SPOR - 17 Kasım 2013 Pazar 14:36

Futbolun yıldızları 'Sporun Zirvesi'nde

A
A
A
Futbolun yıldızları 'Sporun Zirvesi'nde

Aralık ayında İstanbul'da düzenlenecek 4. Uluslararası Spor’un Zirvesi'nin organizatörü olan Spornews Genel Müdürü Nedim Delibaş, Türk futbolunun şike süreci ile irtifa kaybettiğini ve yeni bir vizyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

4. Uluslararası Sporun Zirvesi İstanbul etkinlikleri Aralık ayında düzenlenecek. Etkinlik kapsamında 12. Geleneksel Türkiye Spor Adamları ödülleri, 4. Uluslararası Spor Adamları Ödülleri ve 12. Geleneksel Türkiye Basın Ödülleri sahiplerini bulacak. Organizasyonla ilgili İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Spornews Genel Müdürü Nedim Delibaş, organizasyon için destek göremediklerini ve Türk futbolunun uluslararası arenada imaj kaybettiğini söyledi. 4. Uluslararası Sporun Zirvesi İstanbul organizasyonu ile çok önemli konukları bir kere daha İstanbul’a getireceklerini vurgulayan Nedim Delibaş, “Bu organizasyonun uluslararası anlamda 4.’sü düzenleniyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Türkiye Spor Adamları Ödülleri bu organizasyon çerçevesinde belirlenecek. Bununla birlikte 12. Geleneksel Türkiye Spor Adamları ödülleri, 4. Uluslararası Spor Adamları Ödülleri ve 12. Geleneksel Türkiye Basın Ödülleri olarak 3 kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemli konukları ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıl 6 ülkeden 14 yabancıyı ağırlamıştık. Bu yıl gazetecisiyle, spor adamıyla, futbolcusuyla, teknik adamıyla 9 ülkeden 21 yabancıyı ağırlayacağız. Bununla ilgili tüm çalışmalarımız bitti. Allah nasip ederse, inşallah İstanbul’un en büyük spor organizasyonu olacak ve bu organizasyon için yurt dışından gazeteciler gelecek. Çalışmalarımız son süratle devam ediyor. İlerleyen günlerde Türkiye’deki yılın En’leri ile ilgili ödülleri de açıklayacağız” dedi.

“YILIN EN ÖNEMLİ SPOR ORGANİZASYONLARINDAN”
Spornews Genel Müdürü Nedim Delibaş, Haliç Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü’nde ‘Futbolda Kariyer ve Marka Olmak’ konulu bir panel düzenleyeceklerini belirterek, “Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Müslüm Gülhan, her yıl olduğu gibi bu yıl da moderatörlüğü üstlenecek. Bu panel organizasyonuna da çok önemli isimler katılıyor. 16.30’da başlayacak bu panele Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker katılacak. Suker Real Madrid’de önemli başarılara imza atmış, çok önemli bir isim. Hocaların hocası Petroviç, Fenerbahçe ve Brezilya’dan tanıdığımız Fabio Luciano burada olacak. Yine Shakhtar Donetsk’in hocası Mircea Lucescu bizlerle birlikte olacak. Real Madrid ve Chealsea’den tanıdığımız çok önemli bir yıldız ve Drogba’nın yakın arkadaşı Makalele bizlerle birlikte olacak. Bunlar şu anda kesinleşen, biletlerini aldığımız isimler. Bunların dışında Tigana’dan haber bekliyoruz. Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Laurent Blanc’tan haber bekliyoruz. İki üç isim daha katılacak. Azerbaycan’dan başkan düzeyinde bir katılım olacak. Rusya’dan başkan düzeyinde bir kulüpten katılım olacak. Gazeteciler var. Almanya’dan gelecek isimler var. Ama bir sürprizimiz olacak inşallah. Jupp Heynckes’ten ilk aldığımız haber olumlu. Ben şu anda sizlere organizasyona katılması kesinleşen, biletlerini kestiğimiz isimleri deklare ettim. Allah nasip ederse, belki de İstanbul yılın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesine, yılın son dönemlerinde her yıl olduğu gibi Aralık ayında imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.

“3 TEMMUZ’DAN SONRA TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”
Ekonomik anlamda büyük destekler alamadıklarını vurgulayan Delibaş, “Belki ekonomik anlamda çok daha büyük destekler alsak çok daha güzel işler yapabileceğiz. Bu getirdiğimiz isimlerin hepsi ikili ilişkilerle geliyor. 4 yıldan sonra Fabio Luciano’yu Brezilya’dan buraya getirmek gerçekten zor bir iş. Davor Suker’e ulaşabilmek için bir aydır peşindeyiz. Kendisi Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı oldu. Bir Amerika’da bir Brezilya’da. Petroviç, hocaların hocası. Kızılyıldız’ı Avrupa Şampiyonu yaptı. Atletico Madrid’i Avrupa Şampiyonu yaptı. Bu isimleri buraya getirmek gerçekten zor. Bir de bu 3 Temmuz şike sürecinden sonra Türkiye’de çok şey değişti. Milli Takımlarımız irtifa kaybetti. Kulüp takımlarımız Avrupa’da başarısız oluyor. Bu isimler buraya gelirken gerçekten zorlanıyoruz. Ama dediğim gibi gerçekten isim isimi getiriyor. Makalele’nin dün gece bize haberi geldi. Son derece ünlü bir isim. Brezilya’daki bir dostumuz vasıtasıyla kendisiyle görüştük. Kesin geleceğinin teyidini verdi. Biz de biletlerini hallettik. Az önce söylediğim gibi, çok kaliteli bir spor organizasyonu olacak” diye konuştu.

“VIP DAVETLİ 400 KİŞİ VAR”
Nedim Delibaş, organizasyon 16 Aralık’ta düzenlenecek olan panel ile başlayacağını ifade ederek, “TRT Spor, organizasyonları canlı olarak yayınlayacak. Swiss Otel’de 20.00’da akşam yemeğiyle başlayacak. 20.40’ta ödüller tören ile 3 kategoride sahiplerini bulacak. Burada Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve tüm yardımcıları, Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, tüm Spor Toto kulüp başkanı ve teknik direktörleri, PTT 1. Lig kulüp başkanları ve teknik direktörleri, hakemler, yurtdışından gelen gazeteciler, İstanbul’daki basın spor müdürleri, kısacası bu organizasyona VIP davetli 400 kişi var. Davetiyelerimizi önümüzdeki haftadan itibaren sahiplerine ulaştıracağız. Geçen sene çıtayı 11. Geleneksel Türkiye Spor Adamları ile yükseltmiştik. Ama sanıyorum ki, 12.’si en özeli ve en güzeli olacak” dedi.

“ORGANİZASYONA BÜYÜK BİR DESTEK ALAMADIK”
Organizasyonla ilgili büyük bir destek alamadıklarını vurgulayan Nedim Delibaş, “Organizasyon ortağı Haliç Üniversitesi akademik olarak bize destek veriyor. Ev sahibi olarak destek veriyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği’ne (TSYD) de buradan çok teşekkür etmek istiyorum. TSYD de basın ödüllerinin hak sahiplerine gitmesi anlamında bir seçici kurul oluşturdu. Organizasyon 3 ortaklı gibi oldu. Basın ödüllerimiz Haliç Üniversitesi ve TSYD, Spornews de her yıl olduğu gibi organizasyona ev sahipliği yapan kurumlardan bir tanesi. Ekonomik anlamda Burger King’den başka bir destek alamadık. Ancak görüşmelerimiz devam ediyor. Belki sizin vasıtanızla, bu haberden sonra insanlar bu büyük organizasyona yardımcı olmak isterler. Belki çok daha iyi isimleri getirme şansımız olabilir. Gönlümüz daha fazla desteğin olmasından yanaydı” ifadelerini kullandı.

“11 YILDIR GELENEKSEL OLARAK YAPIYORUZ”
Delibaş, spor adamlarından çok destek gördüklerini belirterek, “Ödüller aşağı yukarı belli oldu gibi. Çok önemli isimler bu gecede olacak. Çoğunun kulüplerle teyidini yapıyoruz. Türkiye ödüllerini 1 Aralık’ta duyuracağız. 14 dalda ‘Yılın En’leri var. Hepsi birbirinden marka isimler. Milliyet Gazetesi’nin geleneksel olarak 35 yıldır yaptığı organizasyon var. 8 yıldır Zaman Gazetesi yapıyordu. Şimdi biz kaldık ve 11 yıldır geleneksel olarak yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE FUTBOLUNUN YURTDIŞINDAKİ İTİBARI YERLE BİR”
3 Temmuz sürecinde Mehmet Ali Aydınlar Federasyon Başkanı olurken, kendisinin de diğer aday olduğunu hatırlatan Nedim Delibaş, şu açıklamalarda bulundu: “Mehmet Ali Aydınlar’ın karşısındaki aday Nedim Delibaş’tı. O süreci yakından yaşayanlardan bir tanesiyim. 3 Temmuz süreci gerçekten Türk futbolunun dünyada vitrinini kaybettiği bir süreç oldu. Bugün düşündüğünüz zaman çok önemli isimler var. O isimleri ben size deklare edebilirim. Karl-Heinz Rummenigge ile birebir istişare şansımız vardı. Gelmek istemedi. Oliver Kahn gelmek istemedi. Özellikle Alman futbol adamları Türkiye’ye bakış açısını çok değiştirdi. İngilizler’den önemli isimler var. Gary Baker efsanesinden ‘Türkiye ne ki, ben Türkiye’ye geleyim’ gibisinden cevaplar aldık. Milli Takım dibe vurmuş, başarısız. Kulüp takımlarımız ilk turlarda eleniyor. Avrupa Kupaları’na katılamıyorsunuz. O kadar çok dezavantajımız var ki. Ben 2 yılda 12 ülke gezdim. Doğruyu söylemek gerekirse, şu anda Türkiye futbolunun yurtdışındaki itibarı yerle bir. Artık Fatih Terim’in gelişiyle birlikte yeni bir süreç başlıyor. Çok şeyin değişeceğini düşünüyorum be umut ediyorum. Demirören Federasyonu’nun biraz daha vizyon ile ilgili yeni çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. Şu organizasyonda Futbol Federasyonu’nun yanımızda olmasını çok isterdik. Bugün iki tane federasyon düzeyinde insanı buraya kendi çabamız ile getiriyoruz. Eğer Futbol Federasyonu’ndan destek alsaydık, Kazakistan Futbol Federasyonu’nu, Azerbaycan Futbol Federasyonu’nu, Avusturya Futbol Federasyonu’nu getirebilirdik belki. 15 Ağustos’tan beri bu organizasyona çalışıyoruz. Bir günlük bir organizasyon, ama 5-6 aylık bir çalışması var.”

“TÜRK FUTBOLUNUN VİZYONA İHTİYACI VAR”
Delibaş, destek için federasyondan basın sözcüsü Mete Düren nezdinde bir girişimleri olduğunu ifade ederek, “Bu hafta sayın başkandan bir randevu alacağız. Uygun görürlerse program zaten son derece yoğun anlattığım üzere. Her yıl yaptığımız bir organizasyon. Eğer Futbol Federasyonu en azından federasyonlar nezdinde birazcık elini atarsa, bugün 7-8 federasyonu burada ağırlamak ne demek. Bir İstanbul Cup projemiz var örneğin. TSYD Kupası’ndan sonra büyük organizasyonlar kalmadı. Türk takımları gerçekten irtifa kaybetti. Türk futbolunun ciddi anlamda vizyona ihtiyacı var” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir