GENEL - 31 Ocak 2010 Pazar 10:59

Gökçek, tramvay fabrikasını gezdi

A
A
A
Gökçek, tramvay fabrikasını gezdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransa'nın Strazburg kentinde tramvay fabrikasını ziyaret etti. Gökçek, Ankara'ya 3 yıl içinde bazı bölgelere tramvay hatları yapılacağı sözünü verdi.

TAHİR SARIKAYA -ANKARA

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Ankara Günleri' kapsamında Fransa'nın Strazburg kentinde tramvay fabrikasını ziyaret etti. Gökçek, metro sistemine entegre etmek ve kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için Ankara'nın bazı bölgelerine tramvay yapılacağı müjdesini verdi. Gökçek, Strazburg kentinde tarihi tramvaylar bulunduğunu belirterek, Ankara'ya en kısa zaman içinde bazı bölgelere tramvay yapılacağını kaydetti. 

Gökçek, "Hayalimde Dışkapı ile Kavaklıdere arasına tramvay yapılmasını çok istiyorum. Böyle bir proje uygulanırsa Kızılay bölgesinde bulunan otobüsleri kaldırarak Kızılay trafiğini rahatlatacağız. Bu bölgenin ihalesi en az 1.5 yıl sürmesi bekleniyor. Ankara'ya tramvay yolunu ilk olarak bu bölgeye yapmayı planlıyoruz" dedi. 

Gökçek, geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini belirterek, yapılacak yasa ile Ankara metrosunu Ulaştırma Bakanlığının yapacağını kaydetti. Gökçek, Ankara için ilk olarak Sincan metrosunun biteceğini anlatarak, seçimlerde Ankara metrosunun tamamlanması için verdiği sözün hükümet tarafından yerine getirileceğini belirtti. 

Gökçek, Ankara metrolarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katkıları ile bitirileceğini anımsatarak, "Ankara'da yapımı tamamlanan metroların bitirilmesi için geçtiğimiz ay Sayın Erdoğan ile bir araya geldik. Hükümetin metroların tamamlanması için destek vermesinden dolayı Ankaralılar adına teşekkür ediyorum. 4 yıl içinde Ankara'da metrolar konusunda büyük değişim olacak" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir