GÜNDEM - 17 Kasım 2017 Cuma 06:22

FETÖ'yü savunan densize İHA muhabiri haddini bildirdi

A
A
A
FETÖ'yü savunan densize İHA muhabiri haddini bildirdi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu eski ismi Korucuk olan sonradan Şehit Burak Karakoç adını alan mahallede yaşayan vatandaşların büyük bir bölümü FETÖ’den muzdarip olurken, Gülen’in akrabası bir kişinin hala FETÖ’yü savunması dikkat çekti. FETÖ’nün akrabası olan şahıs muhabire tepki göstererek, skandal sözlere imza attı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nin adı, tepkiler nedeniyle değiştirildi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, örgütün Pensilvanya'da yaşayan elebaşı Gülen'e tepkiler mahallesinde arttı.

FETÖ’den en çok kendilerinin muzdarip olduğunu ifade eden vatandaşlar, terörist başı ile birlikte anılmak istemediklerini belirttiler.

Şehit Burak Karakoç Mahallesi sakinlerinden güvenlik korucusu Eşref Bakan, FETÖ’nün kendi köylerinden olmadığını sonradan gelip yerleştiğini ifade ederek, “Bu devlet bu bayrak bizim. Biz vatanımızı canımız pahasına her zaman savunuruz. Bütün terör örgütlerine lanet olsun. Bu köy 3 ailenin. FETÖ bu köylü değildir. İnsan öldüren hiç kimseyi biz kabul etmiyoruz. Müslümandan terörist olmaz” dedi.

FETÖ’nün akrabasından muhabire tepki: “FETÖ demeyeceksin Hoca efendi diyeceksin”

Öte yandan, Şehit Burak Karakoç Mahallesinde yaşayan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası olduğu öğrenilen Murat Gülen’in kamera karşısında FETÖ propagandası yapması dikkat çekti. İHA muhabirine FETÖ dediği için tepki gösteren ve “FETÖ demeyeceksin Hoca efendi diyeceksin” şeklinde bağıran şahıs, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunulmadığını öne sürdü.

Muhabirle, FETÖ’nün akrabası Murat Gülen arasında yaşanan tartışma kameraya şöyle yansıdı:

“Muhabir: Ben FETÖ diyorum siz Hoca efendi diyeceksiniz diyorsun.
M.G: Hoca efendi, Hoca efendi.
Muhabir: Neyin hocalığını yapmış ki
M.G: Sen tanımıyorsun öyle diyorsun. Bayrağımızı sallandırıyor dünyada değil mi?
Muhabir: Yo öyle bir şey olmadı. Bu ülkeye en büyük zararı verdi.
M.G: Zarar vermedi. Dünyada bayraklarımızı sallandırdı. Bunu öğrenin öyle gelin buraya.
Muhabir: 15 Temmuz’da halk tankların önüne yatıp bunların karşısında durdu.
M.G: Hangi halk. Kim durdu. 2 tane tankla mı darbe oluyor. Yani siz bunu bilmiyor musunuz? Darbeyi ben görmüşüm. 80 askeri darbe.
Muhabir: Sizi hala daha almadılar mı?
M.G: Ne yapmışız ki alacaklar bizi
Muhabir: Siz hala FETÖ’yü savunuyorsunuz.
M.G: FETÖ deme Hoca efendi de.
Muhabir: Olur mu bir ülke adını koymuş FETÖ siz diyorsunuz FETÖ deme.
M.G: Hoca efendi ne yapmış?
Muhabir: Bu örgütün elebaşı değil mi?
M.G: Örgüt değil kardeşim. Talebe yetiştiriyor, doktor yetiştiriyor, savcı, asker yetiştiriyor.
Muhabir: Yetiştirdikleri belli her kısma kripto. Ülkeyi bölmek için ne hale getirdiler.
M.G: Hani. Bölen adam böyle mi böler. Karıncayı bile incitmediler. Herkeste sevecek, ben de seveceğim, sen de seveceksin.
Muhabir: Biz sevmiyoruz. Niye seveceğiz vatan hainini. Biz vatan hainlerinin karşısında dururuz.
M.G: Hani delilin vatan haini olduğuna dair. Bankaya para yatırmışlar o mu suç. 2 tane tankla darbe mi olur. İnanmıyorum ben darbeye.
Muhabir: Sen inanma
M.G: Bak sen ne diyorsun. Sen diyorsun ki seni şimdiye kadar almadılar mı? Sevmemden mi alacaklar. Sevebilirim (FETÖ’yü kastediyor)
Muhabir: Sen terör örgütünün propagandasını yapıyorsun. Terör örgütünü övüyorsun. Bu da suçtur.
M.G: Onların bir karıncayı çiğnedikleri bile yoktur. Köprüde ölen adamlar kimdi. Bizim vatandaşımız. Kimin kurşunlarıyla öldü. Bunları incelediler mi.
Muhabir: Hepsi incelendi, inceleniyor. Yasa var hukuk var.
M.G: He he hani. Kimin kurşunuyla.
Muhabir: Senin hüsn-ü kuruntun. Halka kurşun sıkanlar vatan hainleri.
M.G: Öldürenler neredeler?
Muhabir: Çoğu cezaevinde, bir kısmı da yurt dışına kaçanlar. Hepsi alınacak inşallah.
M.G: Sonuç ne olacak
Muhabir: Sonuç bu ülkeye huzur gelecek.
M.G: Hani huzur”.

Ahmet Akbuğa - Şahap Gürler

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.