünce çığlık atıp hızla merdivenlere koştular. Kadınların birisi kaçarken düştü. Hemen 112’yi aradım. Polisler gelip benimle görüştü. Az önce de kadınların yakalandığını öğrendim" dedi. Kadınların kaçma anına ilişkin görüntüler ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Eskişehir Bağışıklığı düzenleyici ilaçlarla MS hastalığının ilerleyişini yavaşlatmak mümkün Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Berrin Akpınar, Multiple Skleroz (MS) hastalığı için ilaçların yanı sıra hidroterapi ve ozon yöntemini kullandıklarını belirterek, “Biz MS hastalarına düzenli bir yaşantıyı ve rehabilitasyonlarına düzenli olarak devam etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi. MS hakkında bilgi paylaşan Dr. Berrin Akpınar, hastalığın kişinin bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu hem beyinde hem de omurilikte çok sayıda plaklarla ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Hastalığın ataklar halinde seyrettiğini ve son zamanlarda dünyada yaklaşık 3 milyon kişiyi etkilediğini ifade eden Akpınar, hastalarda en sık görme problemleriyle karşılaşıldığını belirtti. Dr. Akpınar, çift görme, işitme, konuşma bozuklukları, vücudun belirli kesimlerinde belirli derecelerde uyuşma, karıncalanmalar, kas güçsüzlükleri, kaslarda sertlikler, idrar kaçırma, hastaların dengelerinin ve yürüyüşlerinin bozulması gibi problemlerle karşılaşılabildiğini dile getirerek, nöroloji uzmanlarının hastalığın tanısını koyduktan sonra tedaviye bağışıklık sistemini düzenleyici ilaçlarla başladıklarını, bu sayede atakları önlemenin, sıklığını azaltmanın ve ilerleyici gidişatı yavaşlatmanın mümkün olduğunu aktardı. “Kasları güçlendirici egzersiz programları ile elektrik stimülasyonları kullanılabilir” Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Berrin Akpınar, ilaçlara rağmen hastalarda bazı fonksiyon kayıplarının gelişebileceğini ve bu durumda rehabilitasyonun devreye gireceğinden bahsederek, “Hastalar bu fonksiyon kayıplarını en aza indirmek için mevcut vücudundaki fonksiyonla nasıl daha iyi hareket edebilir? Nasıl daha az diğer insanlara bağımlı şekilde yaşayabilir veya yaşam kalitesini nasıl arttırabilir? Rehabilitasyon ile biz hastalarımıza bunu öğretiriz. Burada tabii ki kişiye özel rehabilitasyon programları ön plana çıkar. Neden? Çünkü her hastalık her hastayı farklı derecelerde, farklı şekilde etkileyebilir. Rehabilitasyon sürecinde neleri yapıyoruz? Öncelikle nörolojik rehabilitasyonun olmazsa olmazı belirli egzersizlerdir. Hastanın neye ihtiyacı varsa ona göre hareket ederiz. Eklem hareketlerinde kısıtlılığı ya da kontraktürleri mi var? Bunun için eklem hareket açıklığı ve germe egzersizleri uygulanabilir. Eğer ki kaslarında güçsüzlük varsa, kasları güçlendirici özel egzersiz programları yanında elektrik stimülasyonları da kullanılabilir. Bunun yanında eğer ki dengesi bozuksa hem dengeyi arttırıcı özel egzersizler hem de sanal gerçeklik tedavileriyle hastalarımızı destekleyebiliriz” sözlerini kullandı. “Hidroterapi kasları güzel şekilde gevşetmemizi sağlar” Hastalarda istemsiz kas kasılmaları ve spastisite olabileceğini, bunun için de özel germe egzersizleri ile botulinum toksin enjeksiyonları yapılabileceğine değinen Dr. Akpınar, “Bu kasları gevşetmektedir. Hidroterapi de yine kasları suyun gevşetici özelliğinden faydalanarak güzel şekilde gevşetmemize imkan sağlar. Ancak burada sözünü ettiğimiz hidroterapi sıcak su tedavileri değil, normal egzersiz havuzlarında birebir fizyoterapist eşliğinde yapılan egzersizlerdir. Çünkü MS hastaları sıcak termal suların, kaplıcaların ve hamamların atakları tetikleyebileceğini bilirler. Dolayısıyla bunları önermiyoruz” şeklinde konuştu. “Ozon tedavisi atakların sıklığını azaltmada olumlu sonuç veriyor” Hastaların postürleri ve duruşları bozulduysa bu konuda da egzersizlerine destek verilebileceğine vurgu yapan Berrin Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti: "İdrar kaçırma gerçekten ciddi bir sorun olabilir ve MS’li hastalarda pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizlerin yanında manyetik alan stimülasyonlarıyla idrar taşırmalarının önüne geçmek mümkündür. Son yıllarda oldukça popüler olan ozon tedavisi de yine hem atakların sıklığını azaltmada hem de MS rahatsızlığının merkezi sinir sisteminde, omurilikte ve beyinde meydana getirdiği hasarların tamiratında olumlu sonuçlar verebilmektedir. Biz genellikle MS hastalarına düzenli bir yaşantıyı öneririz. Her zaman için uykularını düzenli almalarını, dengeli beslenmelerini, alkolden ve sigaradan uzak durmalarını, stresli bir yaşantılarının olmamasını, çok aşırı yorucu işlerle çalışmamalarını ve üzüntü, kaygı ile depresyondan uzak durmalarını öneririz. Bir de tabii ki mutlaka rehabilitasyonlarına düzenli olarak devam etmelerini tavsiye ederiz.”