EĞİTİM - 29 Eylül 2015 Salı 11:18

Esenyurt’ta 2015-2016 akademik yılı başladı

A
A
A
Esenyurt’ta 2015-2016 akademik yılı başladı

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleşti.

Yeni eğitim öğretim yılına 3000’in üzerinde yeni öğrencisiyle giren İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yılı açılış töreni gerçekleşti. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Can İkizler, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Esenyurt Belediye Başkanı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, YÖK Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Hilmi Nakipoğlu ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Törenin sonunda ise Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş ‘Kanser sizi bulmadan siz onu bulun’ isimli bir sunum ile dönemin ilk dersini gerçekleştirdi.

EN FAZLA TERCİH EDİLEN İLK 3 VAKIF ÜNİVERSİTESİDEN BİRİ
Üniversitelerin tercih edilmelerinin, verdikleri eğitim kalitesi ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, bu sene tercih sıralamasında Türkiye’de üçüncülük unvanı alan bir üniversite olduklarını belirtti. Yükselişlerinin devam edeceğini dile getiren Bayat, ‘’Çünkü yeni programlarımız ve bölümlerimiz açılıyor. Öğrenci kontenjanları ile birlikte yenilikler de geliyor. Geniş eğitim öğretim kadrosuna sahip bir üniversite olmaya devam ediyoruz. Üçüncü yılımızda 3181 öğrenciye ulaştık. Bu rakamı 2-3 sene içerisinde 6000-8000 arasına çıkarmak hedefimiz’’ dedi. Öğrencilerini alt yapı, öğretim üyesi, ders programı ile destekleyeceklerini ifade eden Bayat, bugün gelinen noktadan memnun olduklarını ve geleceğe daha umutla baktıklarını söyledi.

‘KURDUĞUMUZ BU ÜNİVERSİTE ÇOCUĞUMUZ GİBİ’
Törene katılan Esenyurt Belediye Başkanı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Necmi Kadıoğlu ise kurdukları üniversitenin kendi çocukları gibi olduğunu ve bugün 3 yaşına geldiğini belirtti. Eğitim ve öğretime vermiş oldukları desteğin en çok heyecanlanmalarına sebep olan olgular olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, ‘’Üniversitemizin coşkuyla açılmış olması da bize ayrı bir heyecan verdi. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda İstanbul Esenyurt Üniversitesi daha da gelişerek diğer üniversiteler arasındaki yerini alacak’’ diye konuştu. 

‘ÜNİVERSİTELER BULUNDUKLARI BÖLGENİN GELİŞMESİNİ DE SAĞLAR’
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin yeni kurulan okullar arasında olmasına rağmen kısa sürede 3000’e yaklaşan öğrencisi ve 200’e yakalaşan öğretim üyesi ile bir atak yaptığını vurgulan YÖK Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, ‘’Esenyurt, mühendislik, mimarlık fakülteleri, sağlık bilimleri fakültesi, sanat ve sosyal bilimler alanında kurduğu fakültelerle öne çıkma ve tematik bir üniversite olma yolunda ilerledi. Üniversiteler bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan yapılardır. Ayrıca bölgede üretimin yapıldığı fabrikalar fazla ise üniversite sanayi iş birliği ile üretime katkı sağlayıp katma değer kazandırarak ekonomik yönden de o bölgeye katkı sağlayabilir’’ ifadelerinde bulundu.

‘ÜNİVERSİTE DEĞİL YAŞAM LABORATUVARI’
Bu yıl 3. açılış törenini gerçekleştiren üniversitenin niteliksel ve niceliksel açıdan daha da geliştiğini belirten Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, ‘’Bu ilçede böyle bir üniversiteye ihtiyaç olduğu açılışın heyecanından ve şeklinde belli oluyor. Gelişmişlik ölçütü bakımından bir bölgede üniversite bulunması önemlidir. Sadece kendi bölgemize değil İstanbul’a, tüm Türkiye’ye belki uluslararası alana hizmet verir hale geleceğiz’’ dedi. Tercihini Esenyurt’tan yana kullanan öğrencilerin bir üniversiteye değil yaşam laboratuarına geldiklerini ve bu açıdan şanslı olduklarını ifade eden Batmazoğlu, ‘’Burada yaşamayı öğrenecekler, geleceği görecekler, yerel yönetimin kendilerine olan desteğini görecekler, kendilerini hiç yalnız hissetmeyecekler. Ben bu dönemde yeni gelmiş öğrenci arkadaşlarımıza belediye olarak 24 saat sizin hizmetinizdeyiz, bize her zaman ulaşabilirsiniz diyorum. Onlar anlattıkça, bize geldikçe ve istedikçe biz daha mutlu olacağız bu şekilde hissetmelerini umuyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.