ASAYİŞ - 19 Ocak 2018 Cuma 17:05

Dev dalgaların ikiye böldüğü gemideki personel böyle kurtarıldı

A
A
A
Dev dalgaların ikiye böldüğü gemideki personel böyle kurtarıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dün gece yaşanan şiddetli fırtınada dalgaların kıyıya sürüklediği Commoros bayraklı kuru yük gemisindeki personel itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Gemi mürettebatının kurtarma görüntüleri cep telefonu ile kaydedildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve dalgalar İzmir Aliağa’dan yola çıkıp Rusya’nın Rostova limanına gitmekte olan Commoros bayraklı Berra G Moroni isimli kuru yük gemisini kıyıya sürükledi.

İçerisinde 12 mürettebatın bulunduğu 3150 DWT’luk gemi gece saatlerinde karaya oturdu. Tersane çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri gemide bulunan 12 mürettebatı kurtarmak için çalışma başlattı. Kıyıya alınan mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, kurtarma anları bir cep telefonu tarafından kaydedildi. Gemide bulunan 5 Azerbaycan, 3 Gürcistan, 1 Ukrayna ve 3 Türk vatandaşı olmak üzere 12 mürettebat güvenli bölgeye alındı.

Dev dalgaların ikiye böldüğü gemideki personel böyle kurtarıldı

Gemiden mazot sızmaması için önlem alınacak

Kdz. Ereğli ilçesindeki tersaneler bölgesinde karaya oturan ve sabah saatlerinde dalgaların şiddetine dayanamayarak ikiye ayrılan gemide ki hasar her geçen gün büyüyor. Sahil güvenlik ve liman başkanlığı yetkilileri gemide bulunan 26 ton mazotun denize sızmaması için önlem alınacağını belirtti. Gemideki mazotun tankerlerle boşaltılması için çalışma başlatılacağı belirtildi. Tersane yetkilisi Nazım Beyazay geminin fırtınanın şiddetine dayanamayarak kıyıya sürüklendiğini ve tersanelerinde karaya oturduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. 

Vedat Kılıç

Dev dalgaların ikiye böldüğü gemideki personel böyle kurtarıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta otobüs şoförü ’insanlık ölmemiş’ dedirtti 2018 yılında kolu kırılan çocuğu hastaneye götüren, 2023 yılında kaza yapan motosikletli kuryeye yardım eden halk otobüsü şoförü, bu kez de evinin yolunu kaybeden yaşlı kadın için seferber oldu. Yardımsever şoförün yaptığı hareket takdir topladı. 2018 yılında Özel Halk Otobüsü ile sefer halindeyken kolu kırılan çocuğu hastaneye yetiştiren, 2023 yılında yağmurlu yolda kaza yapan motosikletli kuryeye yardımcı olan şoför Muhammet Cin, örnek bir davranışa daha imza attı. 23 Nisan tarihinde duraktan otobüse binerek, tansiyonunun yükseldiğini ve yolunu kaybettiğini söyleyen yaşlı kadını, görevli olduğu hattan çıkarak evine bıraktı. Halk otobüsü şoförünün bu hareketi ‘insanlık ölmemiş’ dedirtti. Rahatsızlanan yaşlı kadını duraktan aldığını belirten şoför Muhammet Cin, “23 Nisan günü akşam Gülyurt seferine çıktım. Meydana geldim bir teyze Deveci Camisini sordu. Deveci Camisini bilmediğimi söyledim, tekrar hattıma devam ettim. Kılavuz Mahallesine gittim, orada teyze inmek istediğini söyledi. Yolcular da Deveci Camisinin burada olmadığını söyledi. O an caminin uzak olduğu aklıma geldi. ‘Teyze sen burada dur, gerekirse ben seni evine kadar bırakacağım. Burada inip mağdur olma’ dedim. Teyze, tansiyonunun yükseldiğini ve gözlerinin zor gördüğünü söyledi. Ailesini aradım, kızıyla irtibata geçtik. Evinin adresini öğrendim. Hattan çıkarak teyzeyi evine kadar bıraktım. Ailesi teşekkür etti, teyze dua ederek indi. Onlardan da Allah razı olsun, dualar ettiler. Yolcular da sağ olsun tepki göstermediler. İnsanlık görevimizi yaptık, kim olsa yapardı. İyilik yapmak asil Türk insanının kanında vardır” şeklinde konuştu.