SPOR - 28 Mayıs 2022 Cumartesi 13:07

Eda ve Erman kardeşler, Avrupa şampiyonu oldu

A
A
A
Eda ve Erman kardeşler, Avrupa şampiyonu oldu

57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te final müsabakalarıyla devam ediyor. Final için tatamiye çıkan kadın kumitede milli sporcu Eda Eltemur ile erkek kumitede tatamiye çıkan kardeşi Erman Eltemur, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Gaziantep'te başlayan 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 3. gününde final müsabakalarıyla sürüyor. Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda milli sporcular, 8 altın ve 2 bronz madalya için tatamiye çıkacak.

İlk altın madalya Eda’dan geldi

Gaziantep'te Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda Eda Eltemur, finalde Slovakyalı Kopunova'yla karşılaştı. Avrupa Karate Şampiyonası'nda kadın kumite 68 kilo finalinde milli sporcu Eltemur, Kopunova'yı 2-0’lık skorla geçerek altın madalya kazandı. Maçta gösterdiği etkili oyunla rakibini 2-0’lık skorla deviren milli sporcu, müsabakayı kazanarak milli takıma şampiyonadaki ilk altın madalyayı kazandırdı.

Ağabey - kardeş Avrupa şampiyonu oldu

Erkek kumite 78 kilo finali için tatamiye çıkan Erman Eltemur ise İngiliz sporcu Wilkins Brandon Brian ile karşılaştı. Rakibini 3-1 ile geçen milli sporcu, mücadeleyi kazanarak kız kardeşi Eda Eltemur gibi Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Eda ve Erman kardeşler, Avrupa şampiyonu oldu

Eda: "Geçen yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştım"

Madalya töreninin ardından konuşan milli sporcu Eda Eltemur, şampiyonluğu beklediğini ve sahaya inanarak çıktığını söyledi. Geçen yıl payı kaçırdığı Avrupa şampiyonluğunu bu yıl kazandığını aktaran Eltemur, "Umarım devam eder bu başarılar. Geçtiğimiz yıl da yine ilk madalyayı ben kazanmıştım. Bu yıl güzel bir açılış yaptım ve başarılarımın devamının geleceğini düşünüyorum" dedi.

Eda ve Erman kardeşler, Avrupa şampiyonu oldu

Erman: "Çok çalıştık, nasip oldu"

Avrupa şampiyonu olan Erman Eltemur ise çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır bireyselde beklediğim bir şampiyonluktu. 2022 Avrupa Şampiyonluğunu kendi ülkemizde kendi seyircimizin önünde kazandık. Altın madalya almak nasip oldu. Başta babama ve hocama teşekkür ediyorum. Kardeşim de altın madalya aldı ve şampiyon oldu. Çok çalıştık. Nasip oldu. Sürekli altınlarla devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Eda ve Erman kardeşler, Avrupa şampiyonu oldu

Milliler derece için yarışacak

Şampiyonada ferdi katada Dilara Bozan ve Ali Sofuoğlu da final için tatamiye çıkacak. Erkek takım katada ise Ali Sofuoğlu, Enes Özdemir, Emre Vefa Göktaş altın madalya için mücadele edecek. Kumitede Serap Özçelik, Eray Şamdan ve Burak Uygur gösterdikleri performansla finalde altın madalya için ter dökecek. 84 kilodaki sporcu Murat Öz de yine 3'üncülük için tatemiye çıkacak. Üç gün önce başlayan şampiyona 29 Mayıs'ta sona erecek.

Muhammet Abdulkadir Esen

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.