ASAYİŞ - 27 Temmuz 2017 Perşembe 14:49

Gölde facia 4 kişi boğularak can verdi

A
A
A
Gölde facia 4 kişi boğularak can verdi

Bursa'nın İznik İlçesi'nde serinlemek için göle giren 2'si kadın, 1'i çocuk, 4 kişi boğularak can verdi.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir'den İznik'e giden 4 kişilik aile İznik Gölü kıyısındaki Göllüce mevkinde sazlık alanda serinlemek için göle girdi. 4 kişiden 3'ünün cesedi çıkartılırken 14 yaşındaki kız çocuğuna ise, ulaşılamadı. Olay yerine Bursa'dan deniz polisi sevk edildi.

Gölde facia 4 kişi boğularak can verdi

Yenişehirli oldukları öğrenilen Zehra Kebapçı, Melike Kebapçı, Cemal Özdemir ve Aynur Özdemir'in yaşamını yitirdiği olayda Melike Kebapçı'nın cesedine ulaşılamadığı belirtildi. Olayla ilgili jandarma tahkikat başlattı.

Acı detay

Bursa’nın İznik İlçesinde, 4 kişinin boğularak can verdiği olayda göle deniz yatağıyla giren 14 yaşındaki kız çocuğunun yataktan düşmesi üzerine kurtarmak için göle giren diğer 3 kişinin de boğularak can verdiği ortaya çıktı. 

Ölen 4 kişinin göle girdiği yerde bulunan ve üzerine sprey boya sıkıldığı için güçlükle farkedilebilen "Dikkat akıntı vardır. Burada göle girmek yasaktır" tabelası dikkat çekti.

Gölde facia 4 kişi boğularak can verdi

Edinilen bilgiye göre Yenişehir’de yaşayan ve akraba olan Cemil Özdemir (62), eşi Aynur Özdemir (55) ile komşusu Zehra Kebapçı (45) ve yeğeni Melike Kebapcı’yı (14) da yanlarına alarak İznik Gölü kıyısına piknik yapmaya gitti. Göllüce Mahallesi Derbentaltı Mevkiinde deniz yatağı ile göle giren 14 yaşındaki Melike Kebapçı akıntıya kapılıp uzaklaşmaya başlayınca Cemil Özdemir küçük kıza bağırarak geri gelmesini söyledi. Geri gelmeye çalışırken panik olup su yatağından düşen Melike suda kaybolunca, kıyıda bekleyen diğer 3 kişide kurtarmak için suya atladı. Melike Kebapçıyı kurtarmaya çalışan Cemil Özdemir, eşi Aynur Özdemir ile Melike Kebapçının halası Zehra Kebapçıda balçık olan gölün zeminine batıp boğuldu. Cemil Özdemir, Aynur Özdemir ve Zehra Kebapçı’nın cesetleri vatandaşlar ve kurtarma ekipleri tarafından gölden çıkarılırken cesedi 8 metre derinlikte balçığa saplanan Melike Kebapçı için Bursa'dan Deniz Polisi'nden yardım istendi. Göle giren dalgıç polisler küçük kızın cesedini de sudan çıkardı. Cesetler Jandarma ve Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İznik İlçe Hastanesi Morguna kaldırıldı. Haberi alan her iki aileninde yakınları hastaneye akın etti.

Öte yandan olay yerinde üzerine sprey boya ile yazı yazıldığı için okunmakta güçlük çekilen "Dikkat akıntı vardır. Burada göle girmek yasaktır" yazılı uyarı tabelası vatandaşların görebilselerdi belkide hayatta kalacaklardı diye yorum yapmasına neden oldu. Olayla ilgili tahkikat sürüyor. 

Samet Doğru - Abdullah Çibir - Halil Ataş

GÜNÜN ÖZETİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten Irak’ta PKK/KCK’ye ağır darbe Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen’i Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi. MİT, terör örgütü PKK/KCK’nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Rojda Bilen’i Irak Süleymaniye’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi. Rojda Bilen, örgütün gençlik topluluğu olarak adlandırdığı yapıdaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derecede sorumluydu. MİT’in istihbarat ağı aracılığıyla Bilen’in Irak/Süleymaniye kırsalında bulunan İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Bilen’in yerinin tespiti üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kararının verilmesinden çok kısa bir süre sonra Rojda Bilen, nokta operasyon ile Irak/Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirildi. Örgüte katılacak gençleri tespit ve teşvik ediyordu Rojda Bilen, PKK/KCK’nin gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumdaydı. Bilen’in, terör örgütüne katılım yapacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi. Terörist Rojda Bilen parti teşkilatları aracılığıyla 2011 yılında PKK/KCK’ye katıldı. Bilen, örgüt içerisinde Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Aslen Şırnak/Cizreli olan Rojda Bilen hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan arama kaydı bulunuyordu. Rojda Bilen, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.
İstanbul Bahar Alerjisinden korunmanın en önemli yolu alerjenlerden kaçınmak Bahar mevsiminde ortaya çıkan alerjiler hakkında bilgi veren İhsan Başpınar “Daha çok ağaç, çiçek polenleri ve çimenlere bağlı burun akıntısı, burunda kaşıntı, tıkanıklık, hapşırma, gözlerde sulanma ve kızarma ile ortaya çıkan tabloya bahar alerjisi veya mevsimsel alerjik rinit denir” dedi. BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İhsan Başpınar halk arasında ise saman nezlesi hakkında merak edilenleri yanıtladı. Bahar alerjisinin her yaş grubunda ortaya çıkabildiğini belirten Başpınar en sık çocukluktan erişkin döneme geçişte başladığını ve alerjinin görülmesinde özellikle genetik yatkınlık ve çevresel faktörler önemli rol oynadığını ifade etti. Başpınar bahar alerjisinin belirtilerini sıraladı: “Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hapşırma nöbetleri, gözlerde ve burun çevresinde kızarma, kaşıntı, koku ve tat hissinde azalma, dikkat dağınıklığı, uyku ve yorgunluk hissi, damakta ve burunda kaşıntı gibi bulguların ortaya çıkmasıyla çocuğun okul başarısı ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir” dedi. Bahar Alerjisinden korunma yolları nelerdir En önemli korunma yolu olarak alerjenlerden kaçınılmasını söyleyen Başpınar, semptomları şöyle sıraladı: “Polenlerin yoğun olduğu saatlerde, rüzgârlı ve kuru havalarda dışarı çıkmamak, şapka, gözlük ve maske kullanılması, uzun kollu elbise ve pantolon giyilmesi, evde ve araçta polen filtresi kullanılması, duş alınıp, elbiselerin değiştirilmesi, çiçekli ve çimenli ortamlardan uzak durmak, sigara içilen ortamlardan uzak durmak bahar alerjisinden korunma yolları olabilir” şeklinden konuştu. Başpınar, “Ayrıntılı muayeneden sonra ise; Serum IgE ve eozınofil seviyesi, nazal smear, deri testleri, kanda sperfik alerjen araştırılması ile bahar alerjisinin teşhisi konulabilir” dedi. Bahar Alerjisinde tedavisi nedir Medikal tedavi olarak kortizonlu spreyler ve antialerjik ilaçlar kullanılmaktadır. Haftada en az iki mevsim alerji semptomları gösteren veya 6 ay boyunca şikâyeti süren hastalar antialerjik ilaçlarla kontrol altına alınamıyorsa immunoterapi yapılabilir. Özellikle tamamlayıcı tıpta kullanılan kendi kanıyla tedavi (otohemeoterapi) ve ozon terapi de oldukça faydalıdır, diyerek konuşmasını sonlandırdı.