GÜNDEM - 20 Mayıs 2016 Cuma 11:01

Demirtaş’ın İtalyan başbakanı davetine Büyükelçi’den yeşil ışık

A
A
A
Demirtaş’ın İtalyan başbakanı davetine Büyükelçi’den yeşil ışık

İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Başbakan Matteo Renzi’yi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ağırlamak istediklerini söylemesi üzerine, “Bu yıl yapılması planlanan Türkiye-İtalya Zirvesi’nin bir ayağının İzmir’de gerçekleştirilmesini teklif edebilirz. Bu kapsamda Başbakan Renzi’nin programına İzmir de alınabilir” dedi.

İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın Başbakan Matteo Renzi’yi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ağırlamak istediklerini söylemesi üzerine, “Bu yıl yapılması planlanan Türkiye-İtalya Zirvesi’nin bir ayağının İzmir’de gerçekleştirilmesini teklif edebilirz. Bu kapsamda Başbakan Renzi’nin programına İzmir de alınabilir” dedi.
İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve beraberinde İtalya İzmir Konsolosu Luigi Iannuzzi, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mert Pala, Cüneyt Altınkapı ve Bekir Şahiner’in katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 2012’de İtalya Eski Başbakanı Prof. Dr. Romano Prodi’yi ağırladıklarını, mevcut Başbakan Matteo Renzi’yi de ağırlamak istediklerini söylemesi üzerine, Büyükelçi Mattiolo, “Bu yıl yapılması planlananTürkiye-İtalya Zirvesi’nin bir ayağının İzmir’de gerçekleştirilmesini teklif edebiliriz. Bu kapsamda, Başbakan Renzi’nin programına İzmir de alınabilir” dedi.

İŞBİRLİKLERİNİN BAŞLANGICI
Türkiye’de Avrupa ve Akdeniz kültürüne en yakın kentin İzmir olduğunu vurgulayan Büyükelçi, “Bu görüşmenin eğitim, kültür ve sosyal alanında işbirliklerinin başlangıcı olmasını diliyorum. Ticari ilişkilerin yanısıra, eğitim ve kültürel alandaki işbirliklerini de önemsiyorum. İzmir gibi sanayi üretimi yüksek bir kentte üniversiteler arasındaki değişim programları da ilişkilerin gelişmesine çok önemli katkı sağlayacaktır. Çünkü gençlerin eğitimi, geleceğe yapılan en önemli yatırımdır. İki ülke arasında karşılıklı öğrenci değişiminin artması için çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

İtalya ile ilişkilerin her zaman çok yoğun ve sorunsuz devam ettiğini ve vize konusunda İtalya Konsolosluğu ile hiçbir sorun yaşanmadığını belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İzmir’, Türkiye’deki İtalyan kültürüne en yakın kent. Farklı milletlerden pek çok kişinin uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü kenti. İzmir Ticaret Odası olarak İtalya ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi bir misyon olarak benimsedik. Üyelerimiz artık İtalya’yı komşu kapısı yaptı. İtalya’daki birçok fuara katılıyorlar. Biz de oda olarak fuar katılımlarını destekliyoruz” dedi. Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de İtalya ile iyi ilişkilerinin olduğunu belirterek, kültür ve eğitim alanında da ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise İtalya ile ticarete büyük önem verdiğini belirterek, ilişkilerin sorunsuz devam etmesi için çalıştıklarını ifade etti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.