EĞİTİM - 23 Aralık 2016 Cuma 17:26

“Girne 20 bin GAÜ Öğrencisine hazır olmalı "

A
A
A
“Girne 20 bin GAÜ Öğrencisine hazır olmalı "

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2016 yılı’nda; GAÜ bünyesinde gerçekleşen gelişmeler ve 2017 Yılı’ndaki hedefler hakkında açıklamalarda bulundu.

Akpınar, 2016 Yılı’nın GAÜ için aktif ve çok yönlü olduğunu belirtirken, gerek uluslararası kampüsler noktasında, gerek yapılandırma noktasında yoğun bir dönem yaşadıklarını söyledi. GAÜ olarak birçok başarılara imza attıklarını ifade eden Akpınar, birtakım ilkleri de; 2016 Yılı’nda ortaya koymayı başardıklarını belirtti.
Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Akpınar; “2016 yılında Moldova Amerikan Üniversitesi, akademik yılına; onay ve akreditasyonları alınarak başladı. İlk öğrencileri ile, oradaki kampüsleşme süreci de tamamlanmış oldu. Bizim için oldukça önemli olan, Türkiye’deki vakıf sürecinde de, Ağustos 2016 itibarı ile 2’inci yılımızı tamamlamış olduk. Artık, üniversite olma noktasında başvuru haklarını tamamı ile sağlamış olduk. 2017 Yılı içinde, Türkiye Cumhuriyeti'nde birtakım ileri adımların, daha somut şekilde ortaya çıkacağını görüyoruz. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ise büyümeye devam ediyor. KAÜ bünyesinde açılacak olan yeni bölümlerin dışında, 2017 yılındaki programlı çalışmalar ile hedeflediğimiz 2 bin, 2 bin 500 öğrenci sayısının, önümüzdeki iki yıl içerisinde oluşmasına imkan sağlayacağız. Girne Amerikan Üniversitesi’nin, yeni bölümleri ile beraber, tıp fakültesini de 2017 yılında açacağız. Bu yöndeki hazırlıklar ile birlikte, hastane inşaatı da aynı zamanda devam ediyor. Özellikle, Girne olmak üzere, genel olarak ta, halkımızın beklentilerinin ileri düzeyde olması, bizim sorumluluklarımızı bir o kadar daha arttırıyor. Tıp ve sağlık alanında çalışmalarımız devam ediyor. ‘Smart Health Projesi’ yavaş yavaş kendine yer bulmaya başladı ve 2017 Yılında, o da kendisini daha net bir biçimde hissettirecek” dedi
"2016-2017 Akademik Yılı’na girerken, hedeflerimizi de büyüterek girdik"
2016-2017 Akademik Yılı’na girerken, hedeflerimizi de büyüterek girdiklerini belirten Akpınar 2020 ve 2025 stratejik programımıza dahil olmak üzere, Girne’mize bir mesaj verdik ve diyen Akpınar sözlerine söyle devam etti, “ 20 bin öğrenciye hazır olun. Girne Halkı, gelişim ve yapılanma planlarını da bu yönde geliştirmeye başladı. Bunlar güzel gelişmeler, bunun gerisine baktığımızda ise, özellikle GAÜ'nün bundan yaklaşık 5 yıl önceye dayanan ve her geçen gün artan sistematik bir saldırı altında olması. Bu beş yıl, bizim için bir mücadele zamanı oldu. YİM kararlarının uygulanması, GAÜ’ nün ismi üzerinden, birtakım haksız rekabet koşullarının oluşturulmasına yönelik; idarenin, devletin ve hükümetin belirli yapılarında, bu ara emirleri ile süreci daha doğru bir noktaya taşıdık. Belirli alanlarda, halen bu dava süreçleri devam ediyor. 2017'de olumlu sonuçlara nihai ulaşabileceğimiz ümidi ile adımlarımızı daha net atıyoruz. Özellikle, bu saldırılar; üniversitenin bir şekilde itibarsızlaştırılmasına ve zayıflatılmasına yönelikti. Bunun yanında, öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi hedef alan çalışmalar ile üzerimize gelinmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı ve YÖK nezlinde yoğun çalışmalarımız oldu. Neticesinde, Cumhurbaşkanlığı’nın başlattığı hukuk süreci sonucunda da, YÖDAK Başkanı ortaya koymuş olduğu haksızlıklar nedeni ile görevinden alındı. Bunlar tabii, 2016'da bizim karşı karşıya kaldığımız ve çözüm arayışında bulunduğumuz bazı noktalar. Bunun yanında, hepimizin bildiği talihsiz bir ‘15 Temmuz’ darbe girişiminin başlatılması ile birlikte, özellikle Anavatan’da başlatılan terör girişimleri sonrasında, üniversitemiz çok dik bir duruş sergiledi. Tüm sektörlerde olduğu gibi, bunlar yüksek öğretim sektörünü de etkileyen konu başlıklarıydı. 2017 Yılı ile birlikte, dış kampüslerde ki yapılanmalarımıza ek olarak; Kıbrıs içerisindeki kalemize de daha fazla odaklanmış olacağız. Bu da, bizim Ada içerisinde haksız rekabet koşulları başlatmış kurumlara karşı durumumuzu daha da sertleştirmiş olacak. Ayrıca, yeni göreve atanmış olan, YÖDAK Başkanı Prof. Dr.Akile Büke’ye görevinde başarılar dileyerek, Ada’daki yüksek öğretimin yapılanması noktasında çok pozitif işler yapacağından emin olduğumu da belirtmek isterim. GAÜ, sürekli bir mücadelenin içerisinde olmayı tabi ki istemiyor. O nedenle daha uzlaşmacı, daha kucaklayıcı bir yapı sergiler durumda olacağımızı aktarmak istiyorum. 2017 Yılı’nın, bilimin kucaklayıcı yapısını daha doğru ele alacağımız bir yıl olmasını diliyorum.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Süper Lig’den 9 kulüp PFDK’ya sevk edildi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen takımları açıkladı. Süper Lig’in 36. haftasında oynanan müsabakalar sonrası; Galatasaray, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Gaziantep FK, Sivasspor; çirkin ve kötü tezahüratı, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Pendikspor; saha olayları nedeniyle disipline gönderildi. Gaziantep FK müsabakasında kırmızı kartla oyun dışında kalan Adana Demirsporlu futbolcu Mario Balotelli, ’kural dışı hareketi’ nedeniyle; Sivasspor - Başakşehir maçında kırmızı kart gören İbrahim Akdağ, ve RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ’hakareti’ nedeniyle ve Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Sivasspor Kulüp idarecisi Gökhan Karagöl, talimatlara aykırı hareketi, hakem soyunma odası ve koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar nedeniyle disipline gönderildi. MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor kulüpleri sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle; MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle kurula gönderildi. Hatayspor, MKE Ankaragücü maçında 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.
Samsun BBP Genel Başkanı Destici: "Vaatlerimizi 5 sene içinde gerçekleştirmek istiyoruz" Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim beyannamelerinde verilen vaatleri 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK Üyeleri, BBP Samsun İl ve İlçe Başkanları ile birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Salıpazarı Muhtarlar Derneğini de ziyaret eden Destici, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Salıpazarı ilçesini kazanan Refaettin Karaca’yı tebrik ederek sözlerine başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Seçim öncesinde genel merkez binamızda başkan adaylarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Toplantılarda; nelere dikkat etmeliyiz, hangi hizmetleri yapmalıyız, hangi anlayışta olmalıyız gibi konu başlıkları üzerinde yoğunlaştık. Toplantıların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda Sayın Refaettin Karaca’nın bize sunduğu fikir ve öneriler sayesinde Salıpazarı’nda başarı elde etmiş olduk" diye konuştu. Belediye Başkanları ile birlikte toplantılar düzenlediklerine işaret eden Mustafa Destici, “Seçimden öncesi olduğu kadar seçimden sonrası içinde toplantılar düzenledik. Özellikle üzerinde durduğumuz konular seçim vaatlerimiz oldu. Seçim beyannamelerimizdeki vaatlerimizi 5 sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz. Salıpazarı’nda vatandaşımıza hizmetimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul Meşalelerle yolu kapatarak asker eğlencesi yapan gruba ceza Küçükçekmece’de araçları yol ortasında durdurup meşaleler yakarak asker eğlencesi yapan gruba 8 bin lira ceza kesilirken "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı. Olay, 12 Mayıs akşam saatlerinde Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan bir grup araçlarını yol ortasında durdurup, inmeye başlamış gruptan birkaç şahıs, meşaleler yakıp yol ortasında eğlenmişti. Diğer sürücülerin korna ile tepkisine aldırış etmeyen grup hem yolu kapatmış hem de trafiği tehlikeye düşürmüştü. Sürücülerin tepki gösterdiği gurup, polis araçlarının siren seslerini duyunca araçlarına binip uzaklaşmıştı. Konuya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde kimlik bilgileri tespit edilen Y.A. E.A. ve A.İ. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara yönelik, "aracı zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde sürmek" suçundan 690’ar TL, "taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığının bir trafik işareti ile belirtilmiş olduğu yerlerde duraklamak" suçundan 690’ar TL, "yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda, bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları" suçundan 690’ar TL, "saygısızca araç kullanmak" suçundan 690’ar TL, A.İ. isimli araç sürücüsüne ise, "ses cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak" suçundan 690 TL olmak üzere toplamda 8 bin 970 TL idari para cezası uygulandı. Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan adli işlem başlatıldı.