ASAYİŞ - 09 Ekim 2014 Perşembe 23:03

Emniyet Müdürü'ne suikast gerçekleştiren 4 PKK'lı öldürüldü

A
A
A
Emniyet Müdürü'ne suikast gerçekleştiren 4 PKK'lı öldürüldü

Bingöl’de yolda yürüyen polislere silahlı saldırıda bulunarak Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nu şehit eden, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'yı yaralayan 4 terörist ve 1 kişi ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Yenişehir Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde yaya olarak yürüyen İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere araç içerisinden uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, Genç ilçe girişinde pusu kuran polislerle çatışmaya girdi. Genç ilçesi Murat Nehri köprüsü kavşağında pusu kuran polisler, Bingöl'den gelerek Diyarbakır istikametine doğru seyir halinde olan teröristlerle karşılaştı. Eylemi yaptıktan sonra Genç ilçesi üzerinden kırsala kaçmaya çalışan teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 4 terörist ve teröristlerin aracında bulunan 1 kişi ölü olarak ele geçirildi. Bölgede çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük KBÜ’DE Hemşireler Haftası’nda Hemşirelik Bölümü öğrencilerine tohum hediye edildi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası çerçevesinde Hemşirelik Bölümü öğrencilerini makamında misafir etti. Rektör Kırışık, Hemşirelik Haftası dolayısıyla hemşire adayı Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine tohum hediye etti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Özmen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevin Onan, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Durdane Yılmaz Güven ve yaklaşık 50 Hemşirelik Bölümü öğrencisini Rektörlük makamında misafir etti. Rektör Kırışık, Hemşirelik Haftasının önemli bir hafta olduğunu belirterek, “Bu haftanın güzelliğini hemşireliğin ne anlam ifade ettiğini, toplumda üstlendiği rolü, lütfen o hassasiyeti ve önemi hissedin. Ne kadar hissedebilirsek bu konuda dünyada bize özgü bir hemşirelik yaklaşımının ortaya çıkmasına vesile olabiliriz. Hep böyle batıdan gelen yaklaşımları görüyoruz. Tıpta, doktorlukta hemşirelikte, sağlığın diğer alanlarında, sosyal bilimler alanlarında biz kendi hemşirelik yaklaşımımızı da ortaya çıkarabilecek, yeni teoriler yeni yaklaşımlar üretecek bir heyecanla bu mesleğe dört elle sarılmalıyız. Bir insan işini severek yaparsa güzel sonuçlar ortaya çıkar. Çok severek yaparsa çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkar. Böyle sevgisi ne kadar yüksekse ortaya çıkan sonuçlar da o kadar faydalı olur. O yüzden bu ruh ve düşünceler de inşallah Hemşirelik Haftanızı kutluyorum” dedi. Öğrencilere Hemşirelik Haftası münasebetiyle tebrik kartı ve ağaç tohumu hediye ettiklerini belirten Rektör Kırışık, “Size takdim ettiğimiz bir kartımız var, Hemşirelik Haftanızı kutluyoruz. Aynı zamanda orada ağaç tohumları bulunuyor. Bu hafta münasebetine bu tohumları toprakla buluşturmanızı, onları ekmenizi, onlara can suyu vermenizi ve büyümesini takip etmenizi istiyoruz” dedi. Hemşire adayları ise Rektör Kırışık’a teşekkür ederek, gerçekleşen görüşmeden duydukları memnuniyeti ifade etti. Görüşme, Rektör Kırışık’ın hemşire adayları ile hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.