ASAYİŞ - 22 Şubat 2017 Çarşamba 11:00

Hatay’da fuhuş operasyonu:19 gözaltı

A
A
A
Hatay’da fuhuş operasyonu:19 gözaltı

Fas’dan ve Suriye’den iş bulma ve yüksek para kazanma vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen çete çökertildi.

Alınan Bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda, Fas ve Suriye’den iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirilen kadınların pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptıran aralarında baba ve oğulları ile iki kadının da bulunduğu toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Suriye’den ve Fas’dan Hatay’a gelerek çalışıp para kazanmak isteyen kadınlara iş verme vaadiyle yanlarına alıp paralarına ve pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptıran çete, Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü Büro Amirliği tarafından yapılan 6 aylık teknik ve fiziği takip sonucu çökertilirken yabancı uyruklu kadınlar da kilitli tutuldukları evlerden kurtarıldı.

KOM ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda zorla alıkonularak ve fuhuş yaptırıldıkları belirtilen 17 Faslı ve 5 Suriyeli kadın tutuldukları evlerden kurtararak ülkelerine gönderildi.

Yapılan Operasyonda, aralarında baba ve oğullarında da bulunduğu, G.M (35), İ.D (39), C.A (31), E.A (30), T.J (27), S.K (57), M.K (28), T.K (20) E.K (31), M.K (31), S.A (40) E.S (35), H.K (31), A.A (38) F.Ç (30), A.A, M.A.K, A.A (30), C.K (35) gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Ev ve işyerlerine yapılan aramalarda, kadınlara ait çok sayıda pasaport, cep telefonu, sahte Suriyeli kimlikleri, 2 tabanca ve bunlara ait şarjör ve fişek, av tüfeği ele geçirildi.

Öte yandan, fuhuş amacıyla kullanılan mekanlara güvenlik kamerası yerleştiren şüphelilerin, görüntüleri müşterilerine şantaj amacıyla kullanmayı planladıkları öğrenildi. 

Adem Karagöz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.