POLİTİKA - 28 Mayıs 2015 Perşembe 10:29

Emrullah İşler'den, Selahattin Demirtaş'a tepki!

A
A
A
Emrullah İşler'den, Selahattin Demirtaş'a tepki!

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “1915 olaylarını Ermenilere yönelik soykırım olarak değerlendiriyorum” sözlerine tepki göstererek, “Demirtaş, gaflet dolu bu sözlerinden dolayı hem Türkler’den hem de Kürtler’den özür dilemelidir” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türk ve Kürtler’in tarihinde soykırım olmadığını ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hem Türkler’in hem de Kürtler’in Ermeni soykırımı yaptığını iddia ederek hem Türk halkına hem de Kürt halkına iftira attığını belirten İşler, “Demirtaş şunu iyi bilmeli. Türkler’in ve Kürtler’in tarihinde soykırım diye bir kavram yoktur. Bu topraklarda asırlardır kardeşçe yaşayan Türk ve Kürt halkı ortak düşmanlarına karşı omuz omuza mücadele etmiştir ancak hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Demirtaş, gaflet dolu bu sözlerinden dolayı hem Türkler’den hem de Kürtler’den özür dilemelidir” diye konuştu.

“DİASPORAYA MESAJ GÖNDERİYOR”
Demirtaş’ın bu açıklamaları bilinçli olarak yaptığını belirten İşler, “Demirtaş, bu sözleri ile Ermeni diasporasına mesaj göndermektedir. Taksim ile ilgili yaptığı açıklamada da İsrail’e mesaj gönderdi. HDP’nin uluslararası bir proje olduğunu bu açıklamalar göstermektedir. Demirtaş, Meclis’e girmenin yolunu millette değil, uluslararası güç odaklarında ve bazı medya organlarında aramaktadır” ifadelerini kullandı.


TÜRKER BEKTAŞ 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir