GÜNDEM - 17 Şubat 2015 Salı 16:04

Hakkarili kadınlar Özgecan için yürüdü

A
A
A
Hakkarili kadınlar Özgecan için yürüdü

Hakkari Belediyesi Bınevş Kadın Merkezi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlediler.

Bınevş Kadın Merkezi öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent Konseyi Eş Başkanı Perihan Kahraman, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Cevahir Çiftçi ve binlerce kadın katıldı. Belediye binası önünde toplanan kadınlar, değişik sloganlar atarak, ellerindeki Özgecan Aslan'ın fotoğraflarıyla Çevre Yolu Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçtiler. Hastane Kavşağı’ndan Pagan ve Altay caddeleri üzerinden tekrar belediye binası önüne gelen kadınlar adına Bınevş Kadın Merkezi Koordinatörü Özgül Doğan tarafından bir açıklama yapıldı. Doğan, “Kadınlar sokaklara çıkarak, erkek şiddetine karşı artık yeter diyen bir tutum alarak, erkek terörünü durdurabiliriz. Bugüne kadar sürekli kadına ne yapması gerektiğini, nasıl yaşaması gerektiğini tarif edenler artık susmalılar. Bu kadar kışkırtılmış erkeklik saldırganlığı ortada dolaşırken kadını terbiye edilme yaklaşımından vazgeçilsin. Terbiye etmek istiyorlarsa canavarlaşmış erkek zihniyetini terbiye etsinler. Toplumun ahlaki ve politik temelde özgürleşmesi ve demokratikleşmesi kadın özgürlüğünden geçmektedir. Eril zihniyetin bu insanlık dışı uygulamalarının son bulması için vicdan sahibi herkesin ayağa kalkıp haykırması gerekir. Buradan bir kez daha duyuralım, Özgecan arkadaşımız öldürülen ilk kadın değildir, ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Özgecan’ın hesabını kadınlar sokaklarda soracak. Kadın cinayetlerinin son bulması ve kadın eksenli demokratik eşit bir toplumsal yaşamı gerçekleştirene kadar biz kadınlar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü vermekle beraber, Özgecan’ın ailesine başlığı ve sabır diliyoruz. Özgecan arkadaşımıza Allah’tan rahmet dileriz, mekanı cennet olsun'' dedi.
Yapılan açıklamanın ardından kadınlar sesiz bir şekilde dağıldı. 

MİMAR KAYA
HAKKARİ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05 ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısını Alman ekibi 1-0 önde tamamladı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Zeki’nin sağdan ortasında iyi yükselen Mouandilmadji’nin kafa vuruşunda top direğin sağından auta çıktı. 11. dakikada Samsunspor ceza sahasındaki karambolde Weiper’in kafa şutunda Zeki Yavru topu kale çizgisinden oyun alanına uzaklaştırdı. 14. dakikada Amiri’nin kullandığı serbest vuruşta, kaleci Okan topu kornere çeldi. 24. dakikada Musaba’nın soldan pasında penaltı noktası üzerinde buluşan Emre’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı çeldi. 30. dakikada ceza sahası içince topla buluşan Amiri’nin şutunda kaleci Okan meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 44. dakikada sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Widmer’in şutunda top filelerle buluştu. 1-0 Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer, Nadiem Amiri, Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee, Nelson Weiper Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Lennard Maloney, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, William Vick, Benedict Hollerbach, Fabio Fell, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Carlo Holse, Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba, Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Joe Mendes, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tahsin Bülbül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Widmer (dk. 44) (Mainz) Sarı kart: Mouandilmadji (Samsunspor)