KÜLTÜR SANAT - 22 Eylül 2022 Perşembe 17:33

Gençlik ve Spor Bakanı ve Bilal Erdoğan Radyo Başakşehir’e konuk oldu

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı ve Bilal Erdoğan Radyo Başakşehir’e konuk oldu

Mutluluğun sesi Radyo Başakşehir, 4. Dünya Göçebe Oyunları’nın tanıtım toplantısında ulusal ve uluslararası birçok radyo kuruluşunun ortak yayınını üstlendi. Radyo Başakşehir’in canlı yayın aracına konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, oyunlar hakkında bilgi verdi.

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım başladı. Bursa’nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyona, 102 ülkeden üç binden fazla sporcu katılacak. Organizasyonun Fatih Yedikule’de yapılan tanıtım toplantısını çok sayıda basın kuruluşu takip etti. Ulusal ve uluslararası radyo kuruluşlarının ortak yayınını ise “mutluluğun sesi” Radyo Başakşehir üstlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve birbirinden değerli isimler, Radyo Başakşehir’in canlı yayın aracına konuk oldu.

Bilal Erdoğan Radyo Başakşehir’de oyunları anlattı

Dünya Göçebe Oyunları hakkında bilgi veren Bilal Erdoğan, “Oyunlar, ilki 2014 yılında Kırgızistan’da Türk Devletler Teşkilatı’nın başkanlar düzeyinde aldığı bir kararla düzenlenen ve dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonu. İkincisi 2016 ve 2018’de yapılan etkinliklerde Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak, ana paydaş vazifesini gördük ve oyunlara destek verdik. Konfederasyonumuzun merkezini İstanbul'a getirdikten sonra 2020 yılında aslında bu oyunların İznik'te yapılmasına karar verilmişti. Ancak salgın sebebiyle 2022 yılına ertelenmiş oldu. Şimdi güzel İznik’imizde dünyanın en büyük geleneksel spor organizasyonunu yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Kültürün farklı öğeleri ile zenginleşiyor”

Bilal Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüz ülkeden üç bine yakın sporcu çok farklı geleneksel sporlarda yarışacaklar. Bazı branşlarda gösteri mahiyetinde etkinlikler yapacağız. Biz her zaman sporun yanında kültürün farklı öğeleriyle de zenginleştirerek sunuyoruz, Etnospor Kültür Festivalimizde olduğu gibi. Bunlar da işte gastronomi, el sanatları, müzik, folklor, sahne sanatları, kıyafet tanıtımı gibi birçok zengin yönüyle olacak.”

“Eskiden radyocular masalarının başından kalkmazlardı “

Radyocuların zamana ayak uydurmaya başladığına işaret eden Erdoğan, “Şu anda bir aracın içinden yayın yapıyoruz. Eskiden radyocular masalarının başından kalkmazlardı. Hayatları radyoda geçerdi. Şimdi nerede olay varsa radyocular oraya gidiyorlar. Orada hayatın içinden yayın yapıyorlar. O anlamda da sizin bu gayretinizi takdir ediyorum. Tabii ki orada da olacaksınız, oradan da yayınlar yapacaksınız ve oradan yaptığınız yayınlarla da oranın ruhunu, havasını, dinleyicilerinize aktaracaksınız” ifadelerini kullandı.

“Biz, öncü bir ülkeyiz”

Türkiye’nin dünyaya örnek olan organizasyonlarında basına büyük iş düştüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, “Tabi ki biz öncü bir ülkeyiz, öncü bir medeniyetiz. Bu anlamda birleştiren, buluşturan kucaklayan bir misyon ifa etmek, oyunlar vesilesiyle de ayrı bir heyecan. Özellikle İznik ve Bursa çok eşsiz özelliklere sahip mekânları taşıyan beldeler, vilayetlerimiz ve bu anlamda özellikle halkımızın her zamanki gibi sıcaklığı, misafirperverliği bu organizasyonlar için apayrı bir güç. Oyunların global anlamda bir marka olması açısından da inanıyorum ki çok ama çok büyük bir adım. İnşallah bunu önümüzdeki hafta başlayacak ve hep birlikte başarıyla, en güzel şekilde tamamlayacağız” dedi.

“Radyonun yeri ayrı”

Radyonun hayatında ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, “İyi bir radyo dinleyicisiyim. O yüzden radyocularla buluşmak, radyo dinleyicilerine hitap etmek benim için de bir mutluluk. Tabii basın ve iletişim bu anlamda mesajı duyurma adına, yayma adına önemli bir imkân ve vesile. Medyamızın bu alanda, bu çabaya ortak olması ve bu mesajı büyütme gayreti memnuniyet verici. Tabii ki burada bir emanet var aslında. Bu emanet; geleneksel sporlara dair bir emanet, bir kimlik taşıyıcısı olma ve bu kimliği hem var kılma hem daha güçlü bir şekilde yarınlara taşıma sorumluluğu. İşte bu sorumluluğu hep birlikte taşıyoruz. er birimizin bu sorumluluktaki görevi, görev tanımı ayrı. O yüzden medyamızın da burada bir görev tanımı var. Bu görev tanımını layıkıyla taşıyan, bunun için çaba harcayan tüm medya mensubu arkadaşlarıma, siz değerli radyocu kardeşlerime, ülkemizin dört bir yanından bugün bizlerle beraber olan arkadaşlarıma teşekkürler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.
Bayburt Bayburt’ta basit yaralama suçunda taraflar TSK’ya bağış yapma şartıyla uzlaştılar Bayburt’ta ’Basit Yaralama’ suçunda taraflar Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) 10 bin lira bağış yapılması noktasında anlaştılar, dosya mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatıldı. K.A ve B.N.K isimli iki arkadaş dışarıda vakit geçirdikleri sırada araçla yanlarına gelen H.A ve R.A isimli şahıslar tarafından darp edildiler. Darp edildikleri iddiasıyla emniyete başvuran iki arkadaş H.A ve R.A’dan şikayetçi oldular. Mağdurların şikayeti üzerine şüpheliler H.A ve R.A hakkında ’Basit Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosyadaki suçun uzlaştırmaya uygun bir suç olduğu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırma bürosu ekipleri, mağdur taraflarla uzlaşma şartlarını görüşmek için bir araya geldiler. Mağdur K.A ve B.N.K, TSK’ya bağış yapılması şartıyla şüphelilerle uzlaşacağını uzlaştırma bürosu ekiplerine bildirdiler. K.A’nın ve B.N’K’nın uzlaşma talebini kabul eden şüpheliler, TSK’ya 10 bin lira bağışta bulundular. Uzlaştırma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturularak kapatıldı. Bununla birlikte, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, taraflarla görüşme sağlayan uzlaştırmacılara titiz çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, kişi onarıcı adalet anlayışına hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını, kamuya yararlı edimleri Uzlaştırma Bürosu ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların özenle yürütüldüğünü vurguladı.
Bayburt Uzlaştırma Büro ekiplerince bir dosya daha çözüme kavuşturuldu Bayburt’ta özel bir diş kliniğine tedavi olmak için başvuran H.H.O isimli hasta, kendisine yanlış tedavi uygulandığı gerekçesiyle B.S.G isimli doktordan şikayetçi oldu. Mağdur H.H.O, şikayetçi olduğu doktorla Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’na (TEMA) bağış yapma şartıyla uzlaşmaya vardı. Anlaşma sağlanan dosya ise Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatıldı. H.H.O isimli bir vatandaş, tedavi olmak için gittiği özel diş kliniğinde diş hekimi B.S.G’nin kendisine yanlış tedavi uyguladığı iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu, B.S.G, hakkında ’Taksirle Bir Kişinin Yaralamasına Neden Olma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dosyanın Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesi sonucunda dosya incelendi, suçun uzlaştırmaya tabi olduğu belirlendi. Devreye giren Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu ekipleri, mağdur H.H.O ile görüşme sağladılar. Mağdur H.H.O, şüpheli B.S.G’den TEMA Vakfı’na 150 fidan bağışta bulunmasını istedi. Daha sonra şüpheli B.S.G ile bir araya gelen uzlaştırma bürosu ekipleri, H.H.O’nun talebini B.S.G’ye ilettiler. H.H.O’nun isteğini kabul eden doktor ise, 150 fidan karşılığında TEMA Vakfı’na 12 bin 800 lira bağışta bulundu. Mahkemelerin iş yükünün azaltılması amacıyla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucunda, taraflar edimli olarak uzlaşmayı kabul etmiş oldular. Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bir dosya daha sonuca vardırılarak, kapatıldı. Öte yandan, Uzlaştırma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Asya Büşra Alim, kamu yararı gözeten çalışmaların özenle devam ettiğini bildirerek, Uzlaştırma Bürosu ekiplerine çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Önceliklerinin kamu yararı olduğunun altını çizen Savcı Alim, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışmaları özenle ve önemle yürüttüklerini söyledi.