SPOR - 11 Nisan 2016 Pazartesi 12:05

Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı olimpiyat barajını aştı

A
A
A
Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı olimpiyat barajını aştı

Rio Olimpiyatları'na kısa bir süre kala gerçekleşen Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda kadınlarda Esma Aydemir ve erkeklerde Yavuz Ağralı olimpiyat kotası almayı başardı. Türkiye’nin tarihte ilk kez Olimpiyatlar’da altı kişilik tam kadroyla yarışacağının kesinleştiği maratona iki yeni ismin eklenmesi de sevinçle karşılandı.

Esma Aydemir Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda 2.35.20’lik bir dereceye imza atarken, erkeklerde ise Yavuz Ağralı 2.17.14 ile Rio barajını geçerek olimpiyat kotası aldılar.

Daha önce altı kişilik tam kadroyla Rio Olimpiyatları'nda yarışacağımızın kesinleşmesinin ardından Rotterdam Maratonu'nda hem Esma Aydemir'in hem de Yavuz Ağralı'nın olimpiyat kotası alması Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından sevinçle karşılandı. Olimpiyatlara katılacak altı kişinin sayısının artması ülke sporu açısından da geleceğe ışık tutarken, olimpiyatlarda da hedefi bir üst seviyeye taşıdı.

ESMA EN İYİLER ARASINDA
Esma Aydemir, olimpiyat kotasını almasının yanı sıra bir başka başarıya da imza attı. İlk kez maraton koşan Esma, Türk atletler arasında elit kadınlarda en iyi dereceyi yakalarken, bu derecesi Türkiye atletizm tarihinde tüm zamanlar listesinde altıncı sıraya yerleşti.

BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda dereceye girerek Olimpiyat kotası alan Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Rotterdam Maratonu'nda elde ettikleri derecelerle 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için kota almayı başaran Esma Aydemir ve Yavuz Ağralı'yı kutluyorum. 6 kişilik tam kadroyla yarışacağımız maratonda 2 sporcumuzun daha kota alması bizleri sevindirdi. Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek olan sporcularımıza başarılar diliyorum."
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tulum peyniri için zorlu yayla yolculuğu başladı Erzincan’da tulum peyniri üreticileri, yaz sezonunda üretim yapmak üzere yüksek rakımlı yaylalara gitmeye başladı. Türkiye’nin önemli peynir çeşitleri arasında yer alan Erzincan tulum peynirinin üretimi için hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, Erzincan’ın Akyazı Mahallesi’nden kamyonlarla yaylalara hareket etti. Üreticiler, koyunlarını, yaşam malzemelerini ve ev eşyalarını araçlara yükleyerek yaz boyunca kalacakları yaylalara ulaştırıyor. Aileleriyle birlikte yayla yaşamına başlayan üreticiler, doğal ortamda beslenen koyunlardan elde edilen sütlerle geleneksel yöntemlerle tulum peyniri üretecek. Üretici ve kamyon şoförü Özcan Çakmak, zorlu kış sezonunun ardından yayla döneminin başladığını söyledi. Üreticilerin yeniden yaylalara çıkmasının bölge ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten Çakmak, "Üreticilerimizi yaylaya götürüyoruz. Orada koyunlarını sağarak orijinal mayayla Erzincan tulum peynirini üretecekler. Vatandaşlarımız da doğal ve kaliteli peynire ulaşmış olacak." dedi. Tarım ve hayvancılığa verilen desteğin artırılmasını isteyen Çakmak, üreticinin kazanmasının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Kamyon şoförü ve üretici Sefer Demirol da koyunların yaylalara taşınmaya başladığını, sezon sonunda üreticilerin yeniden köylerine döneceğini kaydetti. Yaklaşık 7 aylık köy yaşamının ardından yeniden yaylaya çıktıklarını belirten üretici Naim Uyrun ise bu yıl yağışlı hava nedeniyle sezonun geciktiğini dile getirerek, "Bugün hayvanlarımızı yaylaya götürüyoruz. Sağım başlayacak, peynir üretilecek. Sonbaharda tekrar köyümüze döneceğiz." diye konuştu. Üretici ve tulum peyniri tüccarı Özkan Beydili de kış boyunca köyde hayvanların bakımını yaptıklarını, ilkbaharla birlikte yeniden yayla hayatının başladığını söyledi. Üretici Mustafa Beydili ise bu yıl Sivas tarafındaki yaylalara gideceklerini belirterek, yaz boyunca peynir üretimini sürdüreceklerini ifade etti.