EĞİTİM - 11 Mart 2015 Çarşamba 12:05

Eğitim Teknolojileri Zirvesi başlıyor

A
A
A
Eğitim Teknolojileri Zirvesi başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAÜ) işbirliğiyle düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde eğitim ve teknolojinin yanı sıra engelsiz bilişim, sosyal medya, maker hareketi, eğitimde fark yaratan kadınlar, medya gözüyle eğitim ve teknoloji, gelecek nesil öğrenme paneli konuşulacak.

Geçen sene YTÜ’de Albert Einstein’ın hologram gösterisi ile Türkiye’de gündem oluşturan Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ), bu sene Graham Bell’in hologramı ile YTÜ ve BAÜ işbirliğiyle Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek. Graham Bell’in hologram gösterisinin yanı sıra etkili panellerin alanlarında en iyisi olan konuşmacıları ile de dikkat çeken ETZ15, eğitim ve teknoloji sektörü ile eğitimciler ve öğrencileri bir araya getiriyor. Yerli ve yabancı konuşmacıların yanı sıra medya ve sosyal medyanın alanlarında en etkili isimleri bir araya getiren zirvede 19 yabancı konuşmacı, 20 akademisyen ve 11 öğretmenin yanı sıra iş dünyasından da 35 konuşmacı yer alacak.
Koordinatörlüğünü YTÜ öğretim elemanlarından Işıl Boy’un yaptığı Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin öne çıkan panellerinden bazıları ise şöyle:

ENGELSİZ BİLİŞİM PANELİ: ENGEL BEDENDEDİR FİKİRDE DEĞİL
Bilişim dünyasında başarılar elde etmiş engelli bireyler ve bedensel engelin bilişime engel olamayacağı hakkında konuşulacak olan bu panelde vurgulanmak istenen nokta, engelin fikirde değil bedende olduğu olacak.

SOSYAL MEDYA’NIN EN İYİLERİ BU PANELDE
Moderatörlüğünü YTÜ Basın Danışmanı ve Sosyal Medya Savaşları kitabının yazarı Ümit Sanlav’ın yapacağı Sosyal Medya Oturumu’nda iletişimci-komedyen Ceyhun Yılmaz, sosyal medya fenomeni Odun Herif, Uluslararası Sosyal Medya Dernek Başkanı Said Ercan, Yapımcı-Yönetmen ve sunucu Müge Arda yer alacak. En çok ilgi çeken oturumlardan biri olan sosyal medya oturumunda sosyal medya kavramı, sosyal medyanın eğitime katkısı ve zararları, kullanım tarzı ve tavırları ile sosyal medya fenomenlerinin deneyimleri konuşulacak.

MAKER HAREKETİ: "SEN DE YAP"
Tüm dünyayı saran ve en sonunda Türkiye’yi de içine alan Maker Hareketi, her bireye “sen de yap” mesajı veriyor. Eğitim dünyasında gündemde olan Maker Hareketi, Eğitim Teknoloji Zirvesi’nde de kendine yer bulmayı ihmal etmiyor. Eğitimde kullanılan birçok aracın sergileneceği bu harekette öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünlere de yer verilecek.

EĞİTİMDE FARK YARATAN KADINLAR
Gün geçtikçe iş dünyasında başarıları artarak devam eden kadınlar, eğitim dünyasında da harikalar yaratmakta geri kalmadı. Sınıftaki eğitimlerine teknolojiyi de dahil eden ve iyi sonuçlar alan kadınlar, Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde sınıflarını, yöntemlerini ve kullandıkları teknolojileri anlatacaklar. Paneli oluşturan konuşmacıların hepsinin kadın olması ise son zamanlarda artan kadınlara yönelik şiddete karşı bir pozitif ayrımcılık olacak ve başarı vurgulanacak.

MEDYA GÖZÜYLE EĞİTİM VE TEKNOLOJİ
Ümit Sanlav’ın moderatörlüğünü yapacağı diğer bir oturumda; Hürriyet Gazetesi Eğitim Şefi, Gazeteci-Yazar Nuran Çakmakçı, Yapımcı-Yönetmen CNNTürk Eğitim ve Başarı Programı sunucusu Ece Karaboncuk, Habertürk ana haber bülteni spikeri Buse Biçer ve HT Bloomberg haber koordinatörü ve ana haber bülteni sunucusu Ali Çağatay, medyanın eğitim ve teknolojiye bakış açısını değerlendirecek.

PEARSON’DAN GELECEK NESİL ÖĞRENME PANELİ
Yaşadığımız bu zamanlarda var olan pek çok mesleğin 20 yıl önce olmadığını ve bugün 12 yaşında olan çocukların yüzde 65'inin henüz var olmayan işlerde çalışacak olduklarını biliyor muydunuz? Pearson, gelecekte değişecek noktalara dikkat çekiyor ve gelecek nesil öğrenme hakkında yol gösteriyor. Bu panel en çok akademisyenler, öğretmenler, veliler ve özel sektörlerdeki eğitim birimleri tarafından dikkat çekiyor.

PROFESYONELLER VE EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN TÜM PAYDAŞLARI BULUŞACAK
Eğitim kurumlarından pek çok eğitimci, şirketlerden eğitim ve gelişim birimi personelleri, akademisyenler, veliler ve öğrenciler bu etkinlik ile paylaşım yapma fırsatı bulacaklar. Aralarında Prof. Dr. Ziya Selçuk, Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Ufuk Tarhan, Doç. Dr. Steve Wheeler, Dr. Gary Motteram, Shelly Sanchez Terrell, Mehmet Nuri Çankaya, Mehmet Ali Neyzi, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel, Doç. Dr. İlhan Varank, Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur, İsmail Hakkı Polat, Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto ve Kayhan Karlı’nın bulunduğu konuşmacılar, etkinlik boyunca eğitim teknolojileriyle ilgili deneyimlerini paylaşacak.

ÜCRETSİZ ÖĞRENCİ AKADEMİSİ
ETZ15’de öğrenciler, Doç. Dr. Tufan Adıgüzel önderliğinde kurulan ETZ Öğrenci Akademisi projesi aracılığı ile projelerini sunacaklar. Geçen sene sosyal sorumluluk kapsamında Umut Çocukları Derneği’ne yardım yapıldığı gibi bu sene de engellilere yönelik yardım toplanacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir