ASAYİŞ - 08 Ekim 2014 Çarşamba 16:59

Göstericiler, Emniyet Müdürünü tabancayla vurdular

A
A
A
Göstericiler, Emniyet Müdürünü tabancayla vurdular

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Kobani eylemleri sırasında Emniyet Müdürü Haydar Çelik tabancayla bileğinden yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, IŞİD'in kuşattığı Kobani'ye destek olunmasını isteyen yaklaşık 400 kişilik bir grup, Barbaros Mahallesi'nde Mersin-Adana arasındaki D-400 karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Olay yerine gelen polis, göstericilere müdahale etti. Polis göstericilere gaz atarak karşılık verdi. Müdahale sırasında göstericiler mahalle aralarına kaçtı. Taş atan göstericiler arasından tabanca ve av tüfeğiyle polisin üzerine ateş açıldı.
Bu sırada, olay yerinde bulunan Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, sol bileğine isabet eden mermiyle yaralandı.

Emniyet Müdürü Haydar Çelik, korumaları tarafından makam aracına bindirilerek Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Emniyet müdürünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olaylar sırasında meraklı kalabalığın arasında bulunan bir vatandaş da başından yaralandı.
Polisin mahalledeki müdahalesi sürüyor.

ERSOY YALÇIN 
MERSİN 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Gemlik’te hasarlı apartman tahliye edildi, sokak trafiğe kapatıldı Bursa’nın Gemlik ilçesinde hasarlı olduğu belirlenen 6 daireli Kaya Apartmanı’nın tahliyesine karar verildi. Belediye ekiplerinin yaptığı teknik incelemelerin ardından bina boşaltılırken, sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay, Gemlik ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hasar tespiti yapılan 6 daireli Kaya Apartmanı için belediye ekipleri bölgede inceleme başlattı. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ile Belediye Başkan Yardımcıları Emrecan Uzunkaya ve Durmuş Uslu olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Afet İşleri Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yaptığı teknik incelemeler sonucunda binanın risk teşkil ettiği değerlendirilerek tahliye kararı alındı. Kararın ardından apartman sakinleri kontrollü şekilde tahliye edilirken, bina çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Muhtemel bir tehlikenin önüne geçmek amacıyla apartmanın bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik şeridi oluşturdu. Öte yandan, tahliye edilen bina ve çevresindeki çalışmalar dron ile görüntülendi. Belediye ekiplerinin bölgede detaylı incelemelerinin sürdüğü öğrenildi. Gemlik Belediyesinden yapılan açıklamada, "57 binamızda test yapmıştık fakat bu binamızda henüz yapmamıştık. Gemlik Belediyesi olarak yaptığımız inceleme binanın tahliyesine ve yıkımına karar verdik" dedi.
Aydın Başkan Çerçioğlu Atatürk Parkı tartışmalarına son noktayı koydu Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Söke Çarşamba Pazarı’nda düzenlenen iftar programı, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilirken, iftar programı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Atatürk Parkı tartışmalarına son noktayı koyarak konunun siyaset malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. İftar öncesinde ve sonrasında vatandaşlarla tek tek selamlaşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, masaları dolaşarak hemşehrileriyle sohbet etti. İftarın ardından Başkan Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ve AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ile birlikte vatandaşlara çay ikramında bulundu. İffar programına katılan vatandaşlar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kamuoyunda tartışma konusu olan Söke Atatürk Parkı ve "Millet Bahçesi" projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Parkın isminin değiştirilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Çerçioğlu, konunun siyaset malzemesi yapılmasına tepki gösterdi. Son dönemde Söke Atatürk Parkı’nın ’Millet Bahçesi’ projesi kapsamında yeniden düzenleneceği, süreçte ihale hazırlıklarının yapıldığı ve alanın farklı bir konseptle projelendirileceği yönünde tartışmalar gündeme gelmişti. Bu süreçte parkın isminin değiştirileceği iddiaları da kamuoyunda yer buldu. Konuya ilişkin konuşan Başkan Çerçioğlu, bu iddialara sert ifadelerle yanıt vererek, "Atatürk Parkımızla ilgili son noktayı daha önce koymuştum. Atatürk’ün isminin değiştirilmesi mümkün değil. Kendisini bilmez kişiler buradan siyaset üretmeye çalışıyor" dedi. Çerçioğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün adının siyasi tartışmalara alet edilmesine karşı olduklarını belirterek, "Ulu önderimizin ismini kullanarak onun arkasına sığınarak siyaset üretenleri buradan kınıyorum" ifadelerini kullandı.
Aydın Başkan Çerçioğlu Söke’de kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan iftarları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’de kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde düzenlediği iftar organizasyonlarını sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aydın’ın 17 ilçesinde farklı noktalarda kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş bir araya geliyor, Ramazan ayının bereketi Büyükşehir Belediyesi’nin sofralarında paylaşılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofraları bugün de Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı ve Efeler Mahallesi’nde, Nazilli ilçesi Yeşil Mahalle’de, Çine ilçesi Akçaova Mahallesi’nde, Didim ilçesi Balat Mahallesi’nde, Yenipazar ilçesi Eğridere Mahallesi’nde ve Söke ilçesi Yenicamii Mahallesi’nde kuruldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ömür Özipek, AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Saki Oğuz, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlar ile birlikte Söke ilçesi Yenicamii Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Binlerce vatandaşın katıldığı iftarda Başkan Çerçioğlu, tüm Sökelilerin Ramazan ayını kutladı. Başkan Çerçioğlu, Ramazan ayı boyunca Aydın’ın tüm ilçelerinde, her gün farklı noktalarda iftar sofralarının kurulmaya devam edeceğini belirtti. Vatandaşlar, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.