GÜNDEM - 22 Ocak 2011 Cumartesi 12:11

Gül, Strazburg'a gidecek

A
A
A
Gül, Strazburg'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) 2011 Genel Kurulu'nun kış oturumuna konuk devlet başkanı sıfatıyla katılmak üzere, 24-26 Ocak 2011 tarihlerinde Strazburg'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül, çalışma ziyareti için gittiği Strazburg'da 25 Ocak günü AKPM'nin Genel Kurulu'na hitap edecek. Gül, konuşmasının ardından parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak.


1949 yılında kuruluşundan bu yana insan hakları, hukukun üstünlüğü ve çoğulcu demokrasi ilkelerini koruma ve güçlendirmeyi hedefleyen Avrupa Konseyi, Avrupa kimliğinin oluşmasına önemli katkılarda bulundu. Avrupa Konseyi'nin danışma organı statüsüne sahip, Avrupa coğrafyasını en geniş şekliyle temsil eden demokrasi platformu özelliği taşıyan AKPM Genel Kurulu öncesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşmesi öngörülüyor.


AKPM'deki '1949-2010 Yıllarında Avrupa Konseyi'nde Türkiye' başlıklı fotoğraf sergisinin açılışını da yapacak olan Gül, Türk vatandaşları ve bölgedeki Türk dernek temsilcileri ile bir araya gelecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir