EKONOMİ - 01 Temmuz 2011 Cuma 15:10

Ekovitrin Oscarları'na muhteşem tören

A
A
A
Ekovitrin Oscarları'na muhteşem tören

Ekovitrin Dergisi'nin bu yıl 10.'sunu gerçekleştirdiği 'Yılın Starları' muhteşem bir törenle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ana binasında sahiplerini buldu.

Ekonomi dünyasının Oscar'ı niteliğindeki ödül törenine çok yoğun bir katılım gerçekleşti. 28 kategorinin halk tarafından belirlendiği ödül töreninde bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek 6 dalda da 'Ekovitrin Jüri Özel Ödülü' verildi.

 


Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen geleneksel 'YILIN STARLARI Ödül Töreni', Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nde gerçekleştirildi. Törene Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çekoslovakya Büyükelçisi ile beraber yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda işadamı ve yönetici katıldı. 28 kategorinin oylama sonucunda belirlendiği ödül töreninde bu yıl ayrıca 6 dalda 'EKOVİTRİN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ' uygulaması da gerçekleştirildi.

 


EKONOMİNİN OSCARLARI'NA MUHTEŞEM TÖREN

 


Ekovitrin Dergisi'nin bu yıl 10.'sunu gerçekleştirdiği 'Yılın Starları' muhteşem bir törenle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ana binasında sahiplerini buldu. Ekonomi dünyasının Oscar'ı niteliğindeki 'Yılın Starları Ödülleri' siyaset, iş ve bürokrasi dünyasını bir araya getirdi.

 

 

Törene yurtiçi ve yurtdışından siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı gecede ödülleri Bakan Çağlayan verdi. TİM'de saat 19.00'da başlayan ödül törenine katılım yoğundu.

 

 

Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu'nun ev sahipliği yaptığı törende 'Yılın Starları' muhteşem bir ödül töreniyle ödüllerini aldı.

 


EKONOMİNİN OSCAR'LARI 225 BİN 635 OYLA BELİRLENDİ

 


Ekovitrin Dergisi'nin bu yıl 10.'sunu gerçekleştirdiği 'Yılın Starları' 225 bin 635 oyla belirlendi. 28 kategoride 81 adayın bulunduğu 'Yılın Starları'nda bu yıl Ekovitrin Dergisi'nin 6 dalda Jüri Özel Ödülü de yer aldı.

 



ÇAĞLAYAN YILIN BAKANI, ÖZDEMİR YILIN İŞADAMI

 


Yılın Starları 2010 Anketi sonucunda Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Yılın Bakanı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Türkiye'de Yılın İşadamı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı Yılın Sanayicisi, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras Yılın İş Kadını, IC Holding İcra Kurulu Başkanı Serhat Çeçen Yılın Genç İş Adamı, Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Salih Fazlıoğlu Yılın Girişimcisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim
Karaosmanoğlu Yılın Belediye Başkanı, şu anda AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı olan TOKİ Eski Başkanı Erdoğan Bayraktar

 

 

Yılın Bürokratı, konut sektörünün dev ismi Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı Yılın CEO'su, Denizbank Yılın Bankası, Albaraka Yılın Katılım Bankası, Kaşmir Halı Yılın Markası, Fonex Yılın KOBİ'si, İpek Mobilya Yılın İhracatçısı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Yılın Meslek Örgütü, Toplumsal Gelişim Merkezi ( TOGEM ) Yılın Sivil Toplum Kuruluşu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Yılın Üniversitesi, Medical Park Yılın Sağlık Kurumu, Trabzonspor Yılın Spor Kulübü, Kaya İzmir Termal Otel Yılın Turizm Yatırımı, Forum Trabzon Yılın Alışveriş Merkezi , Skoda SuperB Combi Yılın Otomobili, Egetürk'ün kurucusu Burhan Öngören Avrupa'da Yılın İşadamı, Bulgaristan'da dev yatırımlar gerçekleştiren Şişecam'ın Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman Balkanlar'da Yılın İşadamı, Azerbaycan'daki Azerfon'un Genel Müdürü Cüneyt Türktan Kafkasya'da Yılın İşadamı, Kırgızistan'da önemli yatırımları bulunan Beta Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Uğur Orta Asya'da Yılın İşadamı, turizm yatırımlarıyla tanınan Zeynel Atmacan Uzakdoğu'da Yılın İşadamı ve Mısır'daki yatırımlarıyla öne çıkan Colin'sYönetim Kurulu Başkanı Şahin Eroğlu ise Kuzey Afrika'da Yılın İşadamı seçilerek ödüllerini aldılar.



JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

 


Bu yıl Jüri Özel Ödülü'ne layık görülenler de geceye farklı bir renk kattı. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Orhan Birdal'ın yönetimindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin ( DHMİ ) hayata geçirdiği SMART (Hava Trafik Yönetimi Kaynaklarının Sistematik Modernizasyonu Projesi) "Yılın Projesi" ödül aldı.

 

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da Torium Alışveriş Merkezi'ni hizmete açan ve gayrimenkul sektöründe önemli işlere imza atan ve başarılı bir şekilde halka arzı gerçekleştiren Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yılın Starları Jürisi tarafından "Yılın Yatırımcısı" ödülünü aldı.

 

 

Eğitimde, üniversite sanayi işbirliği konusunda önemli adımlar atan ve özellikle mesleki eğitimle ilgili iş tabanlı projeler geliştiren İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'ın yönetimindeki üniversite " Yılın En İyi Meslek Ödülü Projesi' dalında ödül aldı.

 


72 tesiste 30 bin öğrenciye öğrenim imkanı sağlayan Türk Telekom'un bu projesi Yılın Starları Jürisi tarafından "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü' de ödül alan bir başka kategori oldu.

 

Vedat Aşçı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığındaki ASTAŞ Grubu'nun gerçekleştirdiği Maçka Recidence Armani Casa " Yılın Marka Proje Ödülü'ne layık görüldü. Yaptığı araştırmalar, bilimsel projeler ve eğitim çalışmalarıyla Türk - Alman ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayan Prof. Dr. Faruk Şen'in başkanlığını yaptığı, Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı ( TAVAK ) ise " Türk - Alman Dostluk Ödülü' aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.