ASAYİŞ - 10 Nisan 2013 Çarşamba 17:33

ASÜ ÖОRENCİLERİ REKTÖRLÜОE YÜRÜDÜ

A
A
A
ASÜ ÖОRENCİLERİ REKTÖRLÜОE YÜRÜDÜ

Aksaray`da üniversite öğrencisi Cennet Nur Topçu`nun trafik kazasında hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileri, bugün öğle saatlerinde Mühendislik Fakültesi önünde toplanarak Rektörlük binasına kadar yürüdü.
Öğrenciler adına bir konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Yüksek, Rektör Mustafa Acar`ın talihsiz ve acı bir konuşma yaptığını savunarak, ``Dün rektörümüzün basından takip ettiğim kadarı ile yaptığı açıklama gerçekten büyük talihsizlik. Rektörümüz dün elim bir trafik kazası olduğunu ve orada bir kaza olabileceğini bildiğini ifade etti. Onu bile bile oraya yüksek okulun alınması gerçekten büyük bir ihmal. Bunun hesabını kim nasıl verecek bilmiyoruz. Fakat ben rektörümüzü bize en azından bir açıklama yapması için buraya davet ediyorum`` dedi.
Rektör Mustafa Acar da öğrencilerin taleplerine olumlu karşılık verdi ve makamından inerek öğrencileri dinledi. Kazanın kendilerini de üzdüğünü ve acıyı paylaştıklarını ileten Rektör Mustafa Acar, kaza mahalline üst geçit yapılması için girişimlerde bulunduklarının altını çizdi. Gerekli makamlarla görüştüklerini ve bundan sonra da işin takipçisi olacaklarını anlatan Acar, yaklaşık 1 saat boyunca öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
"İLK FIRSATTA ÜST GEÇİT YAPILACAK"
Talihsiz bir kazanın olduğunu söyleyen Rektör Acar, ``Talihsiz bir kaza oldu. Hiç birimizin arzu etmediği, bizi derinden sarsan bir kazaydı bu. Bir öğrencimizi maalesef kaybettik. Böyle bir durumda siz haklı olarak tepkinizi ortaya koydunuz, yolu trafiğe kapattınız ve oradan ilgililerin, sorumluların gelmesini istediniz. Onlardan söz aldık. En kısa zamanda zaten Aksaray`a yapılacak olan 3 üst geçitten birisinin o noktaya yapılacak olan üst geçit olduğunu, bunun için en kısa zamanda, ilk fırsatta bunu yapacaklarına söz verdiler. Hiçbir öğrencimizin burnunun kanamasını istemeyiz. Hiçbir öğrencimizin başına kaza olmasını asla istemeyiz. Biz baştan beri zaten bunun için oraya bir üst geçit yapılması gerektiğini dile getirmiştik. Onlardan da söz almıştık. Dün en son bu talihsiz kazanın neticesinde kendilerinden meselenin aciliyetini bir kez daha ifade ettik ve söz aldık. Eğer rektör dün sizinle meslek yüksek okulunun önünde beraber olmuşsa, eğer rektör dün emniyet müdürüyle, valiyle görüşmüşse, belediye başkanı ile görüşmüşse, karayolları bölge müdürü ile görüşmüşse; vicdanım rahat, üzerime düşeni fazlasıyla yaptım arkadaşlar. Uyumuyorum, sizlere sahip çıkıyorum`` dedi.
"BEN REKTÖR OLARAK DAHA NE YAPABİLİRİM"
``˜Kaza olacağını biliyorduk, bunun tedbirleri için çalışıyorduk` açıklamasına açıklık getiren Rektör Acar, ``Bunu şu manada söyledim. Ben yollarda kırmızı ışıkta durmamayı alışkanlık haline getiren bir insanın muhakkak suretle bir gün adam öldüreceğini biliyorum. Yolda karşıdan karşıya geçme ihtiyacı sadece orada değil, şehrin birçok noktasında ve dün sadece ölümlü kaza orada olmadı. Şehrin Topakkaya bölgesinde de yine bir ölümlü kaza oldu. Şunu söylüyorum ben, yolda karşıdan karşıya geçerken o tedbirin olmadığı her yerde muhakkak suretle bugün olmazsa yarın bir kaza ihtimali vardır. Orada da vardır, başka yerlerde de var. İlgilileri uyardım bu konuda. Onlar da bu konuda bize oraya bir üst geçit yapmaya söz verdiler. Ben rektör olarak daha ne yapabilirim. Benim dozerim yok, benim greyderim yok. Ben istesem de oraya inşaat dikemem. Bunu dikecek olan devlet organları bellidir. Ben onlara derdimi iletirim, onların verdiği söze inanmak zorundayım`` şeklinde konuştu.
"EMNİYETİMİZ ORADA TEDBİR ALACAK"
Emniyet yetkilileri ile görüştüğünü belirten Rektör Acar, ``Allah böyle bir acıyı hiç birimize, hiçbir zaman yaşatmasın. Dün ben geçici çözüm olarak, yani karayolları oraya bir üst geçit dikinceye kadar emniyet müdürümüzden şunu rica ettim. Özellikle derslerin başlangıç, giriş çıkış saatlerinde orada bir gözetimci trafik memurunun bulundurulmasını ve oradaki trafiğe göz kulak olmasını rica ettim, bunu yapacağız dediler. Artı karayolları bölge müdüründen üst geçitten önce oraya geçiş için yanıp sönen ikaz ışıkları konmasını rica ettim, ona söz verdiler. Sizler kadar bu meselenin içindeyim ve gecem gündüzüm bununla geçiyor. Ben elimden geleni, üzerime düşeni yapıyorum. Bundan emin olabilirsiniz. Üst geçit yaptırılana kadar orada trafik ışıkları olacak`` dedi.
Öğrencilerin, ``˜Peki giden geri gelecek mi hocam` sorusuna cevap veren Rektör Acar, ``Gideni geri getiremeyiz`` dedi. Öğrencileri kampüs dışında da eylem yapmamaları için uyaran Rektör Acar, ``Ben hiçbir öğrencinin burnunun kanamasını istemem. Onun için kampüs dışına çıkmanızı istemem. Burada yürüyelim, ben de sizinle beraberim`` diye konuştu.
Öğrencilerin tartışmalarına uzun süre sabırla cevap veren Rektör Acar, eylemde farklı amaçlar güden insanların olduğunu belirterek, ``Arkadaşlar, aranızda üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olan, o maksatla buraya gelen insanlar var. Eğer onlara sahip çıkamazsanız, onların bizi dinlemesini sağlayamazsanız yazık olur sizlere, bunu yapmayın. Seviyeli olun, adam gibi olun, söz dinleyin, ben sizi dinlemeye hazırım. Yalnız dinlemeyi öğrenin. Konuşmasını da, dinlemesini de bilmeliyiz`` dedi. Görüşme tamamlandıktan sonra öğrenciler bir müddet daha sloganlar attı ve kazada hayatını kaybeden Cennet Nur Topçu için dua ederek olaysız biçimde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir