ASAYİŞ - 12 Ekim 2016 Çarşamba 20:28

Gazeteci gasp çetesini çökertti

A
A
A
Gazeteci gasp çetesini çökertti

İstanbul B.Çekmece Hadımköy yolu Caddesi'nde gasp edilmek istenen, gazeteci Dursun Boran, Gasp saldırısını püskürttü.

Dursun Boran, Banka önünde açık otoparkda duran arabasına bindi. 10 saniye sonra sakallı, şişman, beyaz gömlekli 25-30 yaşlarında biri, aracın ön kapısını 2 defa sert şekilde açmak istedi.

Şüphelenen Boran arabasından inip, gaspcıya "Ne oluyor. Niye kapımı zorladın" dedi. Gaspcı, bağırarak küfür etti. " Dağıtacam şimdi her tarafını " dedi. Bu arada Boran, cep telefonundan Emir'i, yanında bekleyen adının sonradan Halit Pektaş olduğunu öğrendiği diğer arkadaşını ve 34 JM 2572 plakalı siyah kapısı açık bekleyen BMW ile direksiyonda, arabayı çalışır halde bekleyen 3 kişiyi videoya çekti.

PANİK OLUP KAÇTILAR 

Gazeteci Boran'ın kendilerini kameraya çektiğini gören 3 gaspcı TEM Hadımköy gişelerine doğru kaçtı. Boran 155'i aradı. 10 dakika cevap vermeyince. Asayiş Şube Müdürü ve İl Emniyet Müdürü Özel Kalemi aradı. Gasp olayını ihbar etti. 

3 gaspcı polislerce çembere alındı. Arabayı kulanan gasp çetesi üyesi kaçarken. Polisler Halit Perktaş ve Emin Şengül'ü yakaladı. 

Daha önce de bir kşinin sokakta park ettiği arabasının camını kıran gaspcılar araçta para aramışlar. Para bulamayınca arabanın her yerini parçalamı, 25 bin TL zarar vermişler. 

10 GÜN ÖNCE HAPİSTEN ŞARTLI TAHLİYE OLMUŞ 

Yakalanan gaspcılardan Malatyalı, Konya Ereğli doğumlu, Halit Perktaş, gasp, hırsızlık, yaralama, otodan hırsızlık vb. suçlardandan 10 seneye mahkum olmuş. 40 suçtan kaydı var. 10 gün önce Silivri cezaevi'nden şartlı tahliye olmuş. Emir Şengül'ün ise, gasp, yağma, kasten yaralama, kapkaç gibi çok sayıda suçtan araması var.

Banka takipli gasp yapan hırsızlar, Nitelikli gasptan yargılanacaklar.

ESENYURT KIRAŞ'ASAYİŞTE SORGULANAN, SANIKLAR B.ÇEKMECE ADLİYESİ'NDE TUTUKLANDI

Tutuklanan gaspcılar, Gayrette Asayiş Şubeden Metris Cezaevine teslim edilmeye götürülürken, Metris önünde 7-8 kişilik diğer çete üyesi Polislere saldırdı. Elleri kelepçeli 2 gaspcıyı polisden kaçırdılar. Havaya ateş eden polisleri döven çete üyeleri, Halit Perktaş ve Emir Şengül'ü kaçırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ayılar Trabzon’da yaylalardan sonra mahallelere dadandı Trabzon’da ayılar yaylalardan sonra yüksek rakımlı mahallerdeki evlere girmeye başladı. Hayrat ilçesi Dağönü mahallesinde bir eve giren ayı, evde maddi hasara yol açarken, ayının ardından iz süren ev sahibi ve arkadaşı, yaşananları esprili bir dil ile anlattı. Hayrat ilçesine bağlı Dağönü Mahallesi’nde Nihat Murtezaoğlu’na ait eve giren ayı, içerideki eşyaları karıştırarak zarar verdi. Evde maddi hasar oluşurken, eve gitmeden önce cep telefonu kamerasıyla video paylaşan Murtezaoğlu’nun arkadaşı Ali Kurt, eve girip karşılaştığı manzarayı esprili bir şekilde anlattı. "Herhalde canı çay çekti, çay içip gidecekti ama tüpü yakamayınca ortalığı karıştırdı" Ali Kurt, ayıdan "adamımız" diye bahsederek "Gelmiş buraları karıştırmış. Çay demlemeye kalkışmış, çaydanlığı bulamayınca tüpü indirmiş aşağıya. Sobayı yakmak istemiş, kibriti bulamamış, yine ortalığı dağıtmış. Kibriti sonunda bulmuş ama yakamamış. Bakmış buradan boş gitmek olmaz, açmış dolabı almış bir şeyler ama kolunu falan kesmiş. Mutfak dolaplarını açmış havalansın diye, akıllı adam sonuçta. İşte bir terbiyesizliği var o da camı kırması, gençliğine veriyoruz" ifadelerini kullandı. Ayının sadece bir odada vakit geçirdiğini belirten Kurt, "Sadece olay yeri burası, bu odadan diğer odalara girmeye tenezzül etmemiş. Herhalde canı çay çekti, çay içip gidecekti ama tüpü yakamayınca ortalığı karıştırdı" şeklinde konuştu. Öte yandan ayının izine düşen Nihat Murtezaoğlu ve arkadaşı Ali Kurt, kar üzerinde ayak izlerini takip ederek Murtezaoğlu’na ait diğer eve yöneldi. İkinci eve ulaştıklarında camların kırıldığını ve evin karıştırıldığını gören Kurt, "Hep kesmiş kollarını, bacaklarını. Ne yapmaya geldi bu hayvan buraya. Ama baktı ki burada da bir şey yok canı sıkıldı, çıktı gitti. Sadece şekeri aldı" ifadelerini kullandı.
Manisa Manisa’da iş vaadi öfkesiyle CHP binasının camlarını kırdı Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde belediyede işe alınma vaadi verilip alınmadığını öne süren bir şahıs, CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı binasına taşla saldırarak giriş kapısının camlarını kırdı. Edinilen bilgiye göre, olay, saat 21.15 sıralarında Şehzadeler ilçesi 1. Anafartalar Mahallesi, Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şehzadeler İlçe Başkanlığı binasında meydana geldi. Bina önüne gelen Y.T. (35), giriş kapısının camlarını kırarak maddi hasara yol açtı. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edilirken, saldırganın olay yerinden ayrıldığı belirlendi. Emniyet binasına giderek teslim oldu Polis ekiplerinin olay yerinde inceleme başlattığı sırada, Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne giden Y.T., saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini beyan ederek teslim oldu. Gözaltına alınan şahsın ilk ifadesinde, belediyede işe girme vaadi verildiğini ancak alınmadığını ve anlık olarak bu duruma sinirlendiği için camları kırdığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Başkanlar incelemelerde bulundu Saldırı haberinin alınmasının ardından CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen ve Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek de parti binası önüne gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan başkanlar, yaşanan süreçle ilgili tahkikatın takipçisi olacaklarını belirttiler. Olayın ardından konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, "Bugün akşam saatlerinde maalesef menfur bir saldırı gerçekleştirildi ilçe başkanlığımıza. Hiç tanımadığımız bir şahıs ilçe başkanlığımızın camlarına taşlı saldırıda bulunmuş. Biz Türkiye’yi kuran ve kurtaran partiyiz. Hiçbir şeyden de bir korkumuz yok. İnşallah bu şiddet kültürünün de sona ermesini diliyorum. Mal zararı dışında başka bir zararımız bulunmuyor. Bizler de mahalle ziyaretlerindeydik neyseki burada da bir çalışmamız yoktu. Emniyette ifademizi verdik. Umarım bu olumsuzlukları bir daha yaşamayız ve kimse buna cesaret edemez. Bizler de şikayetçi olduk" dedi.
Mersin Başkan Boltaç: "Muhtarlarımız sahadaki en güçlü paydaşlarımız" Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Muhtarlar Derneği’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yanı sıra Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, muhtarların yerel yönetimlerdeki rolüne dikkat çekerek mahallelerden gelen bilginin hizmet üretiminin en güçlü kaynağı olduğunu vurguladı. Muhtarlarla kurulan etkin iletişimin kent yönetimine doğrudan katkı sunduğunu ifade eden Boltaç, "Muhtarlarımız mahallelerimizin sesi, sahadaki en güçlü paydaşlarımızdır. Yerinde tespit edilen her ihtiyaç, doğru iş birliğiyle hızlıca çözüme dönüşür" dedi. Kent yönetiminde sahadan gelen veriyi esas aldıklarını belirten Boltaç, "Bu kenti masa başında değil, sahadan gelen bilgiyle birlikte yönetiyoruz" ifadelerini kullandı. Mahallelerden iletilen ihtiyaçların doğru analiz edilerek hızlıca çözüme kavuşturulduğunu belirten Boltaç, yapılan çalışmaların doğrudan vatandaşa hizmet olarak yansıdığını kaydetti. Yeni hizmet binasının muhtarlar arasındaki iletişim ve koordinasyonu güçlendirecek önemli bir merkez olacağını vurgulayan Boltaç, yapının kente yakışır nitelikte olduğunu söyledi. Boltaç, "Bu çatı altında kurulacak her bağın kente değer katacağına inanıyorum" diyerek yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde tasarlanan desene tescil belgesi Kastamonu Üniversitesi’nde yürütülen uygulamalı tasarım çalışmaları çerçevesinde geliştirilen desen tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tasarım tescil belgesi almaya hak kazandı. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sofya C. Canbolat’ın danışmanlığında 4. sınıf öğrencisi Aleyna Atalar tarafından hazırlanan tasarım, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 5 yıl süreyle tescillendi. Çalışma, kültürel mirasın çağdaş grafik tasarım anlayışıyla yeniden yorumlanmasını amaçlıyor. Öğrencilerin yenilikçi üretimlerinin ulusal düzeyde resmî koruma kazanması, uygulamalı eğitimin niteliğini de ortaya koyuyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitelerin yalnızca bilgi üreten değil, aynı zamanda tasarım, sanat ve inovasyon alanlarında katma değer oluşturan kurumlar olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizin akademik rehberlik eşliğinde ortaya koyduğu özgün tasarımların tescillenmesi, eğitim anlayışımızın uygulama temelli yapısını göstermektedir. Kültürel değerlerimizi çağdaş tasarım diliyle buluşturan bu çalışmalar, üniversitemizin marka değerine önemli katkı sağlamaktadır" dedi. Başarılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Sofya C. Canbolat ve öğrenci Aleyna Atalar’ı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ar-Ge çalışmalarına verdikleri destek dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak’a teşekkür etti.