GÜNDEM - 27 Ocak 2017 Cuma 16:44

Eymen bebek hastaneye geri döndü

A
A
A
Eymen bebek hastaneye geri döndü

Adana’dan ameliyat için İstanbul’a getirilen ve ailesinin iddiasına göre doktorundan habersiz bir şekilde taburcu edilen Eymen bebek tekrar hastaneye yatarak tedavi altına alındı.

Eymen bebeğin babası Gökhan Varol, “'Sizi nasıl bıraktılarsa bunu hiç bir insan evladı yapamaz'
dediler. Yine hastane bizi kendi bünyesine aldı. Bu hareketi yapan şahıslar gerek orada eşimi aşağıya indirip bavullarını bırakan gerekse imza atan evrakta sahtecilik yapan insanların cezalarını bulacağı beyan edildi” dedi. Konuyla ilgili hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Ailenin isteği göz önünde bulundurularak taburcu edilmiştir” denildi.

Kalbinde doğuştan 3 delik olan ve acil ameliyat edilmesi gerektiği belirtilen Eymen bebek tedavi gördüğü Dr. Siyami Hersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edilmişti. Ailenin iddiasına göre hastaneye yatışından iki gün sonra ameliyat olması gerekirken taburcu edilen Eymen bebek hastane kapısında kalmıştı. Bir hemşirenin kendilerine taburcu kağıdı getirdiğini ve kağıtta “Aile buradan kendi isteğiyle ayrılıyor” şeklinde bir yazı olduğu belirten aile hastaneden çıkmak zorunda kaldıklarını İHA mikrofonuna anlatmıştı.

Bugün tekrar hastaneye kabul edilen Eymen bebek tedavi altına alınırken bebeğin ailesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hastaneye tekrar kabul edildiklerini söyleyen aile hastane yetkililerinin hatalarını kabul ettiğini ve bu olayın yaşanmasına sebep olan sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını belirtiğini iddia etti. Aile, Eymen bebeğin ise pazartesi günü ameliyata alınacağını söyledi.

Öte yandan hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Hasta Eymen Varol'a yapılan tetkiklerde hasta ile ilgili acil ameliyat gerektiren bir durum görülmemiş olup elektif vaka olarak değerlendirilerek ileri bir tarih için ameliyatın planlamasın karar verilmiştir.

Ancak aile dış merkezde ameliyat olmak istediklerine karar vermiştir. Aileninde isteği göz önünde bulundurularak hastanın klinik durumu stabil olması üzerine doktoru tarafından epikrizi yazılarak taburculuğu yapılmıştır” denildi.

“Bizi haberimiz olmadan taburcu ettiler, kendi isteğiyle taburcu oldu diye de not yazdılar”
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Eymen bebeğin annesi Merve Varol, “ Hastanede yatıyorduk biz. Hemşirenin bir tanesi sekreterlikten geldi ve bize siz taburcunuz dedi. Eşimde 'doktorumuzun haberi var mı bu durumdan' dedi. Ne diyeceğini şaşırdı. Bir var dedi. Bir yok dedi. Sonra biz doktorumuzun yanına indik. Siz mi taburcu ettiniz bizi diye teyit almak istedik. Doktorumuz da benim bilgim yok diye bize açıklama yaptı. Daha sonra eşim de siz kafanıza göre mi iş yapıyorsunuz diye. Hemşire 'üzerime gelmeyin beyefendi' dedi. Eşimde 'ben sizin üzerinize gelmiyorum ama bana doğru düzgün bir açıklama yapın' dedi. Kağıda belirttikleri yazı 'aile buradan kendi isteğiyle ayrılıyor' şeklindeydi. Ama bizim taburcu olduğumuzdan haberimiz yok. Bunu tamamen sekreter yapıyor. Daha sonra bizi taburcu ettiler. Hemşire de eşime saldırdı. Güvenlikten geldiler eşyalarımı indirdiler bizde çıkmak zorunda kaldık. Yani dünden beri biz dışarıdayız. Hastanenin acilinde bekleme salonunda bekliyoruz. Yani benim çocuğum kalp hastası. Kalbinde 3 tane delik var ve binim çocuğum bekleme salonunda yatıyor. Hastanede yatması gereken yer orası ise o zaman orada ilgilensinler eğer değilse ilgilenecekleri yerde ilgilensinler. Bizi başlarından savmasınlar. Biz buraya gelirken daha önce konuştuk ve yerimizi ayarlayıp geldik. Konuştuğumuzda ben çocuğumun durumunun ciddiyetini anlattım. Rahatsızlıklarını söyledim. Doktorumuz bize cerrahi vaktinin geldiğini hazırlıklı geleceğimizi söyledi. Geldik. Bir gün yattık ve bizi haberimiz olmadan taburcu ettiler. Kendi isteğiyle taburcu oldu diye de not yazdılar” şeklinde konuştu.

“'Sizi nasıl bıraktılarsa bunu hiç bir insan evladı yapamaz' dediler”
Eymen bebeğin bebeğin babası Gökhan Varol ise, “Hastanede tekrardan yetkili kişilerle görüştüm. Onlarda çocuğumun yatışını yaptılar tekrar hastanemize. Giriş sağladılar. 'Sizi nasıl bıraktılarsa bunu hiç bir insan evladı yapamaz' dediler. Yine hastane bizi kendi bünyesine aldı. Bu hareketi yapan şahıslar gerek orada eşimi aşağıya indirip bavullarını bırakan gerekse imza atan evrakta sahtecilik yapan insanların cezalarını bulacağı beyan edildi. Hastane bizi bünyesine aldı. Eymen'in sağlık kontrolünü sağladılar. Şu an Eymen iyi durumdaymış. Pazartesi günü de ameliyata alınıyor” ifadelerini kullandı.

“Ailenin isteği göz önünde bulundurularak taburcu edilmiştir”
Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni ise şöyle: “ 1297034 protokol nolu Eymen VAROL isimli hasta komplet AVSD ( primum geniş ASD- İnlet geniş VSD),Common AV kapak ( sağında hafif - orta, solunda hafif yetersizlik) tanıları ile 25.11.2016 tarihi itibari ile ayaktan takip edilmekte olup 25.01. 2017 tarihince cerrahi operasyon amacı ile interne edilmiştir. Hastanemiz Çocuk Kalp Cerrahisi ülkemizde bu alanda ender kliniklerden biri olması vesilesi ile yoğunluk yaşamaktadır. Bu sebeple hasta yatış çıkışları belli bir düzen içerisinde yapılmaktadır. Hastanemiz çocuk KVC ameliyat listesi hastalarımızın tıbbi durumları göz önünde bulundurarak aciliyet durumuna göre hazırlanmaktadır.
Hasta Eymen VAROL'a yapılan tetkiklerde hasta ile ilgili acil ameliyat gerektiren bir durum görülmemiş olup elektif vaka olarak değerlendirilerek ileri bir tarih için ameliyatın planlamasın karar verilmiştir.
Ancak aile dış merkezde ameliyat olmak istediklerine karar vermiştir. Aileninde isteği göz önünde bulundurularak hastanın klinik durumu stabil olması üzerine doktoru tarafından epikrizi yazılarak taburculuğu yapılmıştır.

Servis hemşiresi hastanın taburculuk evraklarını iletmek için hasta odasına gittiğinde hastanın babası hemşiremizin üzerine yürümüş ve sözel saldırıda bulunmuştur.

Bunun üzerine kat sekreteri taburculuk işlemleri için odasına gitmiş hastanın babası, “ siz beni taburcu edemezsiniz buranın ağası mısınız” diyerek sekreterimize yumruk atmış ve boğazına sarılmıştır. Sekreterimiz bunun üzerine kendisine fiziksel olarak karşılık vermek zorunda kalmış ve eş zamanlı olarak servis çalışanları tarafından beyaz kod bildiriminde bulunarak gerekli tutanaklar tutularak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Kat sekreteri saldırı sebebi ile 3 gün iş göremezlik raporu almıştır.
Ertesi gün hastanın babası hastaneye çağrıldı ve konu ile ilgili görüşüldü. Bilgilendirme yapıldı. Gereken yardımın yapılacağı beyan edildi. Babanın çocuklarının durumunun kötü olduğunu bildirmesi üzerine tekrar çocuk kardiyolojisi polikliniğine muayene amaçlı çağrılmış fakat aile hastanemize başvuruda bulunmamıştır. Kamuoyuna duyurulur.” 

Metin Başar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.