SPOR - 10 Ağustos 2016 Çarşamba 16:23

Galatasaray’dan sert açıklama

A
A
A
Galatasaray’dan sert açıklama

Galatasaray Kulübü, kulüp için bazı kesimler tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Galatasaray hiç batmayan bir ilim ve irfan güneşidir. Ve tarih sayfaları, güneşi balçıkla sıvamaya çalışan acizlerin yenilgileriyle doludur" denildi.

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Ülke olarak yaşadığımız büyük badireyi; demokrasimize kast eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimini atlatabilmek için milletçe büyük bir kararlılık ortaya koyduk.

Farklı siyasi tabanlardan gelen insanlar sokaklarda omuz omuza tanklara direndi. Farklı renklere gönül veren taraftarlar İstiklal Caddesi’nde el ele yürüdü. Yıllardır yan yana gelemeyen liderler aynı mitingde buluşup tek ses, tek vücut oldu. Herkes bir ağızdan bu ülkeye, bu bayrağa sahip çıktı.

Hal böyleyken, sporun birleştirici ruhundan nasibini almamış bazı kesimlerin yaptığı açıklamalar ve basındaki kiralık kalemlerine yazdırdıkları yazılar vasıtasıyla, ortalıktaki toz dumandan faydalanıp kendilerini aklama, Türk sporuna nifak sokma çabasına girdiklerini üzülerek izliyoruz.

Herkes şunu bilmelidir ki Galatasaray camiası, Türkiye’de demokrasinin fitilini ateşlemiş fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür köklere sahiptir. Geleceğini akılla, bilimle inşa etmeyi şiar edinmiş ülkemizin en büyük sivil toplum örgütüdür. Her daim demokrasinin ve halkın kayıtsız şartsız egemenliğinin yanında olmuş, hiç batmayan bir ilim ve irfan güneşidir. Ve tarih sayfaları, güneşi balçıkla sıvamaya çalışan acizlerin yenilgileriyle doludur. Öyle olmaya da devam edecektir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.