EKONOMİ - 05 Mayıs 2023 Cuma 14:00

EYT’liye bireysel emeklilik avantajı

A
A
A
EYT’liye bireysel emeklilik avantajı

Mayıs ayı boyunca 100 bin TL başlangıç kapitalini BES’e yatırarak sözleşme başlatan EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kazanıyor.

Garanti BBVA Emeklilik, EYT birikimini BES’te değerlendirenlere özel bir kampanya sunulacağını açıkladı. Mayıs ayı boyunca 100 bin TL başlangıç kapitalini BES’e yatırarak sözleşme başlatan EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kazanıyor. Yapılan açıklamaya göre; emekliler, sisteme yatırdıkları tutarlar için yüzde 30 devlet katkısından da hemen yararlanabiliyor. Ayrıca, BES’i olan müşteriler iyi yaşam platformu Sağlıklı Yaşa’da yogadan fitness’a, mindfullnes’tan sağlıklı beslenmeye kadar birçok etkinlikten ücretsiz şekilde faydalanıyor, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına yüzde 37’ye varan indirimlerle sahip olabiliyorlar. Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer “Garanti BBVA Emeklilik olarak genç EYT’lilerin ikinci emeklilik haklarını başlatmalarına destek oluyoruz. EYT ile emekli olanlar 9 Nisan itibarıyla emekli ikramiyelerini ve maaşlarını almaya başladı. Garanti BBVA Emeklilik olarak bu birikimlerini en doğru şekilde kullanmak isteyen EYT’liler için BES’te yeni fırsatlar sunuyoruz. Toplu parasını Bireysel Emeklilik sisteminde değerlendirmek isteyen EYT’liler 4 bin TL’ye varan hediye kampanyamızdan yararlanabiliyor. Ek olarak yatırdıkları tutarın yüzde 30’u için devlet katkısı kazanıyorlar. Bunların yanı sıra katılımcılar BES’te birikimlerini hisse senedi, metaverse veya sürdürülebilirlik gibi çeşitli fonlarda değerlendirerek hem birikimlerinin değerini koruyabiliyor hem de fon getirilerinden daha çok kazanıyorlar. Böylece birikimleri güvenli bir yatırım aracında kazançlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İkinci emeklilik hakkını dijitalden başlatmak isteyen müşterilerimiz için de aylık ödeme tutarlarına göre ek fayda kazanabilecekleri kampanyalarımız da devam ediyor. Tüm EYT’lilere BES yaptırarak ikinci emeklilikleri için bugünden adım atmalarını ve geleceklerine yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.