ASAYİŞ - 12 Şubat 2023 Pazar 15:24

Hatay depreminden kaçan hamile kadın, 'Ömür' ismini verdiği bebeğini İstanbul'da kucağına aldı

A
A
A
Hatay depreminden kaçan hamile kadın, 'Ömür' ismini verdiği bebeğini İstanbul'da kucağına aldı

Hatay'da depremde hasar gören evlerinden kaçak Dağlı çifti, bebeklerine İstanbul'da kavuştu. Hamile olan Gülşan Dağlı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sezaryen ile doğum yaparak "Ömür" ismini verdiği bebeğini kucağına aldı.

9 aylık Hamile olan 40 yaşındaki Gülşan Dağlı ve eşi depreme Hatay'ın Defne ilçesinde yakalandı. Deprem sırasında bina hasar görünce kendilerini sokağa atan Dağlı çifti, yakınlarına sığındı. Akrabaları hamile kadın ve eşini alarak İstanbul'a getirdi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne gelen Gülşan Dağlı, kontrollerinin ardından doğuma alındı. Sezaryen ile doğum yapan depremzede kadın, Ömür ismini verdikleri bebeğini kucağına aldı.

Çocuğunu sağlıklı bir şeklide kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu anlatan Gülşan Dağlı, "Rabbime çok şükür kurtulduk. Bebeğimi de sağlıklı kucağıma aldım. Hatay'dan geliyoruz. Benim zaten doğumum vardı. Böyle bir deprem yaşayınca kendimizi zor kurtardık. Erkek kardeşim İstanbul'dan geldi beni buraya getirdi. Doğum süreci başlamıştı. Hastaneye geldik. Hepimizi çok güzel ağırladılar. Yardımcı oldular. Yatışımız yapıldı. Doğumumuz başladı. Çok şükür halimize çocuğumuzu kucağımıza aldık" diye konuştu.
Deprem anında yaşadıklarını da anlatan Dağlı, "Uyuyorduk. Aşırı bir sarsıntı oldu. O evden nasıl çıktık, nasıl kendimizi kurtardık halimize şükrediyoruz. Allah'ım çocuğumu ve ailemi bana bağışladı. Uyuyorduk uyandım. Eşim beni sakinleştirdi. Oturdum depremin geçmesini bekledim. O anda yatak odası dolabı üstüme düştü. Yatağın başlığı var oyüzden altında kalmadım. Kapı kilitlendi. Çıkamadım. İki odanın penceresi aynı balkona açılıyor. Pencere balkonundan aldı eşim beni" şeklinde konuştu.

14 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığını anlatan Dağlı, "14 yaşında bir kızım var. 14 yıldan sonra ikinci evladım oldu. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Eşim ismi 'Ömür' olsun dedi. Ben de 'Hatice' dedim. Kızımızın ismi Hatice Ömür olacak. Allah olmayan herkese nasip etsin" diye konuştu.
Evlerinin son halini bilmediğini söyleyen Dağlı, "Çok büyük bir korku. O binadan nasıl canımızı sağ kurtardık inanamıyorum. Zaten 4 ay önce taşınmıştık. Defne ilçesindeydik. Evimizin son halini de bilmiyoruz. Gidince göreceğiz" dedi.

Hasibe Karadağ - Armağan Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu yaşandı Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de açıklamalarda bulundu. Güney alanı dolduran kalabalığın Hıdırellez şenliklerini kutlarken şu sözleri sarf etti, “Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Martta olduğu gibi. 31 Martta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Martta Beyoğlu’nu hep beraber rengârenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi, “Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti. (AU-