POLİTİKA - 02 Temmuz 2015 Perşembe 02:20

Davutoğlu: 'Meclis Başkanlığı koalisyon hükümetinin istişaresi sonucu olamaz'

A
A
A
Davutoğlu: 'Meclis Başkanlığı koalisyon hükümetinin istişaresi sonucu olamaz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon hükümetinin istişaresi sonucu olamaz ve hiçbir arkadaşımız hiçbir şekilde böyle bir müzakere içine girmedi. Meclis Başkanlığı tutumu bunu da göstermez Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç karar süreci sonucudur' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Geleneksel Büyükelçiler İftarı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde takındığı tutumu değerlendiren Davutoğlu, "Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon hükümetinin istişaresi sonucu olamaz ve hiçbir arkadaşımız hiçbir şekilde böyle bir müzakere içine girmedi. Meclis Başkanlığı tutumu bunu da göstermez Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç karar süreci sonucudur" dedi. Davutoğlu, diğer partilerin MHP ile ilgili değerlendirmelerinin ahlaki olmadığını belirtti.

Davutoğlu, HDP'nin söylemine işaret ederek, "Savaş gibi ifadeyi TBMM çatısı altında kullanmak sorumsuzluktur. Hala savaştan bahsetmek bilinç altı yansımasıdır. Dillerinde özgürlük barış var ama bilinçaltlarında hala savaş var. Hangi hakla yıllardır çözümü sürecini yürüten AK Parti böyle bir suçla itham edebilir. Kendisi çıksın, 'Biz artık Türkiye 80 milletvekili ile temsil ediliyoruz Kandil'e ihtiyaç yok Türkiye'nin şehirleri barış ortamında olsun' desin önce kendisi ilkesel olarak savaşa karşı çıksın" diye konuştu.
Bir soru üzerine Davutoğlu, "Biz, Milliyetci Hareket Partisi ve CHP'ye dün hangi uzaklıktaysak bugünde aynı uzaklıktayız bize oy vermediler ona saygı duyulur" dedi.

Komisyonların nasıl bir izlenim verdiğinin sorulması üzerine Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'dan beri yaşanan süreç partilerin gelenekleri zihniyetleri ile ilgilide işaret verdi. Cumhuriyet Halk Partisi blok diye bir kavram ortaya attı başkaları adına konuştu bu çöktü. Milliyetci Hareket Partisi ilk günden başka partilerin iç işlerine girdi şu şununla kursun. AK Parti'nin kimle koalisyon kuracağı MHP'nin işi değil CHP'nin de haddi değil, HDP başka yaklaşımların içinde.

Biz kendi iç mutfağımızı çalıştırdık" şeklinde konuştu.

ÜÇ KOMİSYON KURULDU

Üç komisyonun kurulduğunu belirten Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında hukuk, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında ekonomi, bir de siyasi komisyonun kurulduğunu ifade etti. En az koalisyona ihtiyaç duyan partinin AK Parti olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Biz ev ödevimizi yapıyoruz" dedi.

"Bu işi şeffaf yürütürüz" yönündeki açıklamasına işaret eden Başbakan Davutoğlu, yöntemin şeffaf olacağını ve koalisyon çalışmalarında gizli pazarlığın olmayacağına dikkati çekti. Kamuoyunun önünde ve şeffaf bir şekilde koalisyon çalışmalarının yürütüleceğine anlatan Davutoğlu, bunun kimsenin vicdanını rahatsız etmeyeceğini ve hiçbir protokolün olmayacağını dile getirdi.

ENİSE YAPAR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir