GÜNDEM - 25 Mart 2022 Cuma 15:20

Girişimcilere ‘Fide Hızlandırma Programı’ çağrısı

A
A
A
Girişimcilere ‘Fide Hızlandırma Programı’ çağrısı

Finansal teknoloji alanındaki girişimlerini ileri seviyeye taşımak isteyen girişimciler için YTÜ Yıldız Teknopark ve Ziraat Teknoloji ortaklığında hayata geçirilen Fide Hızlandırma Programı’na başvurular başladı.

Üst üste 3 kez kazandığı birincilikle Türkiye’nin en başarılı teknoparkı olan YTÜ Yıldız Teknopark ile Türkiye'nin en büyük bilgi teknoloji şirketlerinden Ziraat Teknoloji ortaklığında hayata geçirilen Fide Hızlandırma Programı, bankacılık ve finans alanlarında hizmet sunan kurum ve kuruluşlara yenilikçi ve inovatif çözümler geliştiren girişimler yetiştirmeyi amaçlıyor. Dijital bankacılık, online ödeme sistemleri, yapay zeka uygulamaları, dijital finans materyalleri, veri öğrenmesi ve robotik alanda ürün veya hizmet geliştiren girişimciler için oluşturulan programda girişimcilere; eğitim ve mentorluk, finans ve iş ağlarına erişim ile birebir danışmanlık olanakları sağlanıyor.

Girişimcilere ‘Fide Hızlandırma Programı’ çağrısı

Projesi beğenilen girişimcilere ek olanaklar sağlanıyor
6 ay boyunca devam edecek programda aldıkları eğitim ve mentorluk seanslarıyla girişimlerini geliştirme hakkı kazanan girişimcileri; iş fikirlerini sunmak, yatırımcı ve iş ortaklarıyla buluşmak üzere bir de demoday bekliyor. Demoday’in bitiminde yatırımcılar tarafından projesi beğenilen girişimcilere; Ziraat Finans Grubu'nun ağına erişim, Ziraat Finans Grubu ile çalışma imkanı, teknoloji ve entegrasyon desteği, alanında uzman mentorlarla çalışma fırsatı, global pazarda duyuru desteği, finansal teknoloji alanında ulusal ve uluslararası spesifik eğitimler, YTÜ Yıldız Teknopark ve Ziraat Finans Grubu’nun geniş network ağına erişim fırsatı, program paydaşlarından yatırım alma imkan ve YTÜ Yıldız Teknopark ofis alanı kullanım imkanları sağlanacak.

“Girişimcilerimizin yatırımcılara ulaşımını kolaylaştıracağız”
YTÜ Yıldız Teknopark olarak odaklandıkları finans ve sigorta teknolojileri, sağlık teknolojileri, oyun teknolojileri ve mobilite dikeylerinde pek çok faaliyetlerinin bulunduğunu ifade eden YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Finans teknolojileri alanında attığımız bu adım ile dijital finans materyalleri, online ödeme sistemleri, yapay zeka uygulamaları gibi konularda ürün veya hizmet geliştirmek isteyen tüm girişimcilerimize pek çok fırsat sunuyoruz. Ziraat Teknoloji ortaklığında hayata geçirdiğimiz Fide Hızlandırma Programı’na dahil olacak girişimlerimizi bekleyen olanaklardan ilki eğitim ve mentorluk desteği. Program çerçevesinde girişimcilerimiz için Yeni Nesil Fintek Modelleri, Risk Yönetimi, Blockchain, Ödeme Sistemleri, Finans Sektörü Hukuk Sistemi, Veri Analitiği, İnsan Kaynağı Yönetimi ve Dijital Pazarlama gibi konularda alanında uzman kişiler tarafından eğitim ve mentorluk aktiviteleri düzenlenecek. Öte yandan her girişimin farklı ihtiyaçları olduğunun da farkındayız. Bu sebeple girişimlere özel danışmanlık programları düzenleyeceğiz. Program danışmanları ihtiyaca odaklı görüşmeler yaparak problemlere çözümler arayacak. Programımız çerçevesinde Ziraat Finans Grubu ve YTÜ Yıldız Teknopark'ın var olan iş ağı sayesinde girişimlerimizi yatırımcılar ve fonlarla buluşturarak sermayeye ulaşmaları da kolaylaştıracağız” diye konuştu.

Girişimcilere ‘Fide Hızlandırma Programı’ çağrısı

“Dijitalleşme ihtiyacıyla birlikte finans kuruluşları FinTech’ler ile iş birliklerini arttırdı”
Sayıları gittikçe artan FinTech’lerin, değişen müşteri ihtiyaçları doğrultusunda finans kuruluşları ve bankaları geleneksel ürünlerin dışına çıkardığını belirten Ziraat Teknoloji Genel Müdürü Osman Tanaçan, “Araştırmalar; 2015-2020 arasında dünya çapında FinTech alanında her yıl ortalama yaklaşık 30 milyar USD yatırım yapıldığı, önümüzdeki beş yıllık dönemde yatırımların yıllık ortalama yüzde 23 oranında büyüyeceğini gösteriyor. Finansal kurumların yüzde 89’u mevcut kaynaklarını kullanmak yerine iş birlikleri ile yeni ürün geliştirmeyi tercih ediyor ve yüzde 60’ı FinTech’leri partner adayı olarak düşünüyor.” diye konuştu. Dijitalleşme ihtiyacıyla birlikte finans kuruluşlarının müşteri odaklı çalışmalarını arttırdıklarını ve FinTech’ler ile iş birliği yaptıklarını dile getiren Tanaçan, “Böylece FinTech’ler çeşitleniyor ve sundukları ürünü/servisi müşteriye özel kişiselleştirebiliyor. Biz de Ziraat Teknoloji olarak YTÜ Yıldız Teknopark ile birlikte inovatif dijital bankacılık/mobil bankacılık çözümleri, online ödeme sistemleri, blockchain tabanlı finansal uygulamalar, yapay zeka entegrasyonu ile yenilikçi ürün ve hizmetler, açık bankacılık/platform bankacılığı, kobilere ve müşteriye deneyimine yönelik dijital çözümler, makine eğitimi ile finansal veri analitiği çözümleri, veri analitiği platformları ile robotik süreç otomasyon araçları konusunda Fide Hızlandırma Programı’nı başlattık. Bu sayede Ziraat Finans Grubu’nun dijitalleşme hızını arttırmayı ve ekosisteme katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiçle İnşa Etmek" konulu sempozyum yapıldı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Depreme dirençli Adana ve Türkiye için yaşananları unutmadan, bilimin ışığında çalışmalıyız" dedi. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Toros Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası desteğiyle "Deprem Sonrası Geleceği Kerpiç İle İnşa Etmek Sempozyumu" düzenlendi. Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapılan Sempozyuma katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ülkenin en önemli gündeminin depreme dirençli kentler oluşturmak olması gerektiğini belirtti ve bunun için yapılması gereken her şeyin acilen hayata geçirilmesinin önemine işaret etti. Karalar şunları söyledi: “Toplum olarak afet yaşandığında o noktaya odaklanıyoruz ama bir müddet sonra bunu unutuyoruz. Türkiye’nin dünyadaki en riskli deprem bölgelerinden biri olduğu gerçeğiyle hareket edip tedbirlerimizi almalıyız.” Sempozyumun; Türkiye’nin en önemli gereksinimlerinden olan enerji kullanımını azaltan kerpiçle ilgili olmasını da önemsediğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “TMMOB’ne bağlı odalar, bir karşılık beklemeden, ülkenin problemleriyle ilgili proje üreten ve bunları anlatan kuruluşlar. Onların eleştirel yaklaşımına bakıp engellemeye çalışmak, ükemizde bilimin gelişmesinin önüne geçmek anlamına gelir” dedi. Türkiye’yi depreme dayanıklı hale getirmenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, ancak böylece hem insan kayıplarının, yaşanan acıların ve ekonomik yıkımın önlenebileceğini söyledi. 6 Şubat depremlerinin ardından gerçekleşen hasar sonucu Adana’da 7 binin üzerinde binanın, yıkılmasını gerektirecek denli hasar aldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar; Adana’nın depreme dirençli bir şehir olması için Afet Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçireceklerini, mikro bölgeleme çalışmaları yaptıklarını, tüm bunları ikinci dönemde uygulayarak, kentin depreme daha dirençli hale gelmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. Karalar, konuşmasını; sempozyumu gerçekleştirenlere ve katılımcılara teşekkür ederek tamamladı. Sempozyumda; kerpiç, yığma ve karma tekniklerle inşa edilmiş yapılar ile deprem ilişkisinin disiplinlerarası bir perspektiften ve çok yönlü olarak ele alınması ve toprağın yapı malzemesi olarak irdelenmesi konuları üzerinde duruldu. Sempozyumun ana başlıkları, Kültürel Miras ve Kerpiç, Modern Toprak Yapılar ve Yapısal Davranışlar oldu.
Mersin Mersin’de belediye ekipleri yağış dolayısıyla teyakkuza geçti Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı sonrası şehir hayatının normal seyretmesi için alarma geçti. Kent genelinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı MESKİ, İtfaiye, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, gerekli uygun araç ve ekipmanla sahaya inerek olaylara anında müdahale etti. Mersin genelinde birçok noktada görev yapan ekipler, fırtına ve rüzgarın etkili olduğu lokasyonlarda mazgalların tıkanmaması için süpürge araçları ile çevre temizliği yaparken, olası bir ağaç devrilmesi ve çatıların uçma riskine karşılık teyakkuzda bekledi. ‘Alo 185’ veya ‘Teksin’ uygulaması üzerinden gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, hava koşullarının neden olduğu zor durumlara karşı önlem alırken, sorunların büyümesine de engel oldu. “Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzdayız” Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, Meteoroloji Müdürlüğünün hafta sonu için kent genelinde yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak harekete geçtiklerini belirtti. Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli bölgelerimizde 110 personelimiz ve 11 adet 8 metreküp vakumlu yol süpürme araçlarımızla olası bir yağmur durumunda mazgalların tıkanmaması için ana caddelerde yer alan tüm mazgalları süpürge araçlarımızla temizleyerek mücadele ediyoruz. Ekiplerimiz de sahada süprüntü atıklarının tamamını topluyor. Vatandaşlarımız, olası bir kirlilik veya olumsuzluk gördüklerinde ’Teksin’ üzerinden bizlere ihbar bırakıyor. Biz de en kısa sürede olaylara müdahale ediyoruz” dedi. Kentte olumsuz bir durum yaşanmaması adına 7/24 teyakkuzda olduklarını ifade eden Güngör, “Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında ‘Alo 185’ ve ‘Teksin’ uygulaması üzerinden bize ulaşmaları halinde en kısa sürede gerekli müdahalelerde bulunuyoruz” diye konuştu.