GÜNDEM - 24 Şubat 2017 Cuma 15:52

Doğu'da kar Alanya’da güneş keyfi

A
A
A
Doğu'da kar Alanya’da güneş keyfi

Antalya’nın Alanya ilçesinde yerli ve yabancı turistler, şubat ayında güneşli hava ve denizin tadını çıkardı.

Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı etkili olurken Alanya’da güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, soluğu plajlarda aldı.

Hava sıcaklığı 19 dereceye kadar ulaşan ilçede tatilciler ve yerli halk, şubat ayına rağmen güneşli havanın tadını denize girerek ve güneşlenerek çıkardı. Kleopatra, Keykubat ve Damlataş plajlarında kumlara, şezlonglara uzanan tatilciler, kitap okudu ve uzun süre güneşlendi. Güneş banyosunun ardından kendilerini mavi sulara atan turistler, bol bol yüzdü, bazıları ise plaj boyunca yürüyüş yapmayı tercih etti.

Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede en yüksek hava sıcaklığı 19 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 16 derece ölçüldü.

Nem oranının yüzde 62 olduğu ilçede güneşli havanın salı gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. 

Erdal Anak
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke Belediyesi’nden basın açıklaması: “Yanıltıcı bilgiler ile Başkan Arıkan ve ekibi yıpratılmaya çalışılmaktadır” Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İberya Arıkan, seçimden önceki 9 aylık dönemde olduğu ve halkımızın da takdir ettiği gibi çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Halkın her zaman rahat ulaşabildiği, halkın içinde ve egosuz tavrıyla gönüllere taht kuran Başkanımızı bu anlamda ‘ulaşılamıyor’ gibi göstermeye çalışanlara zaten halkımız itibar etmeyecektir. Devlet kurumu olan ve devlet aklıyla yönetilen bir kurumu tehdit etmek, burada hukuk dışı harekette bulunmak kimsenin haddi değil ve asla olmayacaktır. Bu türlü davranışlara yeltenenler hukuk önünde hesap vereceklerdir. Diğer taraftan yaşanan ve kısa sürede taraflarca dahi unutulan küçük bir tartışmayı, büyük bir kavga ve olay gibi göstermek de yalan, karalama ve iftiradan öteye gidemez. Başkan Yardımcısı olarak atanan Yağız Pullukçu’nun daha önce ‘Danışmanlık’ görevinde de halk ile diyaloglarının samimi ve güçlü olduğunu, halkın sorunlarını çözmek anlamında çalışmaları Söke Halkı tarafından yakından bilinmektedir. Kendisi gibi genç ve dinamik bir ekiple görevinin başında olan, Söke için çalışmaları ve projeleri ile halkın takdirini kazanmış Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ı bu şekilde, sığ düşüncelerle yıpratamayacaksınız. Söke’nin gelişmesi için yapılacak hamleleri, Söke için güzel hayalleri gerçeğe dönüştürecek ekibi engelleyemeyeceksiniz. Yapılan ilgili haberler ve yayınlanan yazılarla ilgili gerekli, hukuk yolundan ayrılmadan yasal işlemleri başlattığımızı da duyururuz. Söke Kamuoyunun bazı çevrelerce kasıtlı olarak yayılmak istenen yalan içerikli söylentilere, iftira niteliğindeki sözde haberlere itibar etmemesini önemle belirtmek isteriz. Saygılarımızla” denildi.
Afyon Adliye önünde 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandı Afyonkarahisar’da görülen bir dava sonrası adliye çıkışında yaşanan kavgada 3 kişiyi vuran şahıs geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken, şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olay, kent merkezindeki Afyonkarahisar Adliyesi önünde dün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, E.Ç. (47) ile oğlu A.E.Ç. (20), adliyede görülen bir davanın ardından dışarıya çıktı. Baba ve oğlu, sokakta aralarında daha önceden husumet bulunan C.S. (55) ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüşünce C.S., tabancayla baba ve oğluna ateş açtı. Açılan ateşte baba ve oğlu ile birlikte o sırada yoldan geçen T.T. (27) isimli şahıs vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaralandı. Yaralılar ardından olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri tarafından ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan A.E.Ç’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, E.Ç.’nin durumunun iyi olduğu ve T.T.’nin ise tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi. Baba ve oğlunun tedavileri sürüyor Olay sonrası şüpheli C.S.’nin ise olaya ilk müdahalede bulunan adliyedeki görevli polisler tarafından gözaltına alındı. C.S., emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şahsın savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, yaralanan şahıslardan baba ve oğlunun ise tedavilerinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
Eskişehir Adını taşıyan müzeyi gezdi Eskişehir’e gelen Kırım Tatar Türk Halkının Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, adını taşıyan Odunpazarı Belediyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi ve Eskişehir Kırım Derneği’ni ziyaret etti. Çeşitli temaslarda bulunmak için Eskişehir’e gelen Kırım Tatar Türk Halkının Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ilk olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etmiş ve hayırlı olsun dileklerini iletmişti. Kırımoğlu Eskişehir’deki ziyaretlerine adını taşıyan Odunpazarı Belediyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi ve Eskişehir Kırım Derneği ile devam etti. Ziyaretlerinde Kırımoğlu’na Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da eşlik etti. Kırımoğlu, Kırım Tatar Müzesi’ni beğendi Eskişehir’i ziyaret eden Kırımoğlu’nun ilk adres adını taşıyan ve Odunpazarı Belediyesi tarafından 2016 yılında açılışı yapılan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi oldu. Müze sorumlusu Hasan Kırımer, Başkan Kurt ve Kırımoğlu’na müzeyi gezdirerek müze hakkında bilgi verdi. Kırımoğlu’nun müze ziyaretinin ardından Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Dayanışma ve Spor Kulübü Derneği, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım Tatar Müzesi’nin bulunduğu Arasta Çarşısı’nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Kırım Ailesi Çocukları, Kırım Tatar halk müzikleri ve danslarından oluşan bir gösteri yaptı. Tatar sürgünü ve soykırımı anma etkinliğine katılım çağrısında bulundu Kırım Tatar Türk Halkının Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, daha sonra Eskişehir Kırım Derneği’ne gitti. Başkan Kazım Kurt’un eşlik ettiği dernek ziyaretinde, Kırımoğlu soydaşları ile bir araya geldi. Kırımoğlu, dernekte yaptığı konuşmada 18 Mayıs Cumartesi günü Tatar Sürgünü ve Soykırımı’nın 80’inci yıl dönümü nedeniyle Eskişehir’de yapılacak olan anma etkinliğine katılım çağrısında bulundu. Rus işgali altındaki Kırım ve Rus saldırıları altındaki Ukrayna’daki mevcut durumu değerlendiren Kırımoğlu, Kırım’ın işgalden kurtarılarak yeniden Kırım Tatarlarının olacağını belirtti. Kırımoğlu, konuşmasının ardından soydaşlarının sorularını cevapladı.