SPOR - 01 Eylül 2023 Cuma 15:50 | Son Güncelleme : 01 Eylül 2023 Cuma 16:44

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

A
A
A
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Fenerbahçe H Grubu’nda Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjaelland ile, Beşiktaş da D Grubu'nda Club Brugge, Bodo Glimt ve FC Lugano ile eşleşti.

Türkiye’den Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da yer aldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuraları Fransa’nın Monaco şehrinde yer alan Grimaldi Forum Ticaret Merkezi’nde çekildi. Kura çekimi, eski futbolcular Mark Noble ve Traianos Dellas tarafından yapıldı. Kura çekimi sonucunda 1. torbada yer alan Fenerbahçe, H Grubu’nda Bulgaristan'ın son şampiyonu Ludogorets, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ve Danimarka ekibi Nordsjaelland ile eşleşti.

3. torbadan kura çekimine katılan Beşiktaş da, D Grubu'nda Belçika takımı Club Brugge, Norveç temsilcisi Bodo Glimt ve İsviçre ekibi FC Lugano ile aynı grupta yer aldı.

Avrupa Konferans Ligi’nde yer alan 32 takım, çekilen kura sonucu dörderli şekilde 8 gruba dağıldı. Turnuva kapsamında grup birincileri doğrudan üst tura yükselecek. Grubunu ikinci sırada bitirenler ise, UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu 3. sırada tamamlayıp gelen takımlarla son 16 turuna kalmak için play-offta karşılaşacak.

Turnuvada grup maçları 21 Eylül’de başlayacak ve 14 Aralık'ta sona erecek. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin finali ise 29 Mayıs’ta Yunanistan’ın başkenti Atina’da oynanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu

LOSC Lille
Slovan Bratislava
Olimpija Ljubljana
Klaksvik

B Grubu

Gent
Maccabi Tel-Aviv
Zorya Luhansk
Breidablik

C Grubu

GNK Dinamo Zagreb
Viktoria Plzen
Astana
FC Ballkani

D Grubu

Club Brugge
Bodo Glimt
Beşiktaş
FC Lugano

E Grubu

AZ Alkmaar
Aston Villa
Legia Varşova
HSK Zrinjski

F Grubu

Ferencvaros
Fiorentina
Genk
Cukaricki

G Grubu

Eintracht Frankfurt
PAOK
HJK Helsinki
Aberdeen

H Grubu

Fenerbahçe
Ludogorets
Spartak Trnava
Nordsjaelland

 

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.