KENT HABERLERİ - 03 Ağustos 2013 Cumartesi 10:05

Gaziosmanpaşa'da muhteşem gösteri

A
A
A
Gaziosmanpaşa'da muhteşem gösteri

Genç müzisyen Güneş Yakartepe ve kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir, Gaziosmanpaşalıların konuğu oldu.

Genç müzisyen Güneş Yakartepe ve kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir, Gaziosmanpaşalıların konuğu oldu. İkili, büyük ilgi gören gösterileriyle belediye bahçesini dolduran izleyenlerinden büyük alkış aldı.Gaziosmanpaşa Belediyesi Ramazan Açıkhava Etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan genç müzisyen Güneş Yakartepe ve kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir, başarılı gösterileriyle binlerce Gaziosmanpaşalının büyük beğenisini kazandı. Henüz 16 yaşında, lise 3’üncü sınıf öğrencisi olan müzisyen Güneş Yakartepe semazen eşliğinde, piyano ile çaldığı ilahilerle büyük beğeni topladı. Konservatuarda klasik batı müziği piyano eğitimi alan ve Türk müziğini kendi yetenekleriyle piyanoya uyarlayan Güneş Yakartepe’nin ardından Veysel Çelikdemir sahne aldı. Boya yerine kum, fırça yerine parmaklarını kullanarak ışıklı pano üzerinde resim yapan Çelikdemir’in gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

KADİR GECESİ KUR’AN ZİYAFETİ

Öte yandan, Kadir Gecesi’nde Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Müftülüğü teravih sonrasında belediye bahçesinde “Kur’an Ziyafeti” programı düzenliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan ayının başından bu yana her pazartesi ve salı günleri teravih sonrası gerçekleştirdiği “Sorun Söyleyelim” programında Yusuf Kavaklı’ya bugüne kadar soru soranlar arasından iki çift, Kadir Gecesi özel programında yapılacak çekilişle umre hediyesi kazanacak.Ayrıca Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kadir Gecesi’nde Gaziosmanpaşa Meydanı’ndan ve Küçükköy Merkez Camii’nin önünden iftar sonrası Hırka-i Şerif, Sultanahmet, Süleymaniye ve Fatih Camilerine geziler düzenleyecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında hırsızlık yüzde 39.6 azaldı Kayseri’de 2025 yılında ‘hırsızlık’ olaylarında yüzde 39.6 oranında düşüş sağlanarak, olayların yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Çalışmalarda, 4 milyon 420 bin TL’lik çalıntı malzeme sahiplerine teslim edildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipler tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucu, kentte meydana gelen ‘hırsızlık’ olayları yüzde 39.6 oranında azaldı. Bahse konu ’hırsızlık’ olaylarının yüzde 85.6’sı aydınlatıldı. Kayseri’de gerçekleşen ‘evden hırsızlık’ olaylarında yüzde 47.5 düşüş sağlanarak, olayların yüzde 82.4’ü aydınlatılırken, ‘otodan hırsızlık’ konusunda yapılan çalışmalarda, yüzde 48.9 oranında düşüş sağlanıp, olayların yüzde 89.4’ü aydınlatıldı. Bir başka konu olan ‘motosiklet hırsızlık’ olaylarında yüzde 48.8 düşüş sağlanarak, olayların tamamı aydınlatıldı. Ekipler tarafından ‘işyerinden hırsızlık’ konusunda ise yüzde 12.3 düşüş sağlanırken, olayların yüzde 96.4’ü gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan operasyonlarda yakalanan şüphelilerden; 141’i adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 177’si de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yakalanan şüphelilerden toplam 4 milyon 420 bin TL değerinde altın, ziynet eşyası, para, cep telefonu, bisiklet, elektrikli bisiklet, scooter ve muhtelif eşyalar ele geçirilerek, sahiplerine teslim edildi.