SPOR - 22 Kasım 2017 Çarşamba 05:52

Gültiken: 'Şampiyonluk 4 takım arasında geçer'

A
A
A
Gültiken: 'Şampiyonluk 4 takım arasında geçer'

Beşiktaş ve A Milli Takım'ın eski forvetlerinden biri olan Ali Kurtuluş Gültekin, ligde şu anda 3 takım arasında şampiyonluk yarışının sürdüğünü belirterek, "Ben ilk yarının sonunda Fenerbahçe'nin de buna dahil olacağını düşünüyorum. İkinci yarı 4'lü bir yarış olacak gibi görünüyor. Fenerbahçe bu dönemi iyi geçerse lig farklı bir noktaya gidebilir. Son yıllarda görmediğimiz gibi çok zorlu ve çok zevkli bir lig izleyebiliriz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 3.'sü gerçekleştirilen 'Sporun Mutfağındakiler Paneli', öğrencilerden büyük ilgi gördü. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen paneli, spor yazarı ve yorumcusu Cevdet Ünüvar yönetti. Panele, Beşiktaş'ın ve milli takımın unutulmaz eski forveti Ali Kurtuluş Gültiken, eski milli atlet Mehmet Terzi, CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Yıldırım, spor spikeri Emre Tilev ile spor muhabiri Serhan Türk katıldı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı panelde, sporun tüm dalları konuşuldu. Burada açıklamalarda bulunan eski atlet Mehmet Terzi, sporun çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ben dünyanın her yerinde ve en büyük organizasyonlarda yarıştım. Çünkü hedeflerimi hep büyük maratonlara koymuştum. Orada en iyilerle yarışmak, onlarla mücadele etmek benim en büyük hedefimdi. Sizler de bu hedefleri yapabilirsiniz" diye konuştu.

Eski milli futbolcu Ali Kurtuluş Gültiken ise Mersin'de bulunmaktan ve futbol takımlarına ödül vermekten büyük keyif aldıklarını söyledi. Futbola kendisinin de amatör bir ruhla başladığını kaydeden Gültiken, uzun bir süre sahalarda kaldığını dile getirdi. Futbolun herkesin ortak sporu olduğunu ifade eden eski futbolcu, "Türkiye'de ve dünyada en çok konuşulan, en çok bahsedilen, en çok peşinden koşulan, en fazla heyecan oluşturan spor futboldur. Dolayısıyla bizde de milyonlar hep futbolun arkasından gidiyor" şeklinde konuştu.
'Futbolcu olmanın sırrı nedir?' şeklinde sorulan bir soruyu yanıtlayan Gültiken, "Allah'ın önce bir yetenek vermesi lazım. Sonra bu yeteneği kendi adımıza geliştirmemiz lazım ama yaptığımız işi de çok sevmemiz gerek. Asla pes etmemek lazım. Disiplinli olmak, iyi beslenmek, sevdiğiniz işi çok fazla araştırmak zorundasınız. Tabii en önemlisi şevkle ve aşkla yaptığınız işin peşinden koşmak lazım. Gençlerimizde de bu var" ifadelerimi kullandı.

Gültiken: "Beşiktaş gruptan çıkar"

'Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Porto'yu yenebilir mi?' sorusuna ise Ali Gültiken'in cevabı şöyle oldu:
"Kazanır. Ama şunu söyleyeyim, kazanmasa da berabere kalsa da çıkar. Hiç ihtimal vermiyoruz. Olur ya futbolun tersliği olur kaybedebileceğiniz günlerde olabilir. Bugün bir futbol talihsizliği yaşayıp kaybetse de çıkar. Yani 10 puanla artık bundan sonra her halükarda o gruptan çıkarız diye düşünüyorum."

"Şampiyonluk 4 takım arasında geçer"

Süper Lig'de şampiyonluk yarışının 4 takım arasında geçeceğini düşündüğünü dile getiren Gültiken, "Şu anda bir şey söylemek çok zor. Ancak görünüyor ki 3'lü bir yarış var. Ama ben ilk yarının sonunda Fenerbahçe'nin de buna dahil olacağını düşünüyorum. İkinci yarı 4'lü bir yarış olacak gibi görünüyor. Fenerbahçe bu dönemi iyi geçerse lig farklı bir noktaya gidebilir. Son yıllarda görmediğimiz gibi çok zorlu ve çok zevkli bir lig izleyebiliriz" diye konuştu.

"Aykut hocayla ilgili süreçte farklı şeyler izleyecek gibiyiz"

Aykut Kocaman'ın başarılı bir teknik adam olduğunu belirten Ali Kurtuluş Gültiken, "Aykut hocayı beğeniyorum. Son dönem içerisinde belki de Aykut Kocaman'ın bu süreçte beklediği skorlar olmadı ama genel olarak şuna bakmak lazım; Aykut hoca geçmiş dönemde geldiğinde ve teknik direktörlük kariyeri içerisinde çok başarılı bir teknik adam. Fenerbahçe'yi kriz döneminde yönetmiş, şampiyonluk yaşamış, Avrupa'da önemli bir yere getirmiş, Türkiye Kupası'nı yıllar sonra kazandırmış. Bu süreçte üst üste başarıları olan ve kriz döneminde kriz yönetmiş bir teknik adam. Bu dönem içerisinde elbette Fenerbahçe camiası bundan hoşnut değil ama süreçte biraz daha farklı şeyler izleyeceğiz gibi geliyor" şeklinde konuştu.

Yılmaz: "Milli Takım'ın en önemli sorunu psikolojik ve mental"

A Milli Futbol Takımı'ndaki problemin psikolojik olduğunu aktaran CNN Türk Spor Müdürü Cem Yılmaz, "1930'dan beri dünya kupası finallerine sadece 2 kez gidebildik. Bu sene yine ıskaladık. Bence potansiyeli fazlasıyla olan bir ülkeyiz. Bugün İzlanda'nın bu düşük nüfusla gruptan birinci olarak çıktığını düşündüğümüzde hakikaten bir yanlışlık, bir tuhaflık var. İzlanda gidiyor, biz gidemiyorsak bir sorun var. Oyuncu potansiyelimiz var ama bunu iyi değerlendiremiyoruz. Geçen yıl da sürekli bir kaos yaşandı. Biraz kendi kendimizi bozuyoruz. Bence sorun burada. Belki son yıllarda alt yapıda da ciddi sorunlar oluştu ama en önemli sorunumuz psikolojik ve mental" dedi.

Spor spikeri Emre Tilev ise futbolun ilk başlangıcı ile sonrasındaki süreçle ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Tilev, ayrıca örnek bir maç anlatımı yaparak renkli görüntüler oluşturdu.

Konuşmaların ardından panele katılan konuklara çiçek ve plaket verildi.  

Koray Ünlü
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Tatil planları ile birlikte valiz tamiratında hareketlilik başladı Yaz ayının gelmesiyle birlikte birçok vatandaş tatil planları yapmaya başlarken, tatil hazırlığı çerçevesinde valiz tamiratlarında da hareketlilik başladı, esnafın yüzü güldü. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da başlarken, tatil planı yapan birçok vatandaş, depolarında sakladıkları valizlerini çıkarmaya başladı. Yaz tatili planları yapan vatandaşlar hazırlıklara başlarken, valizlerinin de tamirat ve bakımlarını yaptırmaya başladı. Çanta ve valiz tamiri yapan ustalarda da tamirat işlerinde yoğunluk yaşanıyor. Birçok vatandaş her yıl yeni valiz almaktansa elindeki valizin genel bakımını yaptırıp kullanmayı tercih ettiğini bu sebeple tatil sezonu ile birlikte valiz tamiratı işlerinin artmaya başladığını ifade eden çanta ve valiz tamir ustası Murat Yardım, hareketliliğin esnafın da yüzünü güldürdüğünü belirtti. Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır ayakkabı, çanta ve valiz tamiratı yapan Murat Yardım, çanta ve valiz fiyatlarının yüksek olması ve tamiratının çok uygun olması nedeniyle vatandaşların tadilata yöneldiğini ifade etti. 24 yıldır kendisine ait 4 metrekarelik atölyesinde ailesinin kazancını sağladığını ve “En büyük sermayem" dediği mesleğini ilk günkü heyecanla sürdürdüğünü vurgulayan Yardım, vatandaşların taleplerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek; “Havaların ısınması ve yaz ayının gelmesiyle birlikte çok şükür bizim işlerimizde de yoğunluk başladı. Tatil planı yapan birçok vatandaş, depolarından çıkardıkları valizlerini getiriyor. Bizler de bakımlarını yapıyoruz. Her yıl yeni bir valiz almaktansa tamirini yaptırmayı tercih ediyorlar. Zaten sıfır valiz fiyatları yüksek, tadilatını yaptırmak daha uyguna geliyor. Valizlerin çeşidine ve tadilat yapılacak bölgesine göre fiyatlar değişiklik gösterse de bakımını yaptırmak her zaman yenisini almaktan daha ucuza geliyor” dedi.
Aydın Öğrenciler organ bağışına dikkat çekti Aydın’da faaliyet gösteren Ağır Pedallar Bisiklet Grubu tur sezonunu açtı. Sezonun ilk turunda ’’Parla Center’’ isminde gruplarıyla Ağır Pedallar’a eşlik eden Atça MYO öğrencileri, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla bisikletlere bilgilendirme broşürleri bağladı. Grup adına açıklamada bulunan Özge Sultan Ağca, ’’Vatandaşları organ bağışına teşvik etmek amacıyla elimizden geldiğince dikkat çekici projeler üretmeye çalışıyoruz. Hastanelerde organ bekleyen binlerce hastanın olduğu gerçeğinin geri plana atıldığını düşündük ve organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Ağır Pedallar Bisiklet Grubu’na bu sezonun ilk bahar turunda eşlik etmek istedik. Bizler herkesi organ bağışı yapmaya ve hayat olmaya davet ediyoruz. Projemize dikkat çekme konusunda destek olan Ağır Pedallar ailesine de çok teşekkür ediyoruz’’ dedi. Ağır Pedallar Grubu Yöneticilerinden Ferda Ok, ’’Genç kardeşlerimizi duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz. Biz Ağır Pedallar olarak tüm sosyal sorumluluk projelerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya davet ediyor, imkanı olan herkesi birkaç dakikalarını ayırarak organ bağışı yapmaya davet ediyoruz. Yeni sezonumuzda hem turlarımıza hem de sosyal sorumluluk projelerimize devam edeceğiz. Bizi destekleyen ve eşlik eden tüm Aydınlı bisiklet severlere tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.’’
Van Ambulans helikopter 4 ayda 61 hasta taşıdı Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Van’da konuşlandırılan ambulans helikopter, bu yıl çetin geçen kış sezonunda 4 ayda 61 hasta taşıdı. Van’da 2014 yılından bu yana acil hasta naklinde meteorolojik şartlar nedeniyle yaşanan sorunlar, ambulans helikopterin hizmete alınmasıyla sona erdi. Van başta olmak üzere Hakkari, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Siirt ve Muş gibi çevre illere de hizmet veren ambulans helikopter, zorlu durumlarda hasta naklini sorunsuz gerçekleştiriyor. Coğrafi şartlardan dolayı kış şartlarının çetin geçtiği Van’da; geçtiğimiz yıl boyunca toplam 117 hasta sevk edilirken, 2024 yılının sadece ilk 4 ayında ise 61 hastanın başarıyla transfer edildiği bildirildi. “Havada yoğun bakım hizmeti veriyor” İHA muhabirine konuşan Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Levent Bayram; coğrafi yapısı, ulaşım şartları, nüfus yoğunluğu, meteorolojik şartları ve stratejik bölgeler göz önünde bulundurularak ambulans helikopterlerden birinin de Van’da konuşlandırıldığını belirtti. Ambulans helikopterlerin gün doğumu ve batımı arasında hizmet verdiğini hatırlatan Bayram, “Yakıt ikmali yapmadan 400 kilometre mesafeye kadar hizmet verebilmektedir. Ambulans helikopterimizde tüm tıbbi cihaz bulunmakta olup, havada iken tam bir yoğun bakım hizmeti vermektedir. Ambulans helikopterimizde birer doktor, yardımcı sağlık personeli, sorumlu pilot ve yardımcı pilot olmak üzere 4 görevli bulunmaktadır” dedi. Coğrafi yapısı, çetin kış şartları, ilçelerin merkeze uzaklığı ve erken müdahalede helikopter ambulansın büyük önem taşıdığını ifade eden Bayram, “Genellikle yolları kapanan köylerden gebe hastaları, trafik kazalarında travmalı hastaları, kalp rahatsızlığı, solunum sıkıntısı olan hastalarımızı ve yeni doğan hastalar taşınmaktadır” diye konuştu. “Hastalar Bahçesaray ve Başkale’den taşındı” Ambulans helikopterin 2023 yılında 117 vaka ve 2024 yılının ilk 4 ayında ise 61 hasta taşıdığını dile getiren Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: “En çok hasta Bahçesaray ve Başkale ilçelerimizden taşıdık. Ambulans helikopter bakanlığımız tarafından belli illere konuşlandırıldığından ötürü ilimizin hizmet verdiği iller Hakkari, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Siirt ve Muş olarak belirlenmiştir.”
İstanbul Beylikdüzü E-5 yan yoldaki feci kazada faciadan dönüldü: Taksi refüje savruldu, diğeri simit tezgahına çarpmadan durabildi Beylikdüzü’nde E-5 yan yol Avcılar istikametinde bekleyen ticari taksi, arkadan başka bir aracın çarpması sonucu refüje savruldu. Kazaya karışan araçlardan biri üst geçidin altındaki simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Kazada 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay, sabah saat 06.30 sıralarında Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Haramidere mevkii E-5 yan yol Avcılar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında bekleyen Fatih S. kontrolündeki 34 TKH 23 plakalı ticari taksiye, Sezer G. kontrolündeki 34 RB 6959 plakalı araç arkadan çarptı. Ticari taksi çarpmanın etkisiyle savrularak yolun karşısındaki refüje çıktı. Sezer G. kontrolündeki otomobil yan yol üzerindeki üst geçidin altında bulunan simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Yaşanan kazada her iki sürücüde hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücüler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Beylikdüzü E-5 yan yol üzerinde yoğun trafik oluştu. Polisin kontrolüyle trafik akışı sağlanırken kazaya karışan araçlar çekici ile kaldırıldı. Yaşanan kazaya şahit olan bölgedeki esnaflardan biri olayla ilgili olarak, “ Burada devamlı kaza oluyor. Bir değil iki değil. Yol kaygan zemin kaygan. Artı olarak durağın girişine bakın hiçbir önlem yok. Burası yokuş aşağı, araçlar kayıyor. Haberlere bakarsanız birçok kaza yaşandı burada ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Aniden bir gürültü oldu. Arkama bile bakmadan kaçtım. Taksi duruyordu burada. Arkadan çarptılar” dedi