EKONOMİ - 16 Nisan 2010 Cuma 16:27

Halkbank ve TOBB'dan kobilere kredi desteği

A
A
A
Halkbank ve TOBB'dan kobilere kredi desteği

Halkbank-TOBB Destek Kredisi'nin KOBİ'lere kullandırımına 16 Nisan'da başlanıyor.


Halkbank ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında 19 Kasım 2008'de imzalanan protokol kapsamında, KOBİ'ler 16 Nisan 2010'dan itibaren Halkbank-TOBB Destek Kredisi'nden yararlanabilecekler. TOBB üyelerine 40 bin TL'ye kadar kullandırılacak kredi, 12 ay vade, yıllık yüzde 9,6 faiz ve yüzde 1,2 komisyon oranıyla avantajlı koşullar sağlıyor. KOBİ tanımına giren firmalar protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sadece Halkbank'ta uygulanan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma şansına da sahip oluyor.

Reel sektörü destekleme kapsamında meslek birlikleriyle işbirliği yapmaya son derece önem verdiklerinin altını çizen Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "TOBB'la ilk defa 2004 yılında başladığımız 2005 ve 2009 yılında da tekrarladığımız protokoller kapsamında Birliğin kendi kaynaklarını, üyelerine çok uygun faiz oranlarıyla yine Bankamız aracılığıyla kullandırdık. Türkiye'de ilk defa Bankamız ve TOBB arasında kurulan bu işbirliği, bugün de her iki tarafa memnuniyet verecek şekilde devam ediyor. Halkbank olarak amacımız, kuruluş misyonumuz doğrultusunda KOBİ'lere sunduğumuz kredi desteğini, uygun koşullu ürünlerle hep bir adım öteye götürmektir. Bankamızın KOBİ'lere kullandırdığı kredilerin, sınaî büyümeye, ihracatın artmasına, ekonomik kalkınmaya yani Türkiye'nin geleceğine yatırım olduğuna inanıyoruz" dedi.

Halkbank ve TOBB işbirliği ile kullandırılacak destek kredisinin yanı sıra Birlik üyelerine banka kaynağından 1,5 milyar TL nakit ve gayri nakit kredi ile 1 milyar dolar tutarında ihracat kredisi kullandırılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.