SAĞLIK - 12 Eylül 2017 Salı 13:36

Fransa'da formülü değişen tiroid ilacının yan etkileri uyarısı

A
A
A
Fransa'da formülü değişen tiroid ilacının yan etkileri uyarısı

Fransa’da mart ayında formülü değişen tiroid ilacı hakkında 9 bin şikayet geldiği kaydedildi.

Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, mart ayında formülü değişen tiroid ilacı hakkında şikayet aldıklarını duyurdu. Buzyn, 3 milyon tüketici içerisinde 9 bin yan etki şikayetinin geldiğini ifade etti. Şikayet edilenler arasında kramplar, baş ağrıları, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi yan etkilerin olduğu öğrenildi.

İlaç hakkındaki anket raporunun ekim ayında yayımlanacağı duyurulurken, yan etkilerin genel olarak doğru dozajın bulunamamasına bağlı olduğu söylendi.

Fransız Tiroid Hastaları Derneği (AFMT) ilacı üreten laboratuvarın üretiminin monopolüne sahip olmasından şikayetçi olurken, başka bir laboratuvarın eski formülü kullanarak yeni bir ilaç üretmesini istediğini ifade etti. 

Özlem Kaplan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Karşıyaka, play-off primleri için harekete geçti Karşıyaka Spor Kulübü yönetim kurulu, kulüp binasında bir araya gelerek futbol takımının oynayacağı play-off maçları için prim kampanyası başlattı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü ve beraberindeki yöneticiler, Mavişehir’deki kulüp binasında bir araya gelerek TFF 3. Lig 2. Grup’ta play-off oynayacak futbol takımı için prim kampanyası başlattı. Başkan Ergüllü 3 Milyon TL ile başlangıcı yaparken Nazım Torbaoğlu 3 Milyon TL, eski başkan Azat Yeşil 1 Milyon TL, kulüp yöneticisi Mustafa Taşova ve Mustafa Karabağlı da 2’şer Milyon TL bağışta bulundu. Toplantıda açıklamalar yapan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “Futbolla ilgili ben 3 Milyon TL’lik başlangıçla kampanyayı başlatmak istiyorum. Bana vekalet veren ve işleri nedeniyle yanımızda olamayan Mustafa Taşova da 2 Milyon TL’lik katkı veriyor. Camiamızın sevilen isimlerinden Mustafa Özçakar da desteklerini açıkladı. Bu katkı play-off maçlarımız oynanırken büyüyerek devam edecektir” dedi. “Play-off öncesi takımlarımıza moral depolamak istiyoruz” ’Burada toplanmamız tarihi bir gün olarak kayda geçecektir’ diyen Başkan Ergüllü, “Biz Zühtü Işıl ve arkadaşlarının kurduğu savaşçı bir kulübüz. Artık bu savaş günümüz boyutlarında değişik boyutlara geçti. Bu nedenle futbola ve basketbola ekonomik alanda daha fazla desteklemek için play-off öncesinde moral motivasyon depolamak için burada toplandık. Başlangıcı güzel yaptığımızı düşünüyorum. Bu kampanya play-off’taki her maç sonrasında artarak devam edecektir. Umarım 6 maç sonunda da inşallah üst lige çıkan taraf biz olacağız. Burada sağlanan katkıyla da takımımızı ve teknik heyetimizi memnun edeceğimizi düşünüyorum. Tüm katkı vereceklere şimdiden çok teşekkür ederim. Hem kendi ve hem de yönetim kurulumuz adına. Buradan umarım üst lige çıkarız. Çünkü bir yılı daha kaybetmek maalesef hepimiz için hüsran olacak. Bu yılı camia olarak kazanalım” şeklinde konuştu. Öte yandan bağış yapılacak IBAN hesabının ise gün için resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılarak taraftarların ilgisine sunulacağı dile getirilirken, ismini vermek istemeyen bağışçıların katkılarıyla prim için toplanan desteğin şimdiden 15 Milyon TL seviyelerine geldiği öğrenildi. Kampanyanın sloganı ‘Şampiyonlukta sende ol’ olarak belirlendiği duyuruldu. Basketbol VIP satışlar başlıyor Futbolda tarafında oynanacak play-off maçları için basın toplantısı düzenleyen Karşıyaka Spor Kulübü İlker Ergüllü, bir müjde de basketbolseverlere verdi. Gelecek sezona iyi başlangıç yapmak için VIP ve saha kenarı biletlerini satışa çıkarıldığını dile getiren Ergüllü, “Basketbol sezonumuzun eksiksiz tamamlanması ve geçmişi temizleyerek yeni bir bütçeyle başlamak adına yarından itibaren saha kenarı ve VIP satışlarını başlatıyoruz. Yaklaşık 1 hafta gündemde kalacak. Tüm basketbolseverleri, camiamızı ve taraftarlarımızı yerlerini almaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ankara Pursaklar’da görgü kuralları eğitimi Ankara Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Hanım Evleri’nde kadınlara yönelik düzenlenmeye başlayan zarafet, nezaket ve görgü kuralları kursuna vatandaşlardan yoğun ilgi. İlçede yaşayan kadınların sosyal ve kişisel gelişimine destek vermek amacıyla 76 branşta 307 farklı kurs ile eğitim veren Pursaklar Belediyesi; zarafet, nezaket ve görgü kuralları konulu kurs, yoğun ilgi gördü. Hizmet vermeye başladığı günden bu yana Nezaket Okullarında minik öğrencilere yönelik adabımuaşeret eğitimi veren Pursaklar Belediyesi, çocukların bu eğitimleri evlerinde de alabilmeleri için zarafet, nezaket ve görgü kuralları eğitimi verdiği kursların ilk gününde kadınlar tarafından ilgi gördü. “Hanımların, ev ortamında da doğru ve güzel bir şekilde yavrularımızı yetiştirmelerine katkı da bulunacağız” Geleceğe yön verecek olan bireyleri yetiştiren kadınlara zarafet, nezaket ve görgü kurallarını konu alan kursta eğitimlerin verilmeye başlandığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Toplumun temel taşı olan kadınların, Zarafet, Nezaket ve Görgü Kuralları eğitimleri ile yeni kuşağa da nezaket ve zarafeti öğreterek birbirine saygı duyan, değer veren ve sosyal yönden güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı yetiştiren hanımların, ev ortamında da doğru ve güzel bir şekilde yavrularımızı yetiştirmelerine katkı da bulunacağız. Pursaklar’da, geleceğe bırakılacak en değerli hazine, kendini iyi ifade edebilen, dürüst, çalışkan, ahlaki ve milli değerlere sahip nesiller yetişmeye devam edecek” dedi.
Gaziantep Gaziantep ALG Spor, Galatasaray maçına hazırlanıyor Gaziantep ALG Spor, Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin son haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını sürüyor. Gaziantep ALG Spor, Kadınlar Futbol Süper Ligi’nin son haftasında 5 Mayıs Pazar günü saat 14.00’da şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak. Zorluk derecesi yüksek maçın hazırlıklarına Teknik Direktör Hilmi Bugüner yönetiminde aralıksız bir şekilde devam eden Gaziantep ALG Spor’da moraller yüksek. Teknik ekip değişikliğinin ardından son 5 maçını da kazanan Sarı-grili takım, pazar günü şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray’a konuk olacak. Gaziantep ekibi, zorlu maçta güçlü rakibini yenerek hem sezonu galibiyetle noktalamak hem de ligi ilk 4 içerisinde bitirmek için sahaya çıkacak. "Biz kendi işimize bakacağız" Galatasaray hazırlıklarının yoğun bir tempoda devam ettiği Gaziantep ALG Spor Başkanı Ali Gözcü, "Bu hafta oynanacak maçlar ile sezonu noktalayacağız. Bu sezon bizim adımıza çok şanssızlıklarla geçti. Bu sezondan gereken dersi çıkarıp yeni sezonda yine şampiyonluk mücadelesi veren bir takım ortaya çıkaracağız. Sezonun son haftasında önemli bir maça çıkacağız. Tabii kimin şampiyon olacağı bizi ilgilendirmiyor. Biz sahaya çıkıp kendi futbolumuzu ortaya koyacağız ve kendi prestijimiz için sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.