SPOR - 21 Mart 2017 Salı 12:10

Final Four’un sağlık sponsoru Acıbadem oldu

A
A
A
Final Four’un sağlık sponsoru Acıbadem oldu

İstanbul’da oynanacak olan Turkish Airlines Euroleague Final Four’un sağlık sponsorluğu anlaşması imzalandı. Acıbadem Sağlık Grubu, hem bu yıl İstanbul’da hem de önümüzdeki yıl Belgrad’da düzenlenecek olan Final Four’un resmi sağlık sponsoru oldu.

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu’nun katıldığı imza töreni Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde düzenlendi. Yapılan anlaşma sırasında Euroleague şampiyonluk kupası da imzaların atıldığı masada yer alırken, Turkish Airlines Euroleague Final Four 2017 logosu da basın mensuplarına tanıtıldı. Anlaşmaya göre bu sene 19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Arena’da düzenlenecek olan Final Four’un tüm süreçlerinde Acıbadem Sağlık Grubu resmi sağlık sponsoru olacak.

“İstanbul’da olmak, evde olmak gibi”

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Jordi Bertomeu, İstanbul’un çok etkileyici bir şehir olduğunu ifade ederek, "Öncelikle bazı isimlere teşekkür etmek istiyorum. Sayın Mehmet Ali Aydınlar, bizim dostumuz olan Hidayet Türkoğlu, bizi burada ağırladığınız için teşekkür ederim. İstanbul’da olmak evde olmak gibi. 4 tane takım burada olacağı için değil, gerçekten evde olduğumuz gibi hissettiğim için bunu söylüyorum. Türkiye gerçekten basketbolu seven bir ülke. Türkiye’nin basketbolda ne kadar geliştiğini geçtiğimiz yıllarda da gördük. Kulüpler çok iyi işler başardığı için bu böyle. İşbirliğimiz herhangi bir boyutta devam edecek. İşbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde talepler aldık. Bu yıl sizlere özellikle Final Four için sunacağımız bazı yenilikler var. Çok güzel bir şehir burası. 2017 yılında buraya Final Four için geldiğimizde bunu kanıtladı bizlere. Çok büyük bir başarıya ulaştırdık Final Four’u. O yüzden Euro Basket İstanbul’da olacak. Burada Final Four’daki yenilikleri aktaracağız. Yeni bir tasarımımız var. Lig yeniden tasarlandı. Euroleague yeni bir konseptle karşınızda. Bunu da tanıtmak istiyoruz. Lig yeni bir kimlik kazanıyor. Yeni konseptle sporu ve eğlenceyi birbirine katıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aydınlar: "Bu sponsorluk bizi memnun ediyor"

Toplantıya ev sahipliği yapan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Grubu olarak her zaman sporun yanında olduklarını söyleyerek, "Hem ülkemizde hem yurt dışında birçok takımın ve federasyonun sağlık sponsorluğunu yapıyoruz. İstanbul’da yapılacak olan Final Four için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Son yıllarda izleyici sayısı sürekli artan, en önemli spor organizasyonlarından birisinin sponsoru olmak bizi memnun ediyor. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Bertomeu: “1. sınıf hizmet için Acıbadem’le anlaşıyoruz”

Açılış konuşmalarının ardından soruları yanıtlayan Bertomeu ve Mehmet Ali Aydınlar, Final Four’un çok önemli bir fırsat olduğundan bahsetti. Bertomeu, bu sponsorluğun çok önemli bir fırsat olduğunu söylerken, "Artık yeni bir ortağımız var. Artık onları takdim etmek bizim için büyük bir gurur. Bu yeni ortağımız üst seviyede bizlerle işbirliği yapıyor. Burada Eurolague müsabakası bizim için çok önemli ve bunun güvenilirliliğini temin etmemiz gerekiyor. Bu sayede taraftarlarımızın gözünde de daha güvenilir olacağız. Bu işbirliği şimdi başladı ve daha da uzun yıllar devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda daha fazla işbirliği fırsatı ortaya koymaya çalışacağız. Bu ortaklık tıbbi sağlık hizmetlerine dayanıyor. Taraftarları ve takımları kapsayacak olan bir anlaşmaya imza atıyoruz. Final Four’a takımlar davet edilecek ve 1. Sınıf bir hizmet bekleniyor. Biz de bu vizyonla yola çıktık ve işbirliğimizi bu yönde yapıyoruz. Bizler artık spor endüstrisinde çok daha karmaşık olaylarla karşı karşıyayız. Ortaklarımıza sunacağımız hizmetler çok büyük. Final Four olunca da fazladan hassasiyet taşıyoruz. Bizim ihtiyaçlarımızı kalben anladığınız için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

“Bu sene Euroleague 18 takıma çıkacak”

Euroleague takviminin her zaman için karmaşık olduğunu söyleyen Jordi Bertomeu, "Ancak önemli olan öncelikleri tartışmak. Biz Euroleague konseptini bu yıl ortaya koyduğumuzda hepimiz biliyorduk zorlu bir sezon olacağını. Bunu kulüpler de biliyordu. Hepimizin öğrenme sürecinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu ligin yeni konseptini anlamaya çalışıyoruz. Yöneticiler takımın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Bu sene çok şey öğrendik. Yüzde 35 dijital taraftar sayısında artış sağlandı. Elverişsiz koşullarla da karşılaştık ama şunu da unutmamak lazım, oyuncular idmanları sevmezler, maçları severler. Sistemde herhangi bir değişiklik öngörmüyoruz. Değiştirmeyeceğiz ama ligi 18 takıma çıkaracağız. Bu her şeyin başarısını açıklıyor.Taraftarlar ve kulüpler için sistemi bu şekilde öngörüyoruz. Bizim kulüplerimiz çok profesyoneller. Bu sorumluluğu da kaldırabileceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"Her yıl revizyon geliştiriyoruz"

Ligi yeni yapısıyla yürütmek için ülkenin büyüme oranıyla eşgüdümlü olarak hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Bertomeu, "Bizler hala ligi inşa etme aşamasındayız. Türkiye’den 4 takım var ve önümüzdeki yıl 2 olacak. Bu zaten en başından belliydi. Sistemde daha fazla takım istiyoruz Türkiye’den. Bu takımlar EuroCup’tan mı gelecek yoksa ulusal ligden mi olacak. Takımların yüzde 25’inin temsil edilebilir olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Anadolu Efes ve Fenerbahçe, yıllarda bu takımlar içindeki en başarılı ekipler oldu. Basketbolun gelişimi devam ediyor. Bizim sorumluluğumuz ülkenin büyümesini, ligin yeni yapısıyla birlikte eşgüdümlü olarak yürütebilmek. Daha önce Yunanistan’dan 4, İtalya’dan 4 takım vardı, şimdi ise Yunanistan’dan 2, İtalya’dan 1 takım var. Biz her ülkedeki basketbolun büyümesi yönünde revizyon geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Parkeleri boyatmayı düşünüyoruz”

Bu sezon parkelerin bazı bölgelerinden kaynaklanan sakatlıkların olduğunu söyleyen Bertameu, “Sakatlık sayıları çok fazla. Bu kadar büyük rakamlarda sakatlık hiç hoş değil. 2 tane hiç istemediğimiz bir vaka yaşadık. Ancak bunlar, bir sorun olarak büyütülecek kadar yeterli değil. Bu 2 istenmeyen olayı çok fazla büyütmek istemiyoruz. Sahanın yüzeyi boyansın ve o kısımlar özellikle işaretlensin istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Aydınlar: “İnşallah Fenerbahçe kupayı alır”

Geçtiğimiz sene Fenerbahçe’nin kupayı kıl payı kaçırdığını söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, “Kaçan bir şampiyonluk var. Bu sene İstanbul’da inşallah Fenerbahçe kupayı Türkiye’ye getirir. Temennimiz bu yönde” diye konuştu. 

Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi’nin basketbol takımıyla ilgili olarak da, “Bugünkü sponsorlukla basketbol takımının Euroleague’e gidebilmesinin adımını atmış olduk. Zayıf diye gördüğünüz bir takım, en güçlü takımı yenebiliyor. Bizim üniversitenin basketbol takımının ilk hedefi Süper Lig’e çıkmak. Adım adım gidip ilerleyen hedefleri daha sonra konuşmak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Açıklamaların ardından Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertameu, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Euroleague şampiyonluk kupasıyla poz vererek basın toplantısını tamamladı. 

Bozhan Memiş - Uygar Aydın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.