GÜNDEM - 02 Aralık 2016 Cuma 09:37

Erdoğan müjdeyi verdi, 30 yeni Büyükşehir geliyor

A
A
A
Erdoğan müjdeyi verdi, 30 yeni Büyükşehir geliyor

Hizmetlerin daha etkin hâle getirilmesi için büyükşehir olan il sayısının artırılmasına ilişkin bir düzenlemenin hükûmet tarafından hazırlandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah TBMM’deki bazı ihtisas komisyonlarının AK Partili üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir haftada 3 kez görüşme yaptığını hatırlatan Erdoğan “Sayın Putin, Rusya’nın Türk askerlerine yapılan saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Zaten saldırıları da rejim üstlendi. İki ülkenin Suriye’de insanı yardımlarla ilgili çalışmalarını da ele aldık. Sayın Putin’e Halep’teki hastane ve okullara yapılan saldırıları sordum. Kim vurdu dedim, biz vurmadık dedi. Peki, biz de vurmadığımıza göre kim vurdu diye sordum’ dediğini aktardı. Bazı milletvekilleri büyükşehir yasasında yer alan uygulamalar nedeniyle merkez ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyeleri arasında hizmet sunumunda, imar uygulamaları gibi konularda sıkıntı yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan bunun üzerine “Bu tür sorunları biz de tespit etti. Hükûmet yeni bir düzenleme hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi yasası değişecek. Büyükşehir olmak için gerekli olan nüfus kriteri biraz düşürülecek. Böylece birçok il büyükşehir olacak. Bu düzenleme kısa sürede yapılacak. Böylece büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir. İmar uygulamaları başta olmak üzere ilçe belediyeleri kendi başlarına farklı kararlar alamayacak. Hizmet sunumunda koordinasyon problemi yaşanmasını önleyecek tedbirler alınıyor” diye konuştu.

28 ŞUBAT DAVASI

28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağını AİHM’e taşıyan AK Parti Konya Milletvekili Leylâ Şahin Usta, 19 yıl geçmesine rağmen 28 Şubat davasının halen sürdüğünü, bu davanın mağduruyken, neredeyse sorumlu hale getirilmesi çalışıldıklarını anlattı. FETÖ davaları sebebiyle kendilerinin mağdur edilmeye çalışıldığını söyleyen Usta’ya, Erdoğan “Siz de iyi savunma hazırlayın. O döneme ilişkin yapılan haksız uygulamalardan örnekler verin. Bizzat kendiniz davalara gidip takip etmeniz gerekir” cevabını verdi. Toplantıda bir milletvekilli, bir babanın kendisini arayarak oğlunun isminin ByLock listesinde çıktığını söylediğini ve ‘Nuh Peygamber’in oğlu gibi benim oğlum da bana ihanet etti. Bazen suçlu oğlunuz da olsa ondan vazgeçmeniz gerekir’ dediğini aktardı. Erdoğan ise “Bak adam ne güzel söylemiş” karşılığını verdi.

REFERANDUM TEYAKKUZU

Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları kapsamında bir uzlaşma durumunda referandum sürecine girileceğini de hatırlattı. Erdoğan, milletvekillerine “Önce Meclis’te ardından da referandum sürecinde çok yoğun bir dönem bekliyor. Kampanyanın iyi yürütülmesi ve halka iyi anlatılması gerekir. Herkese görevler düşecek. Çok çalışmanız gerekecek, buna hazırlıklı olun. Tabi bütün bunları Sayın bBşbakan ve ekibi koordine edecek” dedi.

ÇİFTE MAAŞ TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurul gündemindeki Millî Eğitim Teşkilat yasası ile gündeme gelen emekli milletvekillerinin üniversiteye dönmeleri durumunda hem milletvekili emekli maaşı hem de akademisyenlik maaşı almalarına yönelik düzenlemede de Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirildi. Cumhurbaşkanı düzenlemenin doğru olmadığını belirterek “Bu süreçte vatandaş tarafından yanlış anlaşılacak, manipülasyona açık işlere girmemek lazım” dedi.

“Darbe Komisyonu baştan iyi kurgulanmadı”
Bazı vekiller TBMM’de FETÖ Darbe Komisyonuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Milletvekilleri komisyona çağrılan isimlerin neredeyse tamamının AK Parti’yi suçlayıcı açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “Her gelen 2002’den sonrasını örnek veriyor. Keşke bu komisyonu kurmasaydık” görüşünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Bütün görüşmeler basına açık yapılıyor. Bunu baştan iyi kurgulamanız gerekirdi. Madem süren davalar etkilenmesin diyorsunuz, o zaman bunu daha iyi yönetmeniz gerekirdi” dedi.

Tutuklu HDP’li vekilleri eleştirdi
“Terörle iç içe oldukları ortaya çıktı. Bakıyorum da Meclis konuşmalarında HDP’liler ‘esir tutsak gibi’ laflar ediyorlar. Ama biri de ağzını açıp, PKK’ya Kandil’e tek bir laf etmiyorlar. Bölgedeki vatandaşımızın mağduriyetinden söz eden yok. Şimdi bunları görmezden mi gelecek yargı. Bizim bölgede insanımızı doğrudan muhatap almamız gerekir. Onların talepleri ve hassasiyetleri doğrudan onların aracılıyla iletilmeli ve çözümlenmeli.”


Askerî okullar FETÖ yuvası
“Mağduriyetler, mücadeleye zarar vermemeli. Çünkü bunlar başarılı olsaydı, tüm millet mağdur olacaktı. İlker Başbuğ bana geldi, ‘Askerî okulları kapatmayın’ dedi. Ben de kendisine ‘Bu FETÖ’cülerin tamamı bu okullardan yetişti. Bakın Hulûsi Akar ve Necdet Özel gibi genelkurmay başkanları askerî okullardan mezun değil. Demek ki illa bu okullarda okumak gerekmiyormuş. Buralar FETÖ’nün yetiştirme kamplarına dönüşmüş.”

 Kaynak: Türkiye gazetesi/Yücel Kayaoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten Irak’ta PKK/KCK’ye ağır darbe Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen’i Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi. MİT, terör örgütü PKK/KCK’nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Rojda Bilen’i Irak Süleymaniye’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi. Rojda Bilen, örgütün gençlik topluluğu olarak adlandırdığı yapıdaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derecede sorumluydu. MİT’in istihbarat ağı aracılığıyla Bilen’in Irak/Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Bilen’in yerinin tespiti üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kararının verilmesinden çok kısa bir süre sonra Rojda Bilen, nokta operasyon ile Irak/Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirildi. Örgüte katılacak gençleri tespit ve teşvik ediyordu Rojda Bilen, PKK/KCK’nin gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumdaydı. Bilen’in, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi. Terörist Rojda Bilen parti teşkilatları aracılığıyla 2011 yılında PKK/KCK’ye katıldı. Bilen, örgüt içerisinde Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Aslen Şırnak/Cizreli olan Rojda Bilen hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan arama kaydı bulunuyordu. Rojda Bilen, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.
İstanbul Bahar Alerjisinden korunmanın en önemli yolu alerjenlerden kaçınmak Bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjiler hakkında bilgi veren İhsan Başpınar “Daha çok ağaç, çiçek polenleri ve çimenlere bağlı burun akıntısı, burunda kaşıntı, tıkanıklık, hapşırma, gözlerde sulanma ve kızarma ile ortaya çıkan tabloya bahar alerjisi veya mevsimsel alerjik rinit denir” dedi. BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İhsan Başpınar halk arasında ise saman nezlesi hakkında merak edilenleri yanıtladı. Bahar alerjisinin her yaş grubunda ortaya çıkabildiğini belirten Başpınar en sık çocukluktan erişkin döneme geçişte başladığını ve alerjinin görülmesinde özellikle genetik yatkınlık ve çevresel faktörler önemli rol oynadığını ifade etti. Başpınar bahar alerjisinin belirtilerini sıraladı: “Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma nöbetleri, gözlerde ve burun çevresinde kızarma, kaşıntı, koku ve tat hissinde azalma, dikkat dağınıklığı, uyku ve yorgunluk hissi, damakta ve burunda kaşıntı gibi bulguların ortaya çıkmasıyla çocuğun okul başarısı ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir” dedi. Bahar Alerjisinden korunma yolları nelerdir En önemli korunma yolu olarak alerjenlerden kaçınılmasını söyleyen Başpınar, semptomları şöyle sıraladı: “Polenlerin yoğun olduğu saatlerde, rüzgârlı ve kuru havalarda dışarı çıkmamak, şapka, gözlük ve maske kullanılması, uzun kollu elbise ve pantolon giyilmesi, evde ve araçta polen filtresi kullanılması, duş alınıp, elbiselerin değiştirilmesi, çiçekli ve çimenli ortamlardan uzak durmak, sigara içilen ortamlardan uzak durmak bahar alerjisinden korunma yolları olabilir” şeklinden konuştu. Başpınar, “Ayrıntılı muayeneden sonra ise; Serum IgE ve eozınofil seviyesi, nazal smear, deri testleri, kanda sperfik alerjen araştırılması ile bahar alerjisinin teşhisi konulabilir” dedi. Bahar Alerjisinde tedavisi nedir Medikal tedavi olarak kortizonlu spreyler ve antialerjik ilaçlar kullanılmaktadır. Haftada en az iki mevsim alerji semptomları gösteren veya 6 ay boyunca şikâyeti süren hastalar antialerjik ilaçlarla kontrol altına alınamıyorsa immunoterapi yapılabilir. Özellikle tamamlayıcı tıpta kullanılan kendi kanıyla tedavi (otohemeoterapi) ve ozon terapi de oldukça faydalıdır, diyerek konuşmasını sonlandırdı.
İstanbul Esenyurt’ta parklar yenileniyor Esenyurt’ta parklar ve bahçeler bahara hazırlanıyor. Çocukların eğlenceli vakit geçirdiği oyun gruplarında yenileme ve bakım çalışması yapan belediye ekipleri, kamelya ve oturma alanlarında ise tadilat ile boyama işlemi gerçekleştirerek parkları bakımlı ve temiz bir görünüme kavuşturdu. Esenyurt Belediyesinin ilçe genelinde bulunan parklarda başlattığı tamir ve bakım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlçeye kazandırılan parkların yanı sıra mevcut parklarda da çalışmalarını sürdüren ekipler bu alanları yenilenmiş, temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor. Kamelyalar, oturma alanları ile oyun gruplarında tadilat, onarım ve boyama gibi işlemler yapan belediye ekipleri, spor aletlerinde ise yenileme çalışmaları yaptı. Amaçlarının Esenyurtluların güvenli ve konforlu alanlarda keyifli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten ekipler, çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. "Parkların tamamı yenilenecek" Esenyurt Belediyesi bünyesinde peyzaj mimarı olarak görev yapan Deniz Karakoç, parkların konforlu ve yenilenmiş halinin tüm Esenyurtlulara hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi: “Parklarımızdaki eski ve yıpranmış oyun grupları ile oturma alanlarında yenileme, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Amacımız Esenyurtlu çocukların keyifli ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak. Çalışmalarımız tüm parklar yenilenene kadar devam edecek. Yine bu çalışmalara ek olarak dönem boyunca ahşap tamiratları ve oyun gruplarının bakım ve onarım çalışmalarını sürdüreceğiz.”